Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

April 14:19, 22 sie 2019

inka74 napisał(a)
Morwę alba pendula mam. Ona u mnie przy tarasie jest. Mocno cięta musi być. Tylko zielona ale ładna. To ta

O faktycznie, zapomniałam że się przecież ciebie o nią pytałam ładna jest ale jeżeli mam ciąć to już mi się nie chce.
Zobacz jak oceniamy miejsce na drzewa. Ja mam 2,5 metra rabaty i zastanawiam się czy nie za duża, Ty sadzisz przy samym przejściu
April 14:19, 22 sie 2019

Pszczelarnia napisał(a)
Ten Carnival - on by pasował...

Ewo, dzięki za głos

April 14:20, 22 sie 2019

jolanka napisał(a)
Znalazłam. To szkółka Olszewscy.

No ale co to było w końcu? Grujecznik czy judaszowiec?

Zaraz zajrzę na ich stronkę, co ciekawego zachomikowali...

ps a tak generalnie to chyba pojadę do Skierniewic na święto kwiatów w połowie września... po cebule i po drzewko
inka74 14:25, 22 sie 2019

AAA, morwę hoduje dla owoców - są bardzo smaczne. Jedwabników nie posiadam, one listkami morwy się żywią
jolanka 14:30, 22 sie 2019

April napisał(a)

No ale co to było w końcu? Grujecznik czy judaszowiec?

Zaraz zajrzę na ich stronkę, co ciekawego zachomikowali...

ps a tak generalnie to chyba pojadę do Skierniewic na święto kwiatów w połowie września... po cebule i po drzewko

Judaszowiec.

Skierniewice? Oooo, może będę mogła
sarenka 14:40, 22 sie 2019

April napisał(a)
Iwona, dzięki że dumasz.
Brzozy nie- bo jednak za szerokie. Ja nic ciąć nie zamierzam
Klon palmowy - dałby radę bo tam jednak zacisznie od tego żywopłotu - choć nie jestem jeszcze pewna czy chcę. To jest opcja ostateczna, na w razie czego.
Perukowiec - jest a nawet są. Jeden na pieńku, drugi zwykły ale raczej do przesadzenia. Chciałam go też na pieniek wyciągnąć ale nie ma presji. Perukowce i ich możliwości znam, mam dwa jeszcze na rabacie przy podjeździe.
Magnolia- hm, no nie wiem. Mało atrakcyjna poza okresem kwitnienia. Chyba za ciemna ta jej zieleń.
Amanogawa - absolutnie za wielka. Mam po drugiej stronie domu.
Adirondack - napisane jest że stanowisko słoneczne i chyba mi się nie podoba taki odwrócony stożek
Tego jarząba nie mogę znaleźć - ale generalnie nie kumam waszych zachwytów nad jarząbami
Nad Carnivalem to już dumam drugi rok, chciałam go przed tarasem ale weszły Ivory Halo i wypadł z listy. Może faktycznie można go tutaj rozważać
ok, czyli Carnival dopisuję do opcji i brykam twoją listę jeszcze rozkminić
nie jestem na bieżąco ostatnio, ale czytam, że masz ivory halo- mogłabyś pokazać jak wygląda ta rabata z nim?? Może u mnie w wątku bo u Iwony to widzę tylko że wątek ma po kilka stron dziennie i mogłoby mi się zdj zagubić
inka74 14:47, 22 sie 2019

April napisał(a)

O faktycznie, zapomniałam że się przecież ciebie o nią pytałam ładna jest ale jeżeli mam ciąć to już mi się nie chce.
Zobacz jak oceniamy miejsce na drzewa. Ja mam 2,5 metra rabaty i zastanawiam się czy nie za duża, Ty sadzisz przy samym przejściu
Jola, ja nie mam rabat o głębokości 2,5 metra oprócz jednej na wejściu. A rośliny rosną. Chciejstw dużo. Dlatego tnę. A to co się nie sprawdza - znajduje inny domek. U ciebie przestrzeń jest ale... warunki wymuszają inne podejście do tematu. Działka duża, pracy dużo, jakbyś jeszcze miała tyle co u mnie roślin ciąć - nie obrobiłabyś się nigdy. Stąd inne potrzeby - potrzebujesz części przynajmniej rabat jak najmniej obsługowych.
April 14:50, 22 sie 2019

sarenka napisał(a)
nie jestem na bieżąco ostatnio, ale czytam, że masz ivory halo- mogłabyś pokazać jak wygląda ta rabata z nim?? Może u mnie w wątku bo u Iwony to widzę tylko że wątek ma po kilka stron dziennie i mogłoby mi się zdj zagubić

będą z hakone. Jeszcze nie posadzone, zadołowane
April 14:51, 22 sie 2019

inka74 napisał(a)
Jola, ja nie mam rabat o głębokości 2,5 metra oprócz jednej na wejściu. A rośliny rosną. Chciejstw dużo. Dlatego tnę. A to co się nie sprawdza - znajduje inny domek. U ciebie przestrzeń jest ale... warunki wymuszają inne podejście do tematu. Działka duża, pracy dużo, jakbyś jeszcze miała tyle co u mnie roślin ciąć - nie obrobiłabyś się nigdy. Stąd inne potrzeby - potrzebujesz części przynajmniej rabat jak najmniej obsługowych.

No samo życie, święte słowa
UrsaMaior 14:54, 22 sie 2019

Jola, ja też mam morwę, ścinasz ją na wiosnę, jak trawy. To są 2 minuty roboty, a owoce ma mniam. Przemyśl.
Carnivala odradzam, miałam 3, kompletnie nie rosły, wydałam.