Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Anulajda w raju 11:26, 27 kwi 2019

Do góry
lawenda001 napisał(a)
Pięknie w ogrodzie, życzę również wesołych Świąt!
A u mojej mamy magnolia zmarzła
Jak nazywają się te białe tulipanki?

Szkoda że magnolia zmarzła
a białe tulipki to Finola która z czasem różowieje

Ogród w remoncie 10:32, 27 kwi 2019

Do góry
ryska napisał(a)
Cudna magnolia i irysy.
Wykopaliska niczym budowa autostrady

Nie myślałam że tak wielkie te bloki betonowe będą. Myślimy czy je wywieźć czy zostawić. Miejsca mam dużo na niezagospodarowanej części więc jest gdzie składować a może jak kiedyś będzie robiony wjazd to się przydadzą.
Magnolia już resztki kwiatów tylko ma, listki dostaje teraz, śliczne limonkowe
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:18, 27 kwi 2019

Do góry
magnolia napisał(a)

na hakone
potwierdzam, wróciłam do hakone jak było zaprojektowane do początku
Ogród w remoncie 22:00, 26 kwi 2019

Do góry
Cudna magnolia i irysy.
Wykopaliska niczym budowa autostrady
Moje małe wielkie marzenie 20:04, 26 kwi 2019

Do góry
Anulka Dziękuję

Iwonka, to magnolia satisfaction, ma piękne duże kwiaty. Jedyny minus, zapewne jak każdej magnolii, szybko przekwita. Pozdrawiam

Mirelko, skoro masz obawy co do cięcia rozchodników, wypróbuj na jednym cięcie i porównaj efekty jesienią
Wiem, że trzmielinki są pod Twoim czujnym okiemNie miałam czasu żeby nimi się zająć, jutro nadrobię ogrodowe zaległości

Ewuniu, rzeczywiście trzmieliny w tym roku ruszyły, do tej pory jakieś marne te przyrosty były.

Kamilko, dlaczego nie posadzisz nigdy magnolii? A cięcie rozchodników u mnie się sprawdziło.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:23, 26 kwi 2019

Do góry
to_ja_S napisał(a)

rysunek na oko, wiadomo, że kostka jest bardziej równa niż ta na kartce

Tu chyba tylko Danusia może pomóc

Musisz się przygotowac na zmianę nasadzeń - może ktoś ze znajomych coś przygarnie?

rokotnik -juz szukałbym mu innego domu... forsycja ew dziurawiec, perukowiec pieris- masz rosliny o różnych wymaganiach
Te drzewa, które masz czyli magnolia (drzewo czy krzew?) wiąz - jaki?, Tuja - jaka?- możesz wykorzystać- w większej ilości a nie kolekcjonerskiej.
na najniższym piętrze trawy ozdobne typu hakone czy inne podobne.
jąsmin jeżeli - słusznie zresztą chcesz ustawienia schodkowego zginie i będzie zasłonięty przez słonce.
Spróbuj sama coś narysować - jest tu tyle ładnych projektów
i kieruj się tym, co Ci się podoba (daj trochę krzewów dlużej kwitnących np hortensje albo kwiaty bylinowe) będzie łatwiej skorygowac
Rododendronowy ogród II. 10:32, 26 kwi 2019

Do góry
Rododendronowo magnoliowy ogród
Jeszcze nigdy nie widziałem żeby magnolia tak gęsto kwitła. Piękne, czekam aż moje rododendrony tak urosną.
Ogród z łezką II 10:15, 26 kwi 2019

Do góry
Gratulacje dla Babci! Ta żółta magnolia tak samo urocza jak dzidziuś
Ogród Mirelli 09:27, 26 kwi 2019

Do góry
hej hej
fajnie że jesteś
śliczna wiosna a magnolia CUDO mimo ze za żółtym nie przepadam to takiej magnolii wybaczyłabym wszystko
Ogród Mirelli 09:23, 26 kwi 2019

Do góry
MirellaB napisał(a)
Magnolia każdego roku ładniejsza

no jak żółtych kwiatów nie lubię, to Twoja magnolia jest wyjątkowo urokliwa!
Ogród z uśmiechem 07:39, 26 kwi 2019

Do góry
Tulipanki (mimo "opieki" nornic) śliczne zwłaszcza te białe cieszą moje oko.

jolanka napisał(a)
Magnolia, którą miałam albo przesadzić albo wysadzić bo nie chciała rosnąć.... kwitnie. Może usłyszała co planuję

Nasza Margarete też miała taką chyba peonię, która za nic kwitnąc nie chciała. Kilka lat Margarete dawała jej szansę...prosiła...groziła... a ona uparta i nic ...ani jednego kwiatka. Gdy tylko usłyszała, że Gosia idzie do niej ze szpadlem, żeby ją wykopać od razu zakwitła pięknym kwieciem.

Muszę chyba też poważnie porozmawiać z moją Alexandriną...trzy lata i tylko listki !!!
Ogród z łezką II 23:15, 25 kwi 2019

Do góry
Ale cudnej urody ta Twoja magnolia, ale jak Marcysia urosła, no i ślicznosci z taka czuprną ta mała Piękne wnusie i duma dziadków Pozdrawiam
Słoneczny Ogród 21:41, 25 kwi 2019

Do góry
effka napisał(a)
Z takich "babciowych" kwiatków ogrodowych kupiłam ostatnio groszek pachnący i chcę go gdzieś posiać, żeby się wpinał

Groszek też mam, jeszcze nie siałam.
W ubiegłych latach trafił mi się fajny taki czekoladowy.
Wczoraj widziałam w pudełeczku, że mam nasiona więc trzeba będzie posiać może przy nowym obelisku.
Z babcinych kwiatów moje najulubieńsze to floksy wiechowate.

Tymczasem nadal kwitnąca magnolia, nadal w doniczce stoi.

Ogrodowe szaleństwo ... 21:10, 25 kwi 2019

Do góry
Moja magnolia

Rododendron

Kwitną poziomki

Wypuszcza powojnik
Rododendronowy ogród II. 21:09, 25 kwi 2019

Do góry
effka napisał(a)
Mamusiu jaka magnolia! Chciałabym byc teraz u Ciebie i ją podziwiać

Bez przerwy na nia patrzę piękna jest , wielka juz to robi wrazenie.Zakwitły tez dwie różowe Betty i Nigra i tam jeszcze jest Leonard Messel ale mały i go nie widac.

Ogród z uśmiechem 20:52, 25 kwi 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
To jedyny mankament mojego ogrodu nie mam zacisza tylko wydmuchow
Zacisze muszę sama stwarzać, ale kiepsko to wychodzi przy takich wiatrach jak teraz. Wieje i sucho jeszcze nigdy nie miałam tak beznadziejnego trawnika wertykulacja zrobiona nie nawożony bo wieje może w sobotę pod wieczór. Przez tydzień będę podlewac to ruszy.

Wiesz Jola ze skrajności w skrajność najpierw zimno przymrozki od kilku tygodni bezdeszczowo rośliny ledwo zipia
Moja magnolia żółta zaczyna kwitnąć ma dużo pąków ale ledwo się otwierają.

Pozdrawiam deszczu życzę

Elu, nie jesteśmy w stanie przewidzieć wszystkiego kupując działkę. Teraz to tylko trzeba szukać rozwiązań aby pomoc roślinom. Te mocne podmuchy ograniczają i u mnie kupowanie chciejstw.
Takiej suszy jak jest od ub roku dawno nie było. To nasze podlewanie niewiele daje. Deszcz jest niezbędny. Ja nawiozłam trawnik ale mimo kilkukrotnego podlewania niewiele rusza.
Podobają mi się te jasne magnolie, może jeszcze uda mi się kupić ale zrobię ro kiedy będą kwitły, wtedy nie będzie pomyłek
Czubajkowy Ogród 20:51, 25 kwi 2019

Do góry

Magnolia w tym roku nie zachwyca. Mało pąków, do tego częściowo zniszczone przez mróz. Trudno, może przyszły rok będzie dla niej łaskawszy.

Rododendronowy ogród II. 20:45, 25 kwi 2019

Do góry
Kindzia napisał(a)
Matko...ta wielka różowa magnolia...cudo Bogdziu! To Alexandrina może? Kupiłam w zeszłym roku taką w prezencie i Henrego Kerna, ale tam dużo terenu, to spoko. U mnie nie da rady...jestem chora na Alexandrinę.

Tak to Alexandrina. Krysia-Krys kupiła dzis dla siebie własnie taką.U mnie tez nie ma miejsca ale druga Laurę kupiłam
Ogród z uśmiechem 20:41, 25 kwi 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
Joleczka, ładna ta magnolia, chociaż nie alba .
Musisz robić drugą rogalową pod albę .

Haha, miejsce jest
Ogród z uśmiechem 20:41, 25 kwi 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Kolorowo u Ciebie Magnolia mimo to śliczna

Ona jest nawet ładna ale .... biała miała być Muszę zostawić, trudno. Wiem, że potrafi rosnąć duża a na tej rabacie mniejsza miała być. Na razie zostaje a w przyszłości zobaczymy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies