Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "bdan"

Ogród z łezką 08:19, 25 lip 2014

Do góry
raz jeszcze bo nie kliknęłam powiadomień
Ogród z łezką 08:18, 25 lip 2014

Do góry
piękny ogród, zaznaczam do podziwiania
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:01, 25 lip 2014

Do góry
podziwiam tak pozytywnie zakręconych młodych ludzi, zaznaczam do podcztywania
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:49, 24 lip 2014

Do góry
Nie mam swojego wątku, ale regularnie od roku podczytuję i inspiruję się ogrodowiskiem. Mozna powiedzieć, że ogród który mam to Twoja zasługa. Bardzo Ci dziękuję za stworzenie tego forum i za to, że tak się z nami dzielisz swoim talentem. Nieraz z mężem stwierdzamy w przypadku dylematów,że trzeba się trzymać Twoich rad i ostatecznie stwierdzenie, że Danusia tego nie sadzi i nie poleca kończy dyskusję nad rośliną, która się chwilowo podoba.
Raz jeszcze bardzo dziękuję i życzę aby dobro, który się z nami dzielisz i które codziennie się nam w naszych ogrodach pokazuje i pozytywnie nas nastraja, wracało do Ciebie razem z naszą wdzięcznością i czyniło Twoje życie coraz piękniejszym
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:38, 14 lip 2014

Do góry
bdan napisał(a)

Prosze o opinie o liatrze, zastanawiam się nad kupnem. Czy to roślinka wieloletnia, czy są z nią jakieś większe problemy, ogólnie czy warto kupić?

Czy warto?? To zależy co kto lubi i czego oczekuje. I gdzie ma zamiar ja posadzić. Rosną wysoko (są odmiany niskie, ale ja mam tylko wysokie), kwitną długo i śmiesznie, bo od góry do dołu , kochają ją pszczoły i motyle. Problemów z nią nie ma... kocha słoneczko i tam jest najpiękniejsza. Nie lubi za mokro .... jak się zostawi kwiatostany to sie rozsiewa I można dochować sie potomstwa.. Jak przekwitnie, to wygląda jak byliny... nieszczególnie, można ściąć lub zostawić kwiatostan jako ozdobę.. Nie jest inwazyjna, trzyma sie kępy.

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:57, 14 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Liatra jak w realu.... białe jeszcze w blokach startowych

Prosze o opinie o liatrze, zastanawiam się nad kupnem. Czy to roślinka wieloletnia, czy są z nią jakieś większe problemy, ogólnie czy warto kupić?
Ogrodniczek - pętliczek ..... 12:18, 17 cze 2014

Do góry
Witaj Małgosiu. Na razie jestem na etapie podczytywania ale z przyjemnością po sąsiedzku będę odwiedzać Twój ogród
Na Łowieckiej 12:11, 17 cze 2014

Do góry
Piękny ogród, w moim odczuciu wyjątkowo skromnej osoby. Zaznaczam do podziwiania
Ogród Sylwii od początku cz.II 12:09, 17 cze 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Cudnie masz, podziwiam ile pracy wkładasz w tak piekny ogród. Napisz prosze jaki to nawóz dawałaś do donic z kwiatami.

Jak wrócę do domu to podam nazwę
Ogród Sylwii od początku cz.II 06:56, 17 cze 2014

Do góry
Cudnie masz, podziwiam ile pracy wkładasz w tak piekny ogród. Napisz prosze jaki to nawóz dawałaś do donic z kwiatami.

Eksperymentarium 12:23, 16 cze 2014

Do góry
Witam, i zaznaczam do podziwiania
Mój ogródek potrzebuje pomocy :) 17:09, 09 cze 2014

Do góry
Ciekawie się zapowiada, zaznaczam do podziwiania
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 15:19, 02 cze 2014

Do góry
bdan napisał(a)
piekny ogród, podczytuję regularnie a teraz zaznaczam, żeby nic nie zgubić

Witam, cichego podczytywacza i dziękuję bardzo Miło mi, że zaglądasz i zapraszam regularnie Pozdrawiam
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:46, 30 maj 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Sylwia czy Ty na rabatach masz nawodnienie? Głównie interesuje mnie rabata brzozowa. Zastanawiam się nad posadzeniem brzóz, ale nie mam pojęcia jak wyglądałaby sprawa częstotliwości podlewania gdyby miały tam rosnąć jeszcze inne rośliny.

Rabatę brzozową podlewam z węża ogrodowego .... jeśli nie ma opadów .... Kontroluję bo one szybko rozprawiają się z nadmiarem wody .... Przewiduję w tym roku system nawadniania .... ale nie wiem czy zdążę ....
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 10:44, 30 maj 2014

Do góry
piekny ogród, podczytuję regularnie a teraz zaznaczam, żeby nic nie zgubić
Mały ogród pod Białymstokiem 09:25, 30 maj 2014

Do góry
bdan - dzięki - przyda się na przyszłość bo widzę, że zrobiłem parę błędów

wczoraj w końcu udało się posadzić Karagane - bo już dość miałem patrzenia jak się marnuje w donicy i co większy wiatr ląduje na ziemi łamiąc kolejne gałęzie

zostawiłem po 10 cm trawnika z każdej strony- jak mocno się zagęści to wtedy wytnę docelowy kształt
to miejsce jest dosć słoneczne - zastanawiam się czy jest sens i czym obsadzić dookoła drzewka - marzy mi się cały kwadrat wypełniony lawendami - ale to chyba nie w tym miejscu

Ogród Sylwii od początku cz.II 08:53, 30 maj 2014

Do góry
Sylwia czy Ty na rabatach masz nawodnienie? Głównie interesuje mnie rabata brzozowa. Zastanawiam się nad posadzeniem brzóz, ale nie mam pojęcia jak wyglądałaby sprawa częstotliwości podlewania gdyby miały tam rosnąć jeszcze inne rośliny.
Ogród w Puszczykowie 18:45, 28 maj 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Zaznaczam żeby ogród się nie zgubił

Bdan, zapraszam
Może choć imię napisz, coby wiedzieć, czyś chłopak, czy dziewczyna
Marzenie o... 17:05, 28 maj 2014

Do góry
bdan napisał(a)

Bardzo Ci dziękuję. Mój pierwszy wpis na forum był tez do Ciebie z prośbą o podanie miary pomiędzy tujkami. Napisałaś, ze lecisz mierzyć i odpowiedź był błyskawiczna.
Jesteś super

o jaki fajny komplement - bardzo dziękuję. Jak Ktoś pyta to staram się pomóc najlepiej jak umiem, a przecież zmierzyć rabatę to nie jest żaden problem - tym bardziej że sama z pomocy innych ogrodowiczan na tym forum korzystam

pozdrawiam i polecam się na przyszłość
Mały ogród pod Białymstokiem 13:08, 28 maj 2014

Do góry
kris_bialystok napisał(a)

i jeszcze pytanei o śliwę wiśniową - posadziłem ją wczoraj i chyba powinienem ją przyciąć żeby troszkę się zagęszczała.... dobrze myślę?
czy powinienem ją przyciąć w miejscu zaznaczonym - tak żeby zostało około 1/3 długości gałęzi ?

i czy to jest dobra pora?
chcę mieć tam w miarę gęstą kulkę

http://ogrodeus.pl/sliwa-wisniowa-nigra/ciecie

też szukałam informacji
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies