Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Życie w wiejskim ogrodzie 09:28, 27 mar 2017

Do góry
Gardener27 napisał(a)
W ogrodzie warzywnym znowu zmiany, wiele wiekowych roślin już straciło życie, akcja wycinka trwa. Zrobiło się tym samym więcej miejsca pod nowe nasadzenia. Układ trawiastych alejek będzie inny i nowe nabytki będą. Więcej nie zdradzę, co z tego wyjdzie czas pokaże

No to będziemy kibicować nowym pomysłom

Metalowy kot identyczny jak żywy, nabrałam się w pierwszym momencie
Ogród z łezką II 09:24, 27 mar 2017

Do góry
ewsyg napisał(a)
Kasiu, zrobiłam zdjęcie

Ja bym sadziła co 80 cm

Bardzo Ci dziękuję Ewcia, dzięki Twojej informacji właśnie kupiłam o dwie mniej niż zamierzałam
Beskidzkie marzenie 08:25, 27 mar 2017

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Wiosna wkroczyła do Ciebie pięknymi kolorami
Z Francuska lawenda bardzo delikatna i na pewno cłodniejsze powietrze jej szkodzi.

Dokladnie nie wiem czy jeszcze cis z niej bedzie. Na razie zabralam do domu i cale szczescie bo dzisiejszy ranek znowu zaskoczyl
Ogród bacowej 07:58, 27 mar 2017

Do góry
Ciemierniki rozkwitły, i ranniki też , i też mocno się rozsiały

Ogród bacowej 07:53, 27 mar 2017

Do góry
Sobotnia robótka.Przy starej ściance wodnej dosadziłam trawy , 45 szt.Dzisiaj jeszcze wysypie korą i czekam na efekty.

Sezon 2017 u Hanusi 07:45, 27 mar 2017

Do góry
Uciekam do ogrodu! Miłego tygodnia!
Ogrodowy spektakl trwa ... 07:33, 27 mar 2017

Do góry
mira napisał(a)
Raport dzwonkowy dal Doroty

to ten biały co mi dałaś

chyba mam cos podobnego...zastanawialam sie czy chwast czy nie...
oj mam tak ze wszystkim a potem sie okazuje ze mnie juz chwasty zarosly
Ogród, mydło i powidło. 07:26, 27 mar 2017

Do góry
katel napisał(a)

Gosia - ale pięknie to ujęłaś z tym malowaniem - dzięki! To clematis Viola i Ernest Markham - obydwa gorąco polecam, muszę dosadzić jeszcze jedną Violę z drugiej strony . Dołem są goździki kropkowane, drzewo to magnolia Kobus. Tu fotka z 2016. Edit: tu na zdjęciu goździków już prawie nie ma, to fioletowe to macierzanka.

Co do łączenia róż z powojnikami to jeszcze nie mam doświadczeń, Mirka z Wszystkiego po trochu cudownie je łączy. Clematisy na początek najlepiej wybierać z grupy Viticella ew.

przecudne te powojniki

z rozami pieknie wygladaja...ale masakra potem ciac roze i powojniki
u mnie wygladalo to okropnie z zaschnietymi liscmi
ostatecznei wykruszylam tylko liscie bo inaczej sie nie dalo
Zielonym do góry... :) 07:24, 27 mar 2017

Do góry
Jestescie kochani, bo znaczy wierzyliście w nas że jedan damy radę z tym tarasem
Graby - posadzone, ale zdjecia brak. Wiecie ja je za dwa lata będę rozpinać na linkach (u mnie szybko rosną więc mam nadzieję że mi się uda)
Tutaj fotka przed posadzeniem - te czarne doniczki to sa docelowe graby rozpięte na linkach (wstyczę sie ze pokazuje to zdjęcie, bo zywopłot niewyplewiony ), ale później zobaczycie zdjęcie po metamorfozie (żwyopłot nawet ma czysto w nóżkach, ale niekoniecznie od strony sąsiada )
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:15, 27 mar 2017

Do góry
Milka napisał(a)

A to Leoś
foty z telefonu wysłane do mnie
ma na razie 6 tygodni, w kwietniu u nas już będzie

zaczelam czytac od konca i myslalam ze o rozy mowa

a tu taki slodki kluseczek
Ogród Małej Mi 2017 07:06, 27 mar 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

A na razie idę i tnę... bez sprzątania byle z grubsza wyciepać suche badyle.. widać dokąd doszłam ... a to jedno pole minowe, gdzie nie depnę to coś zniszczę. Wszędzie zombi z ziemi wyłazi

o jak milo popatrzec na taka fotke
bardzo podobnie jak u mnie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 06:11, 27 mar 2017
Do góry
Agania napisał(a)

Bardzo Ci dziękuję...za treśc, za pomysł, i dzięki Tobie znalazłam uchwyty

bardzo się cieszę miło mi

pogoda się opamiętuje pomału zaczyna się czas ogrodu

Ranczo Szmaragdowa Dolina 02:49, 27 mar 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

i posadziłam, a w zasadzie rozsadziłam różyczkę miniaturową na trzy, pięknie i długo trzyma kwiaty

Tak, po Tobie można się wszystkiego spodziewać, nawet róż kwitnących w marcu
Daleki od ideału..... 02:19, 27 mar 2017

Do góry
agapant napisał(a)

Śliczne . Widać, że im u Ciebie dobrze . A za chwilę będą tulipany i magnolie. Jest na co czekać
Bardzo miłe było to nasze spotkanie
Ogród Małej Mi 2017 01:37, 27 mar 2017

Do góry
Reszcie macham i uciekam spać.. jutro poniedziałek

I dziura czekająca na różę... może jutro przesadzę..
Ogród Małej Mi 2017 01:34, 27 mar 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piekne widoki pokazałas.

Charmant i ten od Ciebie i hortka.. poszły w miejsce koreanki. W środek K. wstawił ułamaną gałąź RH.. ogromną gałąż, wielką jak te krzaki co przesadzałam. Napisz mu wyraźnie, że to się nie przyjmie, RH nie ukorzeni się ze zdrewniałej gałęzi. Jesteś dla niego autrytetem... posłucha. A i Twoje hortki niebieskie maja już listki

Hortensję Great Star wyprowadzę na pniu wysoko. Już jest wysoko wyciągnięta, będzie na razie nad RH. Wiem, że ciasno .. ale .. miejsca brak

Ogród Małej Mi 2017 01:29, 27 mar 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Anek ja ostatnio się forumowo nie udzielam zbytnio. Oglądam cichaczem i staram się nie zawracać głowy zajętym ale tym razem muszem napisać że kocham Twoje rzeki krokusów a ciemierniki mnie zachwycają.Buziaki i pozdrowienia

Ja też się nie udzielam, zaglądam tylko do siebie... i tu zawsze na pytania odpowiem, a pozdrawiam hurtem

Ciemierniki dopiero zaczynają..

A na razie idę i tnę... bez sprzątania byle z grubsza wyciepać suche badyle.. widać dokąd doszłam ... a to jedno pole minowe, gdzie nie depnę to coś zniszczę. Wszędzie zombi z ziemi wyłazi

Ogród Małej Mi 2017 01:26, 27 mar 2017

Do góry
mira napisał(a)
Cięcia jest teraz w piernik, ja tnę i tnę i końca nie ma - tyle że działam wolno i bez piły
Ciemierniki masz wyjątkowe, krokuskami się nacieszyłam ale i tak najbardziej fajnego tego czarnego - jak widzę kota w Twoim ogrodzie na specjalnych prawach to się śmieję - teraz chyba dla kota do Ciebie zaglądam

pozdrawiam

Kota łazi za mną krok w krok.. i mam ja chyba na każdej fotce.. przezywamy się na nią asystentka

Madżenie ogrodnika sezon 2017 23:40, 26 mar 2017

Do góry
Madzenka napisał(a)
Doniczki

Madżenka te kompozycje takie fikuśne, bratki taki delikatny kolor mają, bardzo ładne aranżacje i te gabiony, cały czas choruję na nie, chociaż na jednego. Podoba mi się bardzo u Ciebie. Gonia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies