Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród, mydło i powidło.

Ogród, mydło i powidło.

Monia81 18:47, 26 mar 2017

Kasiu mam pytanko, czy mogłabyś mi napisać gdzie przez internet zamawiasz powojniki, pisałaś w wątku, że masz sprawdzone już źródło Wybrałam już powojniki na kratownicę przy tarasie. Dziękuję za pomocną dłoń
Bogdzia 21:53, 26 mar 2017

Przesliczne te powojniki. Nie mam Violi , trzeba będzie kupic.
katel 22:22, 26 mar 2017

Kasya napisał(a)

A ja mam 5 veilchenblau

To już wiem gdzie w czerwcu będzie widowisko .

wojtas2101 napisał(a)
Dzięki, wydaję mi się że odmiana Compactus nie ma tak łuszczącej się kory.

Kupiona jako Compactus, pewności nie mam ale wolny wzrost by to potwierdzał. Jaką łuszczącą korę masz na myśli? Takie skrzydełka korkowe po bokach powinna mieć ale tworzą się po kilku latach, moja też ich od razu nie miała:

violka171 napisał(a)
śliczne powojniki,tfu ftu brzydactwa-co by nie zauroczyć

Hi hi hi, no uważaj z tym chwaleniem

Karol99 napisał(a)
Zaglądam

Jeszcze się nic ciekawego nie zaczęło ale ciepełko podobno już do nas leci

patrycja napisał(a)
Cześć Kasiu ja z innej beczki. Widzę że masz na płocie matę (nie wiem dokładnie jak to się nazywa). Czy ona jest z trzciny czy z bambusa? Jesteś z niej zadowolona?

Patrycjo, mata kupiona w markecie, trzcinowa bo się wykańczaliśmy, stwierdziłam że jak się rozpadnie to za rok dwa wymienię na lepszą - wisi od wiosny 2012 i trzyma się doskonale - polecam, tyle że bambusowa pewnie ładniej się prezentuje ale mi chodziło o tymczasową przesłonę od wiatru i tu się sprawdziła.

Aniaaa napisał(a)
Kasiu jak u Ciebie po zimie macierzanki?
Przeżyły?

Z wczesną i piaskową nigdy nie było problemu, czasami mi podmarza cytrynowa ale zawsze pięknie odbija, tylko tam gdzie mam macierzanki to my śnieg z podjazdu zgarniamy więc one są pod grubą pierzynką zazwyczaj.

Monia81 napisał(a)
Kasiu mam pytanko, czy mogłabyś mi napisać gdzie przez internet zamawiasz powojniki, pisałaś w wątku, że masz sprawdzone już źródło Wybrałam już powojniki na kratownicę przy tarasie. Dziękuję za pomocną dłoń

Poszło na priv Jakie wybrałaś clematisy?

Bogdzia napisał(a)
Przesliczne te powojniki. Nie mam Violi , trzeba będzie kupic.

Śliczna jest i naprawdę obficie kwitnie, jak gdzieś ją spotkasz to bierz
anabuko1 22:56, 26 mar 2017

O tak clemki cudne.Też mam do nich słabość.
violę też mam i bardzo ją lubię.
Dziękuję ci Kasiu,za dzisiejsze nasze wspólne spotkanie, możliwość poznania się z dziewczynami.
Kurcze , nie wszystkie dziewczyny pamiętam z imion.Ale pamiętam was
ja po spotkaniu jeszcze byłam w kilku sklepach i kilka roślin dokupiłam
gosika67 23:08, 26 mar 2017

Witaj Kasiu ale macierzanki białej to ja nigdy nie widziałam. Muszę się rozejrzeć za nią. Mam macierzankę fioletową.Taki fajny kobierzec tworzy. Będę z niecierpliwością czekać na Twoje cudne clematisy.Ja teraz po niedzieli biorę się za robotę przy altanie i szykuję miejsce do swoich clematisów, będę je miała w II połowie kwietnia.
Będę miała do Ciebie 100 pytań odnośnie sadzenia, pielęgnacji, co fachowiec to fachowiec, zresztą widać na załączonym obrazku u Ciebie.Pozdrawiam.Gonia
katel 23:13, 26 mar 2017

Aniu dzięki że przyjechaliście , to że wszystkich nie pamiętasz to zupełnie normalne - ja po pierwszym spotkaniu też miałam mętlik i nie mogłam spamiętać imion . Teraz to ja Ciebie poznałam, Agę Agapant i Agę Dominka a z resztą już się znałyśmy. Dobrze że jeszcze na zakupy sobie wstąpiliście, bo "targi" bardzo mnie zaskoczyły. Musimy jakąś inną okazję do spotkań wymyślić .
Marga 23:23, 26 mar 2017

katel napisał(a)
Musimy jakąś inną okazję do spotkań wymyślić .

Może w jakiejś dobrej szkółce z pięknym ogrodem pokazowym (taka luźna propozycja )
Kasya 07:26, 27 mar 2017

katel napisał(a)

Gosia - ale pięknie to ujęłaś z tym malowaniem - dzięki! To clematis Viola i Ernest Markham - obydwa gorąco polecam, muszę dosadzić jeszcze jedną Violę z drugiej strony . Dołem są goździki kropkowane, drzewo to magnolia Kobus. Tu fotka z 2016. Edit: tu na zdjęciu goździków już prawie nie ma, to fioletowe to macierzanka.

Co do łączenia róż z powojnikami to jeszcze nie mam doświadczeń, Mirka z Wszystkiego po trochu cudownie je łączy. Clematisy na początek najlepiej wybierać z grupy Viticella ew.

przecudne te powojniki

z rozami pieknie wygladaja...ale masakra potem ciac roze i powojniki
u mnie wygladalo to okropnie z zaschnietymi liscmi
ostatecznei wykruszylam tylko liscie bo inaczej sie nie dalo
Monia81 08:50, 27 mar 2017

Kasiu dziękuję za namiary, jak będę wieczorem to napiszę jakie wybrałam powojniki, bo w pracy nie mam swoich zapisków
agusiek 09:10, 27 mar 2017

Kasiu , mnie też rozczarowały targi ....
Byłam rano z Mamą i eMem , szybko wróciliśmy do domu .
Najwięcej szkółek jest w okolicach Kurowa i Końskowoli , tam to dopiero można poszaleć .
Dużo roślin z tamtąd mam , jeśli jest czas to można się pokręcić po okolicy i kupić taniej z gruntu .