Kasiu mam pytanko, czy mogłabyś mi napisać gdzie przez internet zamawiasz powojniki, pisałaś w wątku, że masz sprawdzone już źródło Wybrałam już powojniki na kratownicę przy tarasie. Dziękuję za pomocną dłoń
Kupiona jako Compactus, pewności nie mam ale wolny wzrost by to potwierdzał. Jaką łuszczącą korę masz na myśli? Takie skrzydełka korkowe po bokach powinna mieć ale tworzą się po kilku latach, moja też ich od razu nie miała:
Hi hi hi, no uważaj z tym chwaleniem
Jeszcze się nic ciekawego nie zaczęło ale ciepełko podobno już do nas leci
Patrycjo, mata kupiona w markecie, trzcinowa bo się wykańczaliśmy, stwierdziłam że jak się rozpadnie to za rok dwa wymienię na lepszą - wisi od wiosny 2012 i trzyma się doskonale - polecam, tyle że bambusowa pewnie ładniej się prezentuje ale mi chodziło o tymczasową przesłonę od wiatru i tu się sprawdziła.
Z wczesną i piaskową nigdy nie było problemu, czasami mi podmarza cytrynowa ale zawsze pięknie odbija, tylko tam gdzie mam macierzanki to my śnieg z podjazdu zgarniamy więc one są pod grubą pierzynką zazwyczaj.
Poszło na priv Jakie wybrałaś clematisy?
Śliczna jest i naprawdę obficie kwitnie, jak gdzieś ją spotkasz to bierz
O tak clemki cudne.Też mam do nich słabość.
violę też mam i bardzo ją lubię.
Dziękuję ci Kasiu,za dzisiejsze nasze wspólne spotkanie, możliwość poznania się z dziewczynami.
Kurcze , nie wszystkie dziewczyny pamiętam z imion.Ale pamiętam was
ja po spotkaniu jeszcze byłam w kilku sklepach i kilka roślin dokupiłam
Witaj Kasiu ale macierzanki białej to ja nigdy nie widziałam. Muszę się rozejrzeć za nią. Mam macierzankę fioletową.Taki fajny kobierzec tworzy. Będę z niecierpliwością czekać na Twoje cudne clematisy.Ja teraz po niedzieli biorę się za robotę przy altanie i szykuję miejsce do swoich clematisów, będę je miała w II połowie kwietnia.
Będę miała do Ciebie 100 pytań odnośnie sadzenia, pielęgnacji, co fachowiec to fachowiec, zresztą widać na załączonym obrazku u Ciebie.Pozdrawiam.Gonia
Aniu dzięki że przyjechaliście , to że wszystkich nie pamiętasz to zupełnie normalne - ja po pierwszym spotkaniu też miałam mętlik i nie mogłam spamiętać imion . Teraz to ja Ciebie poznałam, Agę Agapant i Agę Dominka a z resztą już się znałyśmy. Dobrze że jeszcze na zakupy sobie wstąpiliście, bo "targi" bardzo mnie zaskoczyły. Musimy jakąś inną okazję do spotkań wymyślić .
z rozami pieknie wygladaja...ale masakra potem ciac roze i powojniki
u mnie wygladalo to okropnie z zaschnietymi liscmi
ostatecznei wykruszylam tylko liscie bo inaczej sie nie dalo
Kasiu , mnie też rozczarowały targi ....
Byłam rano z Mamą i eMem , szybko wróciliśmy do domu .
Najwięcej szkółek jest w okolicach Kurowa i Końskowoli , tam to dopiero można poszaleć .
Dużo roślin z tamtąd mam , jeśli jest czas to można się pokręcić po okolicy i kupić taniej z gruntu .