A tak wygląda z bliska. To sześcian o boku 100 cm. Wyłożony styropianem. Roślina przykryta dużą ilością liści. Zabezpieczona od spodu przed szkodnikami siatką aluminiową oczka 1,2 x 1,2 mm. Gunnera rośnie też w takim koszu więc nie ma szans na to aby do korzeni dostały się kret czy nornice, czy też inne szkodniki.
Kasiu zaraz sobie zobaczę
Wstawiam z podpisami co mam i dopisuję moje chciejstwa będzie mi łatwiej nie dublować zakupów.
W tym roku chcę skatalogować wszystkie moje rośliny w ogrodzie.
Zdjęcia w różnych fazach rozwoju kwiatów i liście w sezonie i jesienią .
Tylko muszę kupić dysk zewnętrzny, żeby było gdzie to umieścić
Dwa lata temu jak była ta susza w stawie bardzo ubyło wody. W zeszłym roku był normalny poziom przez cały sezon
Jeżeli chodzi o nadmiar nie ma problemu. Zrobiliśmy wały i odpływ do rowu, przez to powstała kręta rzeczka. Póki co w fazie kształtowania. Potrzebuję kupę kamieni do jej wykończenia i mnóstwo host. Chcę podzielić moje olbrzymy na wiosnę. Dosadzę tam też moje ukochane irysy syberyjskie.
Mam ich kilkanaście odmian.
Tylko przy przesadzaniu trochę się pomieszały , oznaczę jak zakwitną
Kanzan to jeszcze młode drzewka, rosną od zeszłego sezonu
Chcę jeszcze Shirotae, przepiękna.
Kupiłam też Migdałka i Śliwę wiśniową Pissardii.
Czekam na kwitnienie.
Zapału i chęci do pracy mi nie brakuje. Gorzej z siłą, ale daję radę.
Trochę mam nadwyrężony kręgosłup, po budowie poprzedniego domu.
Wybudowałam go do spółki z moim ojcem. Przeniosłam kilkanaście ton, ale coś za coś
Bardzo lubię mój obecny ogród i już nie mogę się doczekać wiosny żeby dalej go wykańczać
Mój M pomaga mi we wszystkim, wspiera i doradza.
No i nie krytykuje moich pomysłów.
Młoda...raczej w kwiecie wieku
Czeremchy
Colorata
Mam jeszcze amerykańską, ale chyba nie mam fotki, a zakusy na Schuberta
Ja też się cieszę na gazetki jak do mnie przychodzą, szkoda że tak szybko się je przegląda Nie umiem się delektować nimi dłużej, jeden dzień i przeczytane, no ale lubię do nich wracać