Witaj !!!
Trafiłam na ogrodowisko z powodu zamiłowania do bukszpanów i Chelsea Flowerr Show A pod wpływem ogrodowiska pokochałam hortensje i żurawki. Trawy w moim ogrodzie to efekt porojektu i miłości mojej Pani architekt a teraz to również moja miłość
Buziam i zapraszam częściej
Aniu odkryłam tajemnicę irysów... Rano obcięłam te ozdobne cebule i są teraz piękne, ponownie łodygi zrobiły się sztywne. Być może przez cebulę nie były wstanie pobierać wody.
Agatko skoro wystawa wschodnia to zakątek hortensjowo, bukszpanowo, hostowy może sobie zrób. Dla lawendy i róż za mało słońca. Trawy ozdobne pewnie pieknie też się skomponują.
Czytam o chorym kręgosłupie, oj niedobrze, musisz na siebie uważać.
Agato chyba dobrze, że spałam do 7:30 i tej temepratury nie widziałam...
Lena witaj po długiej niobecności. Czas się powolutku ze snu zimowego obudzić, wiosna niedługo nadejdzie (?????)
Jola irysy to niewypał.... Już wczoraj zaczęły padać - łodygi zgięly się w połowie. Godzinę w zimnej wodzie leżały i nic nie pomoglo... Dzisiaj obcięłam o 10 cm łodygi i w wąskim wazonie stoją i jakoś się trzymają... Gdybym komuś w prezencie kupiła, to byłboby rozczarowanie....
Magda ja bym chyba umarła w takim centrum ogrodniczym.... Chyba nigdy do Holandii nie pojadę bo musiałabym bankructwo ogłosić...
Ewa jeśli nie nastąpi ocieplenie to co ja z tym ogródkiem wśrodku domu zrobię!!!!
Zajrzałam Jolu. Świetny pomysł.
Liczę na Ciebie i trzymam za słowo!
Aniu Niedziela Palmowa bardzi miła mimo, że mroźna. Śnieg u mnie nie pada, nawet nie wiem czy się z tego powodu cieszyć???
Koniecznie kup sobie wiosne w doniczkach U mnie teraz w słońcu rzekomo +6, ale termometr w samochodzie pokazuje -2
Dziękuję Renatko. Nie mogę się doczekać kiedy szafirki i horti podrosną
Nowe buty kupisz w Holandii gadaj, gadaj, ciesz się przyjaźnia i tylko od czasu do czasu daj sygnał co słychać Baw się dobrze i życzę słoneczka w Holandii.
Głosuję za zmianą
Oglądając programy o angielskich ogrodach przy ich szeregówkach wszędzie takie podzialy się widzi. Już teraz świetnie pergolą warzywniak wydzieliłaś.
Bożenko wczoraj się tak tych mrozów przestraszyłam, że cieniuję kilka posiadanych rh i najładniejsze laurowiśnie. Buuu bojam się o zimozielone, u nas niemal śniegu nie ma.