Przy odpowiednim cięciu można skorygować wzrost.Moja ma kilka ładnych lat i corocznie cięta ładnie formuje się w niedużą kulę.Staram się sadzić i rozmnażać to co u mnie dobrze rośnie...a nie wszystkie chciejstwa chcą zostać u mnie na dłużej.
Gosiu dziękuję serdecznie, też mi się podoba. Kąt się rozjaśnił, ale nadal wygląda naturalnie.
Teraz trochę tam dosadzę, dołożę drewna i zmieni się zupełnie
Wreszcie coś się dzieje.
Edit:
To świetna wiadomość. Uwielbiam ptaki i to ich wiosenne świergolenie
Zaraz zerknę do Ciebie
Ludzie zachowują się jakby im ktoś rozum odebrał, ustawa to jedno ale zdrowy rozsądek to drugie!
Ten strumień zaopatruje staw w wodę. To dom dla wielu gatunków roślin i zwierząt.
A poza tym to moje oczko w głowie , uwielbiam go. Teraz poluję na śliczną małą łódeczkę...ale to tajemnica
Izuś ja się poryczałam jak bóbr, to drzewo towarzyszyło mi 1/4 mojego życia. A komuś wystarczyło pół godziny żeby ją zabić.
Nie zostawiłaś go gdzieś na słońcu?
Dziękuję za komplementy
Postawiliśmy meble w miejscu gdzie powstanie ceglany plac okalany murem ...już to widzę
Tylko jeszcze nie wiem kiedy powstanie W przyszłym tygodniu chcemy wylać fundamenty, wykop już jest wykonany.
Reniu niestety to gniazdowanie ptaków wcale ludzi nie zraża. Są w jakimś amoku
Od rana tylko słychać piły, tylko ptaki ucichły...
Nawet jak się zmieni, to drzewa w kilka minut nie odrosną.
do zrobienia
przyciąć tyje
zmienić rabatę z hortensjami przy wjeżdzie tylko one zostają, hosty + żurawki + trawki evergold carex out
zrobić rabatę tzw betonową + na przeciwko
posadzić graby i na pewno coś jeszcze wymyślę
trochę wiosny u mnie
Agnieszko to niestety najbardziej idiotyczna ustawa podpisana i zaakceptowana w ostatnich latach.
To nieprawdopodobne, jak w kilka chwil można wyciąć pół kraju w pień. Zmienić teraz tą ustawę, to już praktycznie bez sensu, bo wszystko co miało być wycięte już poległo
A nawet jakby, to ile czasu potrzeba, żeby te wszystkie drzewa odrosły. Zmienił się definitywne krajobraz, umarły całe siedliska. Zniszczono domy ptakom i innym zwierzakom. A później będą krzyczeć, że jest smog. A drzewa, które nas od niego ratują wykarczowali...bzdura
Polak potrafi...
Mam nadzieję , że oglądający zakochali się w tym brzozowym gaju, a nie przyszli tam z myślą wycinki
A propos osi widokowych to jest to wg mnie dobry czas na ich poobserowanie i ewentualne korekty. Najpiękniejsze ogrody powstawały wszak latami
Nie mam poczucia, że mogłam uniknąć jakiś błędów, raczej dostosowuję się do zmian. Zresztą, jestem typową kobietą i też się zmieniam.
a teraz małe podsumowanie prac ogródkowych :
przycięte hortensje - 2 tyg. temu nie wiem czy dobrze
wmiecione pod tujami
ogarnięte przed domem pod dereniami - tylko one zostały do przycięcia
przycięty niwak
przed
po - nie za bardzo widzę róznicę
przycięte 2 choinki w stożki - efekt ???????? za kilka lat trzeba być cierpliwym bardzo
1 przed po
2 choinka
przed po
Liczę na usunięcie darni z tego kawałka przez jakieś krasnoludki.
Ten kierunek to oś widokowa zza garażu na boisko.
Koniec boiska zaznaczę w tym roku różą Lykkefund i Veichebalu.
Liczę też na umieszczenie bramki w żywopłocie
Cześć Jolanka piękne choiny, naprawdę eleganckie egzemplarze
A te kule bukszpanowe też ładne jak zrozumiałam te kule w tym miejscu tylko na chwilę? bo na stałe to jednak za blisko tujek muszą mieć przestrzeń, oddech i tuje i bukszpany, bo będą się ogałacać.
Pozdrawiam