Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Malutki pod lasem 23:25, 05 mar 2017

Do góry
Aniu, takiej pogody nam było trzeba Zimno ma przyjść, ale oglądałam pogodę po wiadomościach i na sobotę znowu u mnie przynajmniej zapowiadają 12 stopni bez deszczu

Haniu, plan nie zrealizowany, ale i tak się cieszę z tego co udało się zrobić
O wałowaniu słyszałam i czytałam u Ciebie Muszę walca od sąsiada pożyczyć, wertykulować będziemy chyba za tydzień, jak nie będzie bardzo lało na tygodniu. Buty z kolcami mam zamiar M też kupić A można sypnąć dolomitem, nie piaskiem?
Dziękuję Ci bardzo za porady i zaangażowanie

Renia, ja nie wiem jak to z tymi trawami, ale chyba będzie widać, że puszczają i wtedy będzie można ciachnąć

Natka, myślę, że będzie dobrze, przewiało je i muszą odchorować. W zeszłym roku sadziłam hicksii z doniczek i zimą też źle wyglądały. Teraz są piękne, zielone

Wiosna u mnie coraz większa
I cisek, z którego będę próbowała zrobić kulkę
Ranczo Edy 23:13, 05 mar 2017

Do góry
i hrrrr...

Ranczo Edy 23:12, 05 mar 2017

Do góry
na dobranoc

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:02, 05 mar 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Podcięłam tulipanowca znowu

ja też ale wielki Danusiu u Ciebie mój taki jak widać na witrażu i w zimie złamała mi się gałąź i mało tego jedna cienka wdzierała się w drugą zdzierając korę pierwszy raz mi zakwitł 2016 r wyczytaliśmy jak ciąć bałagan to tylko w lutym ...ciekawa jestem czy po takim cięciu zakwitnie ...buziaki

Kiedyś będzie tu ogród 23:01, 05 mar 2017

Do góry
Wiosna zdecydowanie bardziej postępowa niż u mnie....

Kwitły przylaszczki...

wszędzie widać było grubaśne pąki ciemierników....

Ogromne ilości kłów krokusów, czosnków i szafirków... w tym to mikrusieńkie cudeńko

Te szafirki to miniaturowa odmiana. Dla oddania wielkości- na zdjęciu obok szafirka, po lewej jest pestka wiśni....

Moja działka na Dębowym Lesie 22:59, 05 mar 2017

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Tego pod Warszawą

Oo byłam wielokrotnie tam. Mąż kilka lat temu prowadził tam budowy bloków.Tam pamietam fajne 2 szkółki były - też

Wczoraj usunęłam stare szczątki po-liściowe z host.( na zimę nigdy ich nie usuwam .Zawsze chronią swoje klaczą, korzonki).
Jakież moje było zdziwienie,że u jednej jak widać są widoczne kły.
I sama nie wiem czy cieszyć się czy martwić .
Bo to wrażliwe rośliny na przymrozki .
A przecież idzie jeszcze zimno i zima

I tulipany startują
Oj cieszą te oznaki wiosny cieszą

Dereń jadalny już widziałam ,że ma pączki kwiatowe.
I duzo innych roślin staruję w pączkach roślinnych. Ale kosztem pracy ( przed wyjazdem) chciała zrobić, bo tam na działce mogę być teraz tylko na weekendy.
Muszę jeszcze pracować
Z ogródka na wsi 22:43, 05 mar 2017

Do góry
Dzisiejszy przebieg dnia

Zrobiłem 72 zadania a jeszcze ok 30 przede mną W życiu nie byłem tak zmęczony psychicznie.
Pani każe nawet obliczać zadania zamknięte Jak ja nie lubię matmy
Kiedyś będzie tu ogród 22:41, 05 mar 2017

Do góry
bażyna...

pierisy...

i inne kwasoluby, których jest sporo w tym ogrodzie...

Kiedyś będzie tu ogród 22:38, 05 mar 2017

Do góry
Towarzystwa powyższej piękności dotrzymują kwasoluby...

żurawina...

azalie...

wrzosy....

Ogród Ani :) 22:36, 05 mar 2017

Do góry
Kolejna hortka - na początek zostały wycięte wszystkie gałązki cieńsze niż ołówek.

od tyłu, najwyższe piętro, zostały dłuższe gałązki (3-4 oczka). Pietro pośrednie - 2-3 oczka, a od przodu na najniższym piętrze najkrótsze - cięte pod drugim pąkiem.

Efekt schodkowego cięcia (z poprzednich lat)
Kiedyś będzie tu ogród 22:29, 05 mar 2017

Do góry
Dziś miałam przyjemność gościć po raz kolejny w ogrodzie Iwonki/Toszki.... Tym razem z aparatem...

Pierwsze co się rzuca w oczy to "parasol"... ogromny, cudowny...

Później mój wzrok biegnie ku mojej ulubienicy. Niezmiennie się zachwycam tą żarówą...

Rzuca się w oczy, nawet z dalszych zakątków ogrodu...

Sezon 2017 u Hanusi 22:26, 05 mar 2017

Do góry
Wszystkich wieczornych gości serdecznie ściskam, i sie odmeldowuję! Do kojki!

Jutro trzeba wstać i działać! Wizyty nadrobię po powrocie z ogródka! Mam nadzieję, że do niego trafię!

To miejsce trzeba kochać 22:25, 05 mar 2017

Do góry
A to moje żurawki. Mało atrakcyjne po zimie, ale niektóre mają już małe listki
To miejsce trzeba kochać 22:23, 05 mar 2017

Do góry
To miejsce trzeba kochać 22:22, 05 mar 2017

Do góry
Fotki z wczoraj. Nowa rabata po usunięciu korzeni
Moja działka na Dębowym Lesie 22:19, 05 mar 2017

Do góry
Aniaaa napisał(a)
Mama moja podlewa odstałą wodę,przesadza wtedy jak trzeba,uśmiecha się do nich i rosną
A Ty może masz jakąś inną metodę?

Oj,oj oj ,, ja jestem - żyję w ciągłym biegu na dodatkowe " pieszczochy " roślin nie mam czasu.Storczyki podlewam raz w tygodniu tez odstałą woda .Już od lutego do listopada raz na miesiąc hummusem

Wczoraj cały dzień na działce. I cały dzień pracy.
Przycięłam wszystkie powojniki.dokładnie nie wiem ile ich mam - kilkanaście albo juz ok.20.
Kilkanaście sztuk hortensji.
W rabatach powycinałam , wygrabiłam wszystkie resztki pozimowe.Liliowców mam tez ok 60 sztuk. A na zimę nic nie wycinam zawsze rośliny bardziej maja swoją naturalna ochronę .U .mnie zimy na wschodzie potrafią być i często sa większe, mroźniejsze itp.
Przycięłam róże ,Kilka trawek,Tylko tyle mam
Zobaczyłam nawet kilka liści starych, czyli kilka mieczyków zostało na zimę.
I przepadło zapewne.Ale to nic już z 15 kupiłam nowych
Wygrabiłam we wszystkich rabatach ,Tylko 2 drzewka owocowe przycięłam.I tak do soków narciarskich tyrałam .Ból kręgosłupa znowu się odezwał.Ale to nic jestem dotleniona i usatysfakcjonowana ,że tyle prac w ogrodzie zrobiłam.
Chciałam dużo zrobić bo w czwartek w nocy wyjeżdżam na tydzień do Włoch.Taki mały urlop na konto tej mojej minionej rocznicy ślubu
Wrócę i tak będzie dużo do zrobienia.Ale najważniejsze,że clematisy przycięte. a widziałam niektóre już pączkują. I horki też przycięte fryzury mają

Nawet zdjęć nie zdążyłam zrobić,o chciałam zrobić dużo.A korciło mnie,o na rocznicę ślubu do mojej lustrzanki dostałam nowy większy obiektyw - tubę do robienia zdjęć,
Trudno będę uczyła się dopiero we Włoszech albo jak wrócę.Na obiektach roślinnych w ogrodzie.
Tylko wycinając stare liście z irysa zauważyłam pod nim kwitnącego ciemiernika i to mały i kwitnący jednym kwiatem

I pierwszy rannik wyszedł i zakwitł.
Bawarka 22:16, 05 mar 2017

Do góry
Kasiek napisał(a)

Ale śliczne i piękna pogoda była u Ciebie Kasiulek
Ukojenie 22:15, 05 mar 2017

Do góry
Pigwowiec japonski:

I liliowiec - chyba:

Kiedyś będzie tu ogród 22:15, 05 mar 2017

Do góry
Z zazdrością czytam o Waszych poczynaniach w ogrodach. O mnie wiosna zapomniała... A mokro tak, że buciory zasysa. Samochód u sąsiada stoi bo dojazdu nie ma... bagno...

Hmmm ... krokusy... a kiedy będzie kwiat?

Tylko przebiśniegi ratują honor....

Nawet Jalubi jeszcze w zimowych szatach...
Między pasjami 22:13, 05 mar 2017

Do góry
jola54 napisał(a)
Nie mam się czym pochwalić w moim ogrodzie, bo jeszcze tydzień temu, była śnieżna zadymka, ale już pierwsze oznaki wiosny są. Wczoraj czyściłam rabaty, przycinałam lawendę, grabiłam "trawnik" zdewastowany przez krety i nornice, przycinałam drzewka i krzewy oraz bieliłam korę drzewek owocowych szt.8.

dzisiaj było ponad 17C, więc chyba ziemia trochę się ogrzeje i mój ogród też się obudzi.

wychodowane w ubiegłym roku z malutkich roślinek pięknie przetrwały cała zimę w płaskich donicach.

Suuuper Jolcia już wiosna i pierwsze prace zaliczone pięknie donice obsadziłaś skalniaczki jak ta lala będą cieszyć kotkami się nie przejmuj może na nornice polują i naprawdę Cię lubią wiesz jak bardzo kopią i brudzą to ja bym wysypała piasku gdzieś na rogu może tam się przeniosą buziaczki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies