Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gożdzikowa - wiejski ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród

Kindzia 09:34, 16 mar 2017

Nornice truję namiętnie...ale one często wygrywają wojnę...żrą mi korzenie róż...do patyczka!!! wrrrrrrrrrrrrrrr
eda 10:41, 16 mar 2017

Jaaa ale temat złowieszczy !!! zwierzaki omijajcie ogrodników ha ha Ale się ubawiłam Basiu krety i petardy haaa elewacja zaznaczona na pamiątkę
Monia81 10:45, 16 mar 2017

Do kreta niestety, ale chyba trzeba się przyzwyczaić, bo walka z nim nie przynosi efektu, mądre stworzenie i tyleChociaż zauważyłam, że koty też swoje robią, już nieraz przyniosły na wycieraczkę i był spokój
BasiaLT 11:13, 16 mar 2017

Proponuję założyć wątek z opowieściami o walce z kretami to lepsze niż kabaret. Miałam spokój z kretami jak miałam dużego psa. Można powiedzieć że był "wagi ciężkiej" bo to rasa Berneński Pies Pasterski i chyba latając po ogrodzie odstraszał czy co, bo jak rok temu zmarł to zaczęły się krety. Patent z kotami u mnie się nie sprawdza, mam ich kilka ale skubane jakoś mało się interesują kretami.
violka171 11:17, 16 mar 2017

u mnie się sprawdza nasza bytność w ogrodzie,jak tylko znikamy krety się pojawiają
Basilikum 12:34, 16 mar 2017

moje koty tez nam pomagaja w walce z kretami i owce, one robia raciczkam i Tumult i kretom za glosno jest na pastwiskach ani jednego krateru nie ma
gobasia 10:25, 17 mar 2017

Ale nam sie rozwinął kreci temat...ha ha ha

Słuchajcie ,ale wcale mi do śmiechu nie było a ż mi łzy poleciały...ściana spryskana ,okno brudne...okno to raz ,raz i umyłam...Na ścianie sie rozmazywało...dobrze ,że było bardzo słonecznie a to ściana południowa to zostawilam,zeby uschło...no i po trochu szczotką zmiatalam...ale plamy zostały...W tym roku kladziemy strukturę to się wszystko zakryje

Teraz na krety to tylko szpadel ,jak sie pojawi to pilnuje i koniec z dziadem

Nornicom to wiosną sypię w norki trutkeę..Robię przegląd przy krzakach ,drzewach...wtedy widać gdzie urzędują.. u mnie.przy takiej norce leżą często łupinki z orzechow

Dominika11 10:30, 17 mar 2017

BasiaLT napisał(a)
Proponuję założyć wątek z opowieściami o walce z kretami to lepsze niż kabaret. Miałam spokój z kretami jak miałam dużego psa. Można powiedzieć że był "wagi ciężkiej" bo to rasa Berneński Pies Pasterski i chyba latając po ogrodzie odstraszał czy co, bo jak rok temu zmarł to zaczęły się krety. Patent z kotami u mnie się nie sprawdza, mam ich kilka ale skubane jakoś mało się interesują kretami.
Basiu mówisz, że taki pies odstrasza
haaaaaa, smieje się, bo teraz mam młodego berneńczyka - to mam nadzieje, że wszystko przegoni
koty tez mam, ale z nimi to nie wiem jak to bedzie - chyba jak z twoimi, nie będą zawracać uwagi
gobasia 10:45, 17 mar 2017

Przyszla dziś dostawa...zamówilam jeszcze trochę nasion i niebieskie dalie...ciekawe czy będą niebieskie? dostłlam piękna cebulkę lilii w gratisie

Teraz idę ciąć hortensje...może wiatr mi głowy nie urwie

Dominika11 10:47, 17 mar 2017

wow jakie wypasione zakupy - super

tylko się dobrze ubierz, bo teraz łatwo się przeziebic - tak jak ja teraz - wrrrrrrr