Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 22:37, 03 mar 2017

Do góry
kasiek napisał(a)

Czas wiosennych akcentów

No i szaleństw zakupowych

Takie lubie
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 22:33, 03 mar 2017

Do góry
kasiek napisał(a)
Dziś w końcu zawitał do mnie ogrodnik i przeprowadził batalię z glicynią - powiedział że był koszmar ale dał radę - patrzcie jakie pędy! A i tuja przycięta od góry, inaczej nie wyszarpał by drania

Widzę drania...że już sobie poszedł....uznanie dla ogrodnika...wielkie wyzwanie
Sezon 2017 u Hanusi 22:07, 03 mar 2017

Do góry
Basiu, Coś tam niedogryzków jest, Konkurencja odpadła, to kolejny rzut wyłazi z ziemi, ale takich łanów jak zeszłej wiosny, to chyba nie będzie.

Natko, Niko, Violu, jak juz będzie autko, to przyjeżdżajcie i w czerwcu, zawsze jest coś do siania.

Dzisiaj skończyłam porcję lucerny na kiełki. Jutro nastawię rzodkiewki do skiełkowania. A w poniedziałek wysieję pod szkłem również rzodkiewkę. Jak siać, to siać! Danusia kazała!

Wioletko, Różyczki mają zielone pędy. Czekam na forsycję, żeby przyciąć nasze królowe. Ale najpierw oprysk antygrzybowy.
Werbena pozostawiona w gruncie chyba przezimowała, Tulipanów spod ziemi jeszcze nie widać! Dobrze się zamaskowały!

Gardenia 2017 21:45, 03 mar 2017

Do góry
Dla technicznych
Gardenia 2017 21:44, 03 mar 2017

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Dzięki Mirelko za zwiastun Gardenii. Jutro będzie tak tłoczno że wiele rzeczy się przeoczy więc fotorelacja jak najbardziej wskazana osób które się wybierają choć pewnie w bieganinie i na to nie będzie czasu.

Stół z barkiem powala, potem można przerobić na sarkofag Podlewaczki bardzo gustowne, szkoda że fajne rzeczy trzeba ściągać z zagranicy. Kiermasz jutro zamieni się w ludzkie mrowisko a jedną z nich będę ja

Do zobaczenia jutro wszystkim którzy się wybierają.

Przemek sarkofag to dobre ha ha
Takie skojarzenie też miałam.
I te rzeźby

W cieniu - zacieniona 21:44, 03 mar 2017

Do góry
W ub.sezonie Ania T. obdarowała mnie sadzonkami goździków brodatych.Pięknie kwitły,latem wysiałam nowe nasionka.Czekam z niecierpliwością czy przezimowały.

...uDany ogród 21:43, 03 mar 2017

Do góry
dana1s napisał(a)
Dzisiaj sprzątając pozostałości po zeszłym sezonie znalazłam takie cudo, nie mogłam się powstrzymać żeby tego nie uwiecznić.
Sami zobaczcie

Chciałabym taki naszyjnik, dla mnie małe naturalne dzieło sztuki

To teraz zagadka , co to

Przesliczna Moim się takie koronki nie zrobiły

Całe forum sprzątanie wiosenne wyczynia , ja też
Ogród z uśmiechem 21:40, 03 mar 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
Jola a co planujesz po prawo i po lewo (zaznaczyłam na czerwono)

Po prawej stronie troszke sie zmienilo od czasu tego rysunku Między drewutnią (trochę szerzej) a przyszlościowym budynkiem gospodarczym (to czarne) są posadzone drzewka owocowe, właśnie robione i ustawiane skrzynie na warzywa. Powinnam dokladnie narysować jutro wszystkie zrobione juz rzeczy.

Po lewej to co narysowalaś na czerwono to częściowo już jest.

Muszę w takim razie pozaznaczać na rysunku - cała sprawa z brzozami i resztą wyszla przypadkowo dlatego taki raban

Tło to na wysokości żwirowego kółka 3 sosny czarne, przed nimi 2 amonogawy, dalej w kierunku platana miejsce na "coś" liściastego, potem daglezja, no i już szmaragdy widoczne na zdjęciu, które dzisiaj robiłam.

Przed tą Twoją czerwoną linią po lewej w trawniku 2 metry od brzegu na wysokości czubka tarasu jest cyprysik nutkajski.

Żwirowy placyk jest otoczony zywoplotem cisowym. Za nim właśnie są sosny czarne i amonogawy Róże, bukszpany żurawki też tam są
Ogródkowe rewolucje 21:35, 03 mar 2017

Do góry
anna_t sporo mam tych cisów i mogę je ciąć gałazka po gałązce, ale wlaśnie Toszka pisała żeby się zagęściły powinnam je skrocić o polowę,czyli rozumiem, że całe a nie tylko gałązki

anbu tuje z jednej strony działki rosną na rownym terenie więc ten spoób z miarką, bądź sznurkiem jest dobry, ale z drugiej strony rosną na spadku więc tak się nie da. Chciałabym ciachnąć tylko z wysokości celem podrównania, by miały ładny pokrój.
Tak teraz wyglądają

tak powinnam ciachnąć?

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:33, 03 mar 2017

Do góry
Nabyłam dzisiaj taka miniaturkę.....trochę jakby kwiat ma większy

pierwsza pachnąca jaką do tej pory w markecie z miniatur spotkałam
A najlepsze, że w doniczce są 4 szt. można jesienią rozsadzić

Gardenia 2017 21:32, 03 mar 2017

Do góry
Sima napisał(a)

Gdzieś zapewne się mijałyśmy
Jeszcze taka Carex Evergold była obok
Mirkowy ogród (początki) 21:31, 03 mar 2017

Do góry
kitek81 napisał(a)
wszystko ładnie rośnie i nabiera masy jeszcze trochę i zacznie się pikowanie miłego weekendu
Już mam przerażenie w oczach jak pomyślę o pikowania.Przesadziłam w tym roku z wysiewami.To na jutro do pikowania.

Kocimiętka.W zeszłym roku też wysiałam zwykłą a ta to odstraszająca komary.
Z takiej siewki uwierzcie w jeden sezon taka roślinka urośnie
Dlatego warto samemu wysiewac

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:29, 03 mar 2017

Do góry
irysy odkopane z liści

a te znowu morderstwo popełniły

i żadna się nie przyznaje

a trup leży
Gardenia 2017 21:29, 03 mar 2017

Do góry
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 21:28, 03 mar 2017

Do góry
dana1s napisał(a)

Oj taki dom to marzenie
U mnie takich domów nie ma
Musiałam sobie poradzić inaczej

Zdobycze przepiękne!

Mi sie udalo nie dosc, ze takiego wspanialego meza mam to z domem i ogrodem

przepis na knedle watrobkowe

250g watrobki zmielonej w maszynce do miesa,
3 jajka,
8 czerstwych bulek pocietych w cieniukie kromeczki
150 ml goracego mleka
2 szczypty soli,
1 szczypta pieprzu,
1 lyzeczka majeranku,
1 szczypta galki muzkatolowej
vegeta

Bulki wlozyc do miski i polac mlekiem, poczekac chwile by naciagly. Nie moze z tego byc taka ciapa, moj M nalewa troche tego mleka i dolewa w razie potrzeby.
Jak bulki nasiakna dodac reszte skladnikow i bardzo dobrze ugniesc wszystko razem az masa bedzie gladka. Jesli masa jest za twarda dolac troche mleka jak za miekka dosypac bulki tartej. Zasy formowac kule wielkosci pilek tensowych, lub troche mniejsze. Smazyc w rozgrzanym tluszczu. My uzywamy tluszczu kokosowego, jest lepszy niz olej.

Je sie je w rosole. To typowe bawarskie danie w naszej okolicy.
...uDany ogród 21:27, 03 mar 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
Dziękuję Dana.
Zapomniałam dziś sprawdzić moje leszczyny. Może też już poczuły wiosnę. Ale u mnie nawet wierzba dopiero się budzi. Jeszcze nie otwiera kotkowych pączków, a specjalnie jesienią nie ciachnęłam jej. Chcę zobaczyć najpierw białą, kotkową chmurę, a potem żólto nad płotem Raz chcę zobaczyć!
Do Tawliny też zapomniałam zajrzeć, a właściwie byłam przyniej, ale ona mała jeszcze i jakoś mi się w oczy nie rzuciła.

Postaram się pamiętać
U mnie leszczyny szaleją. Tawliny rozwijają liście jako jedne z pierwszych, ale róża multiflora się nie daje

U mnie kotki tylko na sachalińskiej, reszta przycięta. Chcę kupić iwe szczepioną właśnie dla tego widoku

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:27, 03 mar 2017

Do góry
Wczoraj po ciemku sprzątana rabata wiosenna.....wiosenna bo kiedyś w tym miejscu taras bym chciała więc rośliny , które da się przesadzić , albo , których nie będzie żalpłotek do wymiany

w przed ogródku ciut ogarnięte...dwie ducki suchelców wyniosłam

tu też w przyszłości totalna rewolucja będzie

wreszcie tulipany widać

i chyba cebulki się rozmnożyły
Gardenia 2017 21:26, 03 mar 2017

Do góry
Ogród zapachów u Jasi 21:25, 03 mar 2017

Do góry
mira napisał(a)
Jasia czy Ty przypadkiem nie masz teraz więcej czasu ? Pokaż co nowego masz/miałaś na choince.
Nie wiem jak Ci jeż uciekł tak szybko nie chodzą.
Ja na przyszły rok stawiam na koty .

Jak się sprawy mają z daliami? ja na swoje jeszcze nie patrzyłam ale chyba nowe zamówię.

pozdrawiam

To więcej czasu będzie dopiero za miesiąc . Nie robiłam zdjęć choince, w przyszłym roku się poprawię .
Jeże szybko biegają , gdyby chodziły wolno to wymarłyby z głodu .
Na dalie też nie patrzyłam. Zakładam , że mają się dobrze. Wiem nadzieja to matka .... . A żeby było zabawnie to kupiłam kannę , 3 sztuki Louis Cotton.

Pozdrawiam wiosennie Jasia

Ogrodowe kreacje 21:25, 03 mar 2017

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Ja natomiast w poniedziałek będę polowała na podpórkę w L...u

Piękna ta podpórka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies