Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 14:19, 28 lut 2017

Do góry
No nie jest, będzie po cięciu się zagęszczał, ale niech coś zakwitnie
A Ty możesz od spodu podcinać, a górą wyżej koronę robić, to wtedy będzie wyższa nózka, ja tak będę robić z pęcherznicami na pniu

takie ozdoby zakupiła mi koleżanka w Niemczech, nudzi się na zwolnieniu, to ma zadanie i ma kupować fajnie i niedrogie jakość sama pilnuje
Ogród z łezką II 14:15, 28 lut 2017

Do góry
Tak wyglądał mój sadzony 26.maja zeszłego roku.

I jeszcze przy okazji szukania zdjęcia znalazłam dyskusję o kosztach wody przy automatycznym nawadnianiu.
To przypomniało mi się, że obiecałam porównanie kosztów. Przed nawadnianiem zużycie za całe lato 38 m3, w zeszłym roku za ten sam okres 56 m3. Zupełnie nieźle. Podlewanie ustawione było na godzinę co drugi dzień. A jaki komfort...jeżeli ktoś się waha w związku z kosztami wody...chyba warto
Anna i Ogród 14:02, 28 lut 2017

Do góry
A poza tym

Bazie

turzyca palmowa

trzcinnik Variegata

i oczywiście paszcze rozchodnika

Anna i Ogród 14:00, 28 lut 2017

Do góry
A największym zaskoczeniem było to

Hortensja ogrodowa. Przetrwała bez okrywania i puszcza nowe pędy. Nie wiem co mam jej ścinać bo to pierwszy sezon i nie myślałam że się uda ale chyba na razie tylko zaschnięte kwiatostany z ubiegłego sezonu.
Anna i Ogród 13:58, 28 lut 2017

Do góry
Cóż dziś za odkrycia dokonałam jak wyszłam na spacer do ogrodu. Wiosna kochani, wiosna przyszła.
Odkryłam róże i rozsypałam kopczyki z kory jakie porobiłam. Chyba wszystkie mi przetrwały i mają pąki

Nawet klon palmowy

Ogród przydomowy - Hosty 13:43, 28 lut 2017

Do góry
Zastanawiam się czy ta kordylina w donicy koloru fuksja się jeszcze zbierze, trochę ją opuchlak podgryzł po liściach.
Dwie takie same sadzonki tylko jedna stała w głębszym półcieniu.
Moja działka na Dębowym Lesie 13:41, 28 lut 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Oj, bardzo szkoda bardzo.Nasza pilnuje się domu i to bardzo i dobrze..

O widzisz..
U mnie do pradziadków z jednej i z drugiej strony każdy ma niebieskie oczy.
Kiedyś może to się zmieni

Cuuuuuuuudowne Aniu
Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:31, 28 lut 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Popryskałam dzisiaj miedzianem brzoskwinie , morele, czereśnie i jeszcze kilka owocowych bo trochę mi zostało
A potem przyciachaliśmy z eM Rdest Auberta. .......i......od razu mi lepiej

mocno go odchudziliśmy

gunnera po zimie żyje

Praca i po nocy z gunerki radocha
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:25, 28 lut 2017

Do góry
SYLWIA
Tak, tej pracy sporo, bo grabienia też full znowu mam; będę lecieć że tak powiem sektorami coby jakaś harmonia i efekt był
Choć najpierw trawy muszę dokończyć, cięcie, potem hortensje, potem nawozy.
Opryski zrobię tylko rodkom, nawozem do iglaków, innych nie robię.

KINDZIA
pokazywałam, jest wysoko szczepiony, na 130 cm, spory, ale korona jeszcze mizerna, po kwitnieniu będzie cięcie, to powoli się zagęści, tylko czy zakwitnie, nie wiem, bo coś mi na te pąki na kwiatowe nie wyglądają, ale może z nimi inaczej, jak ze zwykłymi bzami?? Jak już będzie zielony, pokaże go znowudo hiacyntów już się dobrały ślimaki golasy, małe a żrą, jak wielkoludy!

JUSTYNA
fajnie, ze masz czas juz robić, ja z doskoku tylko coś robię, po pracy ciemno. U nas też ciepło, a stale deszcz w prognozach był, jak im ufać

PSZCZÓŁKA
dostałam od miłośnika lilii i konesera zapachów i jest, bardzo pięknie pachnie, jak się trafi odrost, dam kawałek, ale musi mieć bardzo zacisznie, inaczej wymarznie.

SEBCIU
moje w cieniu część, to później słońce a inne znowu nie ma mnie w ogrodzie, aby sfocic, a teraz to już nie mam czym, nowy sprzęt szukam.

WOJTAS
tak, ja już wszystkie wycinam do cna

ANABUKO1
Aniu, powoli wszędzie plus, zaraz się zamęczysz tą wiosenną pracą

KATEL
no patrz, nie wiedziałam, że nie było, mnie na nie chęć naszła rok temu, szukałam w myślach i szukałam i je wybrałam
Nic więcej nie brałam, choć były chciejstwa, ale ogród nie z gumy, mam dużo liliowców i lilii do przesadzenia. Teraz już rozsądniej kupuję

stare foto, nowych nie ma

i miodownik Royal Blue
Ogród leniwej o. 13:07, 28 lut 2017

Do góry
Zainspirowana powyższym stworzyłam:
szare-koszone
zielone-niekoszone
niebieskie-woda

Macie jakiś pomysł gdzie usypać górkę z wykopanej ziemi dla dzieci (sanki itp.)?
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 13:04, 28 lut 2017

Do góry
Wszystko się budzi do życia i lubię taki okres bo wnet wiosna, choś w ogrodzie na razie szarawo
MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 12:57, 28 lut 2017

Do góry
Takie piękne dwa zimowe dni się trafiły w tym roku...

Pogubiłam się po drodze... 12:54, 28 lut 2017

Do góry
czuć wiosnę " w pogoni za zwierzyną"
Tu ma być ogród :) 12:52, 28 lut 2017
Do góry
lindsay80 napisał(a)
Pierwsze zakupy - starałam się nie szaleć za bardzo

kupiłam ta liatrę rok temu ....zmartwię cie ...nie zakwitła ...liście wypuściła ...ale kwiatków sie spodziewam w tym roku ....z orlikami może być podobnie

u mnie takich orlików nie widziałam ...a tez bym sobie kupiła bo fajne
Pogubiłam się po drodze... 12:51, 28 lut 2017

Do góry
tak się zastanawiam czy z tego derenia jadalnego można zrobić wielopienny okaz? nie bójcie się zimy, zdjęcie stare
Typografia ogrodu 12:49, 28 lut 2017
Do góry
nawigatorka napisał(a)
Przycielam graby. Cisy tez chciałam ale uznałam ze nie ma potrzeby.
Chciałam robić oprysk miedzianej ale nie dość ze wieje to zaczęło padać. Zatem czekam.
Za to udało się pokopać. Jakieś 2/3 pod Serby przekopane

ale masz powera

PS. masz fajna ziemie bo u mnie jakbyś tak wbiła łopatę w to ciasto to byś pół pola na łopacie podniosła i raczej by nie odpadało ...trzeba by było skrzybać
Ogród w remoncie 12:32, 28 lut 2017

Do góry
Kochane w podzięce za cenne rady i za to że jesteście ze mną moje pierwsze kwiatuszki

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 12:26, 28 lut 2017

Do góry
Pamiętacie jak szukałam wzorów sówek?

Dziękuję wszystkim za przesłane propozycje.

Słoneczny Ogród 12:16, 28 lut 2017

Do góry
ElzbietaFranka Elu ładne te kamienie, mam takie,nie wiem właśnie co to za rodzaj, ale sa takie twarde i kanciate. Zrobie zdjęcia i pokażę swoje. A nawet pokażę ich historię, bo ja nie kupowałam.
Póki co mam takie zdjęcie z kamyczkami.
Słoneczny Ogród 12:09, 28 lut 2017

Do góry
Ania a to widzisz , ja tylko owocowe pryskałam.
Niektórzy pająków się boją, a ja nie, za to zaskrońce mnie przerażają.

Konewka wyczekiwana długo długo, w gazetach się naoglądałam w różnych kolorach metalowych konewek. A ja tak bardzo chciałam taką miec, bardziej ze względu na dekoracyjność, ale nigdzie nie było, tyko plastikowe. Po długim czasie, mój M w końcu natrafił w Niemczech, ale długie miesiące szukał. To był rok 2007-2009 nie miałam internetu,żeby sobie to sprowadzić. Ale teraz nawet nie kupi się na all.. nie ma.
Już się podniszczyła, mam jeszcze emaliowane wiadro pod kolor.
Zdjęcie mam jak była nowa.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies