Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

awoya 17:27, 11 mar 2017

Wielkie dzięki za odpowiedź. Żałuję, że tak późno znalazłam to forum, bo już na jesień zaczęłam przygodę z ogrodem i utworzyłam jedną rabatę. Dzisiaj po przeczytaniu wielu wątków i obejrzeniu wielu ogrodów, zaaranżowałabym ja inaczej. Ale jeszcze wiele przede mną do zrobienia, także mogę się poprawić
Co do rabaty z hortensjami-myślisz, że rozstaw co 80cm będzie ok?
jolka 17:35, 11 mar 2017

m_gocha napisał(a)
Jola! Zaintrygowałaś mnie tym zakwasem Przyznam, że lubię takie nowości i ekologiczne rozwiązania. Wrzucisz przepis na ten zakwas

Gosia, staram się ratować jakoś te moje "bidne" maliny, a że Toszka podrzuciła temat zakwasu no to machnęłam go Przepis znalazłam w necie: http://smakowitychleb.pl/porada/zakwas-zytni-krok-po-kroku/

jolka 17:37, 11 mar 2017

awoya napisał(a)
Wielkie dzięki za odpowiedź. Żałuję, że tak późno znalazłam to forum, bo już na jesień zaczęłam przygodę z ogrodem i utworzyłam jedną rabatę. Dzisiaj po przeczytaniu wielu wątków i obejrzeniu wielu ogrodów, zaaranżowałabym ja inaczej. Ale jeszcze wiele przede mną do zrobienia, także mogę się poprawić Co do rabaty z hortensjami-myślisz, że rozstaw co 80cm będzie ok?

Myślę, że 80cm będzie bardzo ok Ale najlepiej załóż sobie wątek, pokażesz co i jak..
zawsze ktoś Ci coś mądrego podpowie
jolka 17:49, 11 mar 2017

horcia napisał(a)
Witaj Jola. Pamiętam, że w ubiegłym roku sadziłaś świerk serbski ja również planuję jego zakup i chciałabym porównać ceny, czy mogłabyś napisać mi na priv gdzie kupiłaś, za ile i jakiej wysokości. Będę bardzo wdzięczna i z góry dziękuję Ps. Stale nawiedzam Twój wątek, masz piękny ogród

Horcia witaj Fajnie, że zaglądasz.
Wysłałam Ci na priv wiadomość
jolka 18:03, 11 mar 2017

paulina_ns napisał(a)
Puk, puk Jolu nie śpimy chociaż pogoda dzisiaj bardzo senna...

Nie śpimy, nie śpimy Wręcz przeciwnie Paulinko, dzień obfity w wydarzenia Mieliśmy dziś przemiłych gości (Ananasek z rodzinką). Poza tym, pomimo, że pogoda nie zachęcała - donoszę uprzejmie, że wsadziłam do skrzyń cebulkę, posiałam rzodkiewkę i szpinak. eM. właśnie idzie nakryć skrzynię pokrywą.

Poza tym, mamy nową infrastrukturę w ogrodzie Hehe

Montaż przewidziany na poniedziałek

anbu 19:07, 11 mar 2017

Ta nowa infrastruktura.... toż to prawdziwe cudo
paulina_ns 20:03, 11 mar 2017

jolka napisał(a)

Nie śpimy, nie śpimy Wręcz przeciwnie Paulinko, dzień obfity w wydarzenia Mieliśmy dziś przemiłych gości (Ananasek z rodzinką). Poza tym, pomimo, że pogoda nie zachęcała - donoszę uprzejmie, że wsadziłam do skrzyń cebulkę, posiałam rzodkiewkę i szpinak. eM. właśnie idzie nakryć skrzynię pokrywą.

Poza tym, mamy nową infrastrukturę w ogrodzie Hehe

Montaż przewidziany na poniedziałek

Ale z Ciebie pracus, ja dzisiaj prace w ogrodzie odpuściłam, za bardzo u nas wiało.

Nowa infrastruktura piękna i całkiem mi znana to jednak zostawiasz?? u mnie już wisi na drzewie, a dzisiaj karmnik zawisł na stemplu między hortkami
nicol21 07:42, 12 mar 2017

Super, że działasz. Wcześnie już sie jesz ale powiem Ci ze w ogródku mam cebulkę na szczypiorek [chyba siedmiolatka] i ona już ma szczypior na jakieś 10-15cm więc może siej
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
kosolka 19:45, 12 mar 2017

Cześć Jolu! Piękna ta Twoja rabata.. Niezależnie od pory roku.
Ananasek 20:34, 12 mar 2017

Hejka!
Chciałam się pochwalić wszystkim osobom, które odwiedzają wątek Joli, iż jestem ogromną szczęściarą, która mogła zobaczyć Jej ogród na żywo!
Jest on o wiele piękniejszy niż na zdjęciach!
Mimo iż pora jest wczesno wiosenna, ten ogród zachwyca!!! Jest po prostu wspaniały!
A wisienką na torcie jest krajobraz który roztacza się wokół ogrodu!....eh... (brak słów)

Joluś! Tobie i Twojemu mężowi, bardzo dziękuję(my) za przemiłe spotkanie!
...odjechałam od Ciebie i westchnęłam...kiedy mój ogród będzie taki piękny!
Jeśli spotkamy się w lecie prędko z ogrodu mnie nie wygonisz...bo zanim napatrzę się na każdą rabatę to minie sporo czasu! hehe
Jeszcze raz wielkie dzięki!