Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

katel 22:43, 10 mar 2017

Bogdzia napisał(a)

U mnie są tylko z dawnych lat , te sadzone na jesieni ledwie listki pokazują a że jest zimno to wcale nie rosna.

Bardzo mnie pocieszyłaś, moje sadzone jesienią to może dlatego tak nieśmiało się wychylają
Urszulla 00:36, 11 mar 2017

Nie martw się przymrozkami kwietniowym. Nie ma takich długoterminowych prognoz. Prawdziwe to 5-dniowe. Reszta to przypuszczenia. Dzwoniłam kiedyś do instytutu meteorologii i mi wytłumaczyli że najbliższy Polsce satelita podaje warunki z nad Anglii i prawdziwa prognoza jest 5-dniowa.
Milka 06:17, 11 mar 2017

Nie rozpieszcza na marzec, u mnie wprawdzie bez gradu, ale stale leje, zwlaszcza jak mam wolne, wczoraj tak w orzerwach latalam i cielam hortensje i trawy.
Mozna juz nawóz rodkom dać? Oprysk lisci musze, ze 2 sztuki kiepskie sa, ale leje.
alinak 08:05, 11 mar 2017

Padłam ,jak widzę że 6 marca miałaś już krokusy.u mnie zimno i przebiśniegi dopiero kwitną.

Też myślałam o nawożeniu ,ale za zimno ,nie chce mi się do ogrodu wychodzić
Kasya 08:11, 11 mar 2017

Niby wiosna a tak ponuro...
Nie pamietam kiedy pierwsze listki się pojawiają ? Początek kwietnia czy pózniej ?
Wtedy dopiero czuć życie w ogrodzie
Bogdzia 20:08, 11 mar 2017

hanka_andrus napisał(a)
Tak, tak! Szkoda, że chłody wróciły! U mnie co jeden dzień się rozjaśni, to na cztery dni się zaciemni! I jak tu wybudzone mają rosnąć?
Byłam dziś w ogrodzie, ale póki co krokusy sarny pojadły, ranniki ze stulonym kwieciem - zero radości! A już chciałoby się oko pocieszyć!
Miłego weekendu, Bożenko!

Niestety te chłody zepsuły nam tegoroczna wiosne. Ranniki tak pięknie kwitły a teraz juz przekwitają bo płatki im zmarzły. Twoje w lepszym stanie ale u mnie juz do zdjęc się nie nadaja. Krokusy mają zamknięte pąki i tez nie cieszą, kto wie czy nie skończą jak ranniki i na te najpiękniejsze widoki trzeba będzie znów rok czekac, zła jestem.Na pocieszenie Twoja ulubiona sikorka.

Bogdzia 20:09, 11 mar 2017

bogumila napisał(a)
Oglądam fotki i widzę,że mamy podobnie...musimy poczekać na ciepełko.

Fajnie powiedziec ale tak byle jak moze byc nawet do pierwszego maja.
Bogdzia 20:10, 11 mar 2017

katel napisał(a)

Bardzo mnie pocieszyłaś, moje sadzone jesienią to może dlatego tak nieśmiało się wychylają

Miałam taką nadzieje ze Cię pocieszę.
Bogdzia 20:10, 11 mar 2017

Urszulla napisał(a)
Nie martw się przymrozkami kwietniowym. Nie ma takich długoterminowych prognoz. Prawdziwe to 5-dniowe. Reszta to przypuszczenia. Dzwoniłam kiedyś do instytutu meteorologii i mi wytłumaczyli że najbliższy Polsce satelita podaje warunki z nad Anglii i prawdziwa prognoza jest 5-dniowa.

Pewnie masz racje ale i tak mnie te prognozy dołują.
Bogdzia 20:13, 11 mar 2017

Milka napisał(a)
Nie rozpieszcza na marzec, u mnie wprawdzie bez gradu, ale stale leje, zwlaszcza jak mam wolne, wczoraj tak w orzerwach latalam i cielam hortensje i trawy.
Mozna juz nawóz rodkom dać? Oprysk lisci musze, ze 2 sztuki kiepskie sa, ale leje.

Irenko Ciebie to akurat rozpieszcza, przeciez u Ciebie juz wiosna. Czy dac nawóz? Gdybym miała odpowiedziec czy u mnie to napisałabym że jeszcze nie ale u Ciebie zupełnie inaczej to sama nie wiem ale moze poczekaj jeszcze choc do 20 .