Nie martw się przymrozkami kwietniowym. Nie ma takich długoterminowych prognoz. Prawdziwe to 5-dniowe. Reszta to przypuszczenia. Dzwoniłam kiedyś do instytutu meteorologii i mi wytłumaczyli że najbliższy Polsce satelita podaje warunki z nad Anglii i prawdziwa prognoza jest 5-dniowa.
Nie rozpieszcza na marzec, u mnie wprawdzie bez gradu, ale stale leje, zwlaszcza jak mam wolne, wczoraj tak w orzerwach latalam i cielam hortensje i trawy.
Mozna juz nawóz rodkom dać? Oprysk lisci musze, ze 2 sztuki kiepskie sa, ale leje.
Niestety te chłody zepsuły nam tegoroczna wiosne. Ranniki tak pięknie kwitły a teraz juz przekwitają bo płatki im zmarzły. Twoje w lepszym stanie ale u mnie juz do zdjęc się nie nadaja. Krokusy mają zamknięte pąki i tez nie cieszą, kto wie czy nie skończą jak ranniki i na te najpiękniejsze widoki trzeba będzie znów rok czekac, zła jestem.Na pocieszenie Twoja ulubiona sikorka.
Irenko Ciebie to akurat rozpieszcza, przeciez u Ciebie juz wiosna. Czy dac nawóz? Gdybym miała odpowiedziec czy u mnie to napisałabym że jeszcze nie ale u Ciebie zupełnie inaczej to sama nie wiem ale moze poczekaj jeszcze choc do 20 .