Piękna ta dekoracja
Ja z New Dawn mam to samo,wnerwia mnie kiedy przekwita,ciacham ją,ale kiedy mi przychodzi całkowicie wywalić,nie mam serca
Już nawet ją jesienią przygotowałam,wycięłam wszystkie długie pędy i dalej rośnie
Kilka moich też tak wygląda,ale tylko te,które ciachnęłam na jesień żeby schludnie wyglądały
Wszystkie inne niemal bez uszczerbku.
Najbardziej mi będzie żal Pashminy jeśli nie odbije od korzenia
Kochana, teraz jest czas w sklepach że można kupować karpy piwonii. Możesz ją wsadzić teraz. Jeśli można kupić na wiosnę to można też sadzić na wiosnę
Tylko karpy kupowane w sklepach są w woreczku, dobrze ją obejrzyj, czy puszcza już czerwone kły, innych nie kupuj bo mogą być zasuszone, wybieraj jak największe karpy,
Kupiona piwonia na pewno nie zakwitnie w tym roku i pewno w przyszłym też nie bo ona musi podrosnąć aby kwitła.
Ja kupiłam właśnie ze dwa tyg temu karpę piwonii białej pojedynczej, już z kłami, więc posadziłam ją do doniczki i trzymałam w zimnym pomieszczeniu, Teraz wystawiam ją na zewnątrz, żeby nie rosła za szybko, ale jak zapowiadają przymrozki to ją chowam do domu. Też możesz właśnie tak zrobić, czyli wsadzić do donicy
Oto ona
obok liliowiec, kupiony w tym samym czasie co piwonia
Potem podczas wycieczki szkolnej skorzystałam z zaproszenia Ewy bacowej i tam urządziliśmy piknik. Dzieciaki pierwszy raz były w takim ogrodzie
Odwiedziłam też Makkasię, ale trema mnie tak pożarła, ze nie mam żadnej fotki ze spotkania, choć było bardzo milutkie i ze spotkania też przywiozłam roślinki do ogrodu. Ogród zachwycał w każdym calu
Czerwiec był miesiącem spotkań. Cudowne spotkanie na Pomorzu było u Ewy 777.
Każdy wyjeżdżał zaopatrzony w roślinki z Ewy ogrodu
Zapragnęłam wtedy mieć chociaż jednego niwaki w ogrodzie
Te prowadzi Krzysiu, mąż Ewy.
Dla mnie ta opcja wydaje się lepsza Czy ta podziałka na rysunku pokazuje rzeczywiste odległości- 10, 20 metrów? Bo patrzyłam na fotki wcześniej i wydaje się być tam mniej miejsca.
Dosadzenie brzóz przed platanem może dać ciekawy efekt buszu, ale przytłumi urodę platana, który ma już ciekawe tło z serbów i choin. A platan jaki posadziłaś?
Na rabacie herbacianej zaczęły kwitnąć róże w towarzystwie perłówki i szałwii
Kwitł też Graham Thomas otoczony lawendą
Zaczynały kwitnąć Yuki. Pierwszy raz w moim ogrodzie zakwitły tak pięknie
Jest tyle pięknych zdjęć z czerwca, że nie wiem, co wybierać ...
W warzywniku rośliny wybujały.
Kto by pomyślał, ze ten zakątek dopiero wiosną był zakładany. Z ugoru
Przy tarasie rosły wcześniej szmaragdy. teraz zastąpiły je hortensje Phantom. A szmaragdy posadziliśmy przy ogrodzeniu.
Czerwcowe strzyżenie bukszpanów odbywało się na raty. W wolnym czasie