Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

Milka 12:34, 29 mar 2017

No ja też gdybym nie pracowała, miałabym idealnie w ogrodzie, a tak robię rankami, teraz jaśniej, to coś będę ciąc po pracy; chmurzy się, więc jak wrócę, będzie lać...
Tusiala 14:11, 29 mar 2017

Pięknie buchnęło kwieciem Nie ładnie tak o zgonie pisać...
Kawa 15:40, 29 mar 2017

Ani macham Ci w nowym wątku
szkoda rzek krokusowych ale i tak masz tyle że ich ilość mnie powala

kota jest super asystentką
yolka 17:34, 29 mar 2017

Najważniejsza sałata jak dla mnie, a reszta jak podrośnie to będzie tak jak w ubiegłym roku, więc nie zawracaj sobie czasu dokładnym sprzątaniem,
Basilikum 20:43, 29 mar 2017

Roslinki Cie kochaja, nawet same sie rozsiewaja bys miala mniej pracy
Ciemierniki masz przecudnej urody
a krokusy w tych ilosciach bardzo mi sie podobaja. Bede sadzic wiecej jesienia
Kasik 08:48, 30 mar 2017

Nowy wątek już śmiga, a ja w lesie głuchym i nic nie wiem. Jakoś nie forumowa jestem. Jak nie mam czego pokazywać to milknę Co ja napisałam? Przecież to niemożliwe

Postaram się być częściej, bo już sama mam wyrzuty sumienia.
U nas robota w takim samym ciemnym lesie, ale ja ciśnienia nie mam- zrobię w swoim tempie. A, ze kto inny ma już zrobione? - no i co?

Buziol
Mala_Mi 09:46, 30 mar 2017

Kasik - nie mam pojęcia co i kto ma zrobione.. bo nie mam kiedy zajrzeć do innych. Wiem jedno, że jak w porę pewnych rzeczy nie zrobię to potem jest trudno lub za późno.. Naprawdę mam w głębokim poważaniu co i kto robi u siebie.. wolność Tomku w swoim domku, a na przodownika pracy socjalistycznej nie mam ochoty się załapać. Mi po prostu szkoda siebie i tego co rośnie w ogrodzie.. Jest r oznica wycinać byliny jak jeszcze nie ruszyły na rabatach, a wycinać jak już wyłazi wszytko z ziemi i nie mogę tego zdeptać.. nie wspomnę o ustawieniu koszy na odpady.. I tylko o to mi chodzi.. Nie zdążyłam promanalem objechać i znów mi szpeciele i przędziorki wtrynią połowę ogrodu Mam z tym dziadostwem urwanie dupy.

IzaBela - sadz krokusy, one powodują, że wiemy że mamy wiosnę I od krokusów jest już tylko cieplej

Yolka - dokładne sprzątanie..ha, ha, ha... na razie wyciąć co z grubsza.. reszta zarośnie

Kawa - pół rzeczki mi tylko zjadła amba... a reszta poniewiera się po krzakach,.. już 3 lata mam zapisane na kartce które krokusy z krzaków przesadzić na światło dzienne.. i tak czas leci..

Tusiala - zgon to zaliczam po walce w ogrodzie.. kości nieprzyzwyczajone do takiego tempa pracy fizycznej.

Irena - dokładnie tak to wygląda.. jak jest czas to deszcz pada

Abiko - latem są cieniowane przez trawy, a teraz mają pełne słońce.

Kindzia - mi drastycznie ograniczyli przyjmowanie odpadów zielonych, do 21 m3 (sama muszę dostarczyć do punktu przyjmowanie odpadów zielonych). Tyle to ja mam po wiosennych porządkach z grubsza. I nie liczę w tym gałęzi, które oddaję sąsiadom do palenia w piecu, a drobnicę mielę w rozdrabniarce.

Gocha - w ciemiernikach zakochałam się jak jeszcze nie miałam ogrodu.. pojechaliśmy w pracy ściąć drzewa kobiecie.. I miała takie piękne ciemierniki, że aż szczęka spadła na ziemie z wrażenia. Po założeniu ogrodu musiałam też sobie je kupić
A rzeczkę krokusową sobie otworzę, przesadzę tam wszystkie krokusy które zarosły w krzakach,.. ale najpierw muszę poszerzyć rabatę z liliowcami.. a to musi poczekać..
Wiecie ile tam mam z hortensją krokusów??? Duuuzo.. jakbym przycina hortkę to byłoby je troszkę widać, a tak .. może dziś zdążę przyciąć, ale zanosi się na deszcz.. a jeszcze badyle bylinowe mam do wyciepania.. one pilniejsze są.

Mala_Mi 09:49, 30 mar 2017

Kałuża.. irysy ostro ruszyły, a ja znów nie zdążyłam wyciągnąć z pomiędzy nich róży błotnej .. co mnie podkusiło ją tam sadzić ????

Najlepiej zimujące klony to te nad kałużą i na skalniaku, mają tam sucho jak cholera.. i nie podlewam.. nawadniania nie mają..
Mala_Mi 09:52, 30 mar 2017

Iryski po rozsadzeniu są liche.. puściły dużo liści a mało kwiatów Podzieliłam te co miałam na 2 miejsca i wszędzie takie same.. Liczę że za rok się poprawią.

I nowy asortyment.. tzn asortyment stary ale zakwitł w tym sezonie.. wiosna się rozpędza

Mala_Mi 09:53, 30 mar 2017

abiko napisał(a)

Kurcze ja też muszę przesadzić czosnki, ale może jak z dużą bryłą to zakwitną.

Nie wiem, bo czosnków nie przesadzałam o tej porze roku Przesadzałam tak tulipany.. i tym różniły się od nieprzesadzanych, że bardzo szybko przekwitały.