Trawy tnij spokojnie potem nie zdążysz Też cięłam dziś
A zima czy będzie, czy nie, w ogrodzie jak się da sprzątać to sprzątam, Bluszcze poprzycinałam, bo pies jakiś poobdrapywał je przy śmietniku. Podobno wspinał się po nich bo ktoś widział i pourywał
Danusiu, u nas wiosna w powietrzu Dziś było ponad 11 stopni! Do zmroku latałam po ogrodzie i sprzątałam. Te wiosenne porządki najprzyjemniejsze - bez przymusu, sama radość po zimowym poście ogrodowym
Popatrzyłam dokładnie na fotkę i poczytałam Twój opis, kwiaty podobne do lobelii, czyli nie tak regularne jak powój? Ale do jakiej lobelii, L.cardinalis? bo chyba nie do tej małej niebieskiej?
Przepraszam, że posługuję się nieswoją fotografią jednak tylko w ten sposób mogłam pokazać czego szukam - foto nie pochodzi z internetu, po prostu pstryknęłam zdjęcie fotografii z książki i zgrałam na dysk.
Również brałam pod uwagę wilec, ale tu liście nie są aż tak wąskie i strzałkowate, a kwiaty również zupełnie inne (przynajmniej ja takiego powoju nie spotkałam) :-/
Korony nie przycinasz, to nie jabłoń. Chciałaś wyprowadzić drzewo na pniu, więc wyprowadzaj pieniek na odpowiednią wysokośc i potem zostaw koronę, niech sobie rośnie, po co ją ciąć?
Sam zacząłeś o sadzonkowaniu bukszpanów Pewnie, ale nie rozwijajmy tematu w zdublowaną stronę. Czyli tajemnice sadzonkowania hortensji;(
Kup ukorzeniacz, zrób próby i zamieszczaj doświadczenia z ukorzeniaczem i bez. Zobaczymy co lepsze.