Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Moja działka na Dębowym Lesie 22:19, 22 kwi 2019

Do góry
Kim napisał(a)
Aniu jestem
Ale już masz stron natrzaskane

Masz pięknietulipany ,magnolia,hosty i wszystko wszystko a no i jeszcze ten staw

Będę podglądać

Witaj!
Za 6 lat i ty na-trzaskasz tych stron.
Dziękuję.Rośliny cieszą.Wiosna się coraz bardziej rozkręca i cieszy.
Staw jest.Ale jeszcze trochę prac tam trzeba zrobić.
Oczywiście zapraszam częściej

Działeczka Asi :) 21:16, 22 kwi 2019

Do góry
Kilka fotek z dzisiaj
Mój nowy zakup magnolia Genie

Pozostałe magnolie

I jeszcze jedna

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 21:03, 22 kwi 2019

Do góry
adkawi napisał(a)
Janko pieknie u Ciebie.U mnie susza straszna musze lac wode.Janko ta magnolia black tulip to ma taki waski pokroj?Taka to bym jeszcze gdzies upchneła . Nie mam jeszcze u siebie zadnej.Za malo miejsca , bo to pewnie dosc duze drzewa rosną.Musze sadzic u siebie albo kolumnowe albo szczepione .

Black Tulip jest rzeczywiście dosyć wąska. Z tego co czytam, może mieć do 2 metrów na szerokość i tak 3-4 wysokości, więc powinna u Ciebie się zmieścić. Tylko koniecznie na stanowisku osłoniętym! U mnie ona cierpi z powodu stale wiejących wiatrów, ale jak ją sadziłam, to oczywiscie nikt mi o tym wtedy nie powiedział...
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:25, 22 kwi 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Magnolia Lennei

Piękna magnolia muszę o takiej pomyśleć U Nas w świętokrzyskim ciężko o ładna roslinkę - będąc w Opolskim widziałam piękny okaz ale trochę cena zaporowa i nie było możliwości do auta jej wcisnąć
Rododendronowy ogród II. 20:20, 22 kwi 2019

Do góry
Widzę że dziewczyny już planują lipcowe atrakcje Jak wracają to z werwą i z planami Piękna magnolia ale psi ząb również Pozdrawiam
Moja działka na Dębowym Lesie 19:59, 22 kwi 2019

Do góry
Aniu jestem
Ale już masz stron natrzaskane

Masz pięknietulipany ,magnolia,hosty i wszystko wszystko a no i jeszcze ten staw

Będę podglądać
Rododendronowy ogród II. 19:52, 22 kwi 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Twój groszek zaraz dorówna na, a potem przegoni mojego

Czy epimedium najpierw kwitnie a potem ma liście? Bo wyglądają jak uschłe, ale patrzę, ze kwiaty wypuszczają.

Magnolia naprawdę jest okazała.. niestety u nas wszystkie zmroziło i jeżdżę i patrzę tylko na brązowe szmaty na drzewach. I cytując za klasykiem.. Ale sorki taki mamy klimat..

W tym roku u Ciebie lepiej i deszcz pada a u mnie cały miesiąc ani kropli. Epimedium tak ma.Magnolii szkoda ,u mnie dwie zmroziło , reszta była w pąkach i jakos przetrzymała ale co dziwne bardzo zmarzła mi trzmielina oskrzydlona a mrozu własciwie nie było , chyba ten późny przymrozek ja załatwił.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:47, 22 kwi 2019

Do góry
Magnolia Lennei i Genie

i koniec
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:34, 22 kwi 2019

Do góry

I magnolia Susan coraz bujniesza w kolorze

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:27, 22 kwi 2019

Do góry

Magnolia Black Tulip kolorystycznie podobna do magnolii pośredniej,
ale kwiaty ma w kształcie kuli tak jak i u magnolii Genie

Magnoia Susan

Wiąz Geisza
Ranczo Edy 18:17, 22 kwi 2019

Do góry
Wow, ile kwiatów! Magnolia cud miód!

Moja niestety chyba przymarzła, bo jakieś szare pąki widziałam. I zero różu jeszcze. Zobaczę we środę co z niej będzie. Buziole
Małymi krokami-Ogród Wioli 18:01, 22 kwi 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Wesołych Świąt !
Magnolia Susan zaczyna spektakl...

O każdej porze roku lubię Twój przedogródek
Blaski i cienie nowego życia 15:42, 22 kwi 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Wsystko Ci się budzi do życia, najwyższa pora, żółta magnolia za mną chodzi najlepiej pachnąca, gdzieś dorwę

Napewno wart mieć

Czekam na tiarelki od Ciebie, już prawie kwitną a floksy które od Ciebie porwałam też w tym roku pierwszy raz zakwitły

Moja ulubiona żurawka, nie przerasta jest idealna, duża, okazała

Rododendronowy ogród II. 12:50, 22 kwi 2019

Do góry
Twój groszek zaraz dorówna na, a potem przegoni mojego

Czy epimedium najpierw kwitnie a potem ma liście? Bo wyglądają jak uschłe, ale patrzę, ze kwiaty wypuszczają.

Magnolia naprawdę jest okazała.. niestety u nas wszystkie zmroziło i jeżdżę i patrzę tylko na brązowe szmaty na drzewach. I cytując za klasykiem.. Ale sorki taki mamy klimat..
Blaski i cienie nowego życia 12:47, 22 kwi 2019

Do góry
Wsystko Ci się budzi do życia, najwyższa pora, żółta magnolia za mną chodzi najlepiej pachnąca, gdzieś dorwę
Blaski i cienie nowego życia 10:54, 22 kwi 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Trawnika zazdraszczam u mnie nadal wygląda jakby zima była.Przeczytaj co napisałam u siebie.

Moja magnolia Yellow River dla Ciebie w tym roku dopiero pierwszy raz takie duże kwiaty ma na czubkach pędów, pozostałe malutkie. Wnioskuję że będzie potrzebowała nawożenia po kwitnieniu.
Śmiesznie wygląda w towarzystwie dużych bukszpanów i iglaków, ale za 2 lata już jakieś proporcje będą lepsze

Życie w wiejskim ogrodzie 10:18, 22 kwi 2019

Do góry
Ewa Witam Cię serdecznie w moim ogrodzie
Wiosną zawsze u mnie sporo kolorów na rabatach i w donicach, później ogród robi się bardziej wyciszony. Magnolia to Susan, rośnie u mnie już 15 lat, niestety za mało jej zapewniłem miejsca i jest trochę zdeformowana przez sąsiednie nasadzenia. Również pozdrawiam

Ptasi gaj 07:43, 22 kwi 2019

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Elu Wesołego Alleluja
Śliczną magnolią nas uraczyłaś

Jest piękna to magnolia Alexandrina kupiłam w zeszłym roku ale jeszcze nie kwitnie może w przyszłym
Za to żółta pąków dużo, ale nie kwapi się do rozkwitu jeszcze nie je pora widocznie. U mnie były przymrozki nawet wiśnia nie wygląda tak pięknie jak w tym. Ma dużo liści i kwiaty kwitną i obraz kwiatów nie widoczny.
Rododendronowy ogród II. 07:17, 22 kwi 2019

Do góry
popcorn napisał(a)
Magnolia boska! I rodki I groszki
Bożenko, najlepszego świątecznego! Buziaki

Karola nie wiem czy masz groszki , są cudne przez cały rok a szczególnie oczywiscie w czasie kwitnienia.To zdjęcia z tamtego roku.

Rododendronowy ogród II. 07:13, 22 kwi 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Rodki zaczynają najpiekniejszy czas u Ciebie, ale ta magnolia to pełen zachwyt we mnie budzi
Ja dzisiaj dostałam rodka w prezencie i teraz dumam, że chyba muszę jeszcze jedną rabatę stworzyć bo nie mam miejsca dobrego dla niego.....

Najlepiej stworzyc dla nich większą rabatę, lubią rosnąc w swoim towarzystwie. Dla Ciebie tez mam przylaszczki .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies