Witaj!
Za 6 lat i ty na-trzaskasz tych stron.
Dziękuję.Rośliny cieszą.Wiosna się coraz bardziej rozkręca i cieszy.
Staw jest.Ale jeszcze trochę prac tam trzeba zrobić.
Oczywiście zapraszam częściej
Black Tulip jest rzeczywiście dosyć wąska. Z tego co czytam, może mieć do 2 metrów na szerokość i tak 3-4 wysokości, więc powinna u Ciebie się zmieścić. Tylko koniecznie na stanowisku osłoniętym! U mnie ona cierpi z powodu stale wiejących wiatrów, ale jak ją sadziłam, to oczywiscie nikt mi o tym wtedy nie powiedział...
W tym roku u Ciebie lepiej i deszcz pada a u mnie cały miesiąc ani kropli. Epimedium tak ma.Magnolii szkoda ,u mnie dwie zmroziło , reszta była w pąkach i jakos przetrzymała ale co dziwne bardzo zmarzła mi trzmielina oskrzydlona a mrozu własciwie nie było , chyba ten późny przymrozek ja załatwił.
Magnolia Black Tulip kolorystycznie podobna do magnolii pośredniej,
ale kwiaty ma w kształcie kuli tak jak i u magnolii Genie
Magnoia Susan
Wiąz Geisza
Twój groszek zaraz dorówna na, a potem przegoni mojego
Czy epimedium najpierw kwitnie a potem ma liście? Bo wyglądają jak uschłe, ale patrzę, ze kwiaty wypuszczają.
Magnolia naprawdę jest okazała.. niestety u nas wszystkie zmroziło i jeżdżę i patrzę tylko na brązowe szmaty na drzewach. I cytując za klasykiem.. Ale sorki taki mamy klimat..
Moja magnolia Yellow River dla Ciebie w tym roku dopiero pierwszy raz takie duże kwiaty ma na czubkach pędów, pozostałe malutkie. Wnioskuję że będzie potrzebowała nawożenia po kwitnieniu.
Śmiesznie wygląda w towarzystwie dużych bukszpanów i iglaków, ale za 2 lata już jakieś proporcje będą lepsze
Ewa Witam Cię serdecznie w moim ogrodzie
Wiosną zawsze u mnie sporo kolorów na rabatach i w donicach, później ogród robi się bardziej wyciszony. Magnolia to Susan, rośnie u mnie już 15 lat, niestety za mało jej zapewniłem miejsca i jest trochę zdeformowana przez sąsiednie nasadzenia. Również pozdrawiam
Jest piękna to magnolia Alexandrina kupiłam w zeszłym roku ale jeszcze nie kwitnie może w przyszłym
Za to żółta pąków dużo, ale nie kwapi się do rozkwitu jeszcze nie je pora widocznie. U mnie były przymrozki nawet wiśnia nie wygląda tak pięknie jak w tym. Ma dużo liści i kwiaty kwitną i obraz kwiatów nie widoczny.