Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzgórze chaosu

Wzgórze chaosu

Iwonka 07:52, 18 maj 2019

Katkak napisał(a)
Pewnie, że matura zdana, nie mogło być inaczej

Popłakałam się z radości. Tyle wysiłku poszło na ten polski, super że się udało

Magleska napisał(a)
Matura zdana super
Rodek cudoooooo
Szkoda ,ze jutro nie mogę jechać buuuuuu

Jeszcze angielski w poniedziałek, ale tu boję się mniej. No i nie wiadomo jak pisemne... Wyniki dopiero w lipcu. Cierpliwość wystawiona na próbę
Rodek oszlał, pozbył się w zeszłym roku dwóch kompanów i chyba za nich tak obficie zakwitł
No z Wojsławicami wielkie buuuuuu, po naszej ostatniej niedzieli mam wielki niedosyt No ale przecież będą następne spotkania, my nie usiedzimy za długo na tyłku
eVka 19:46, 19 maj 2019

Iwonko!!!! Strasznie się cieszę, że się w końcu spotkałyśmy. Świetnie mi się z Tobą rozmawiało Tyle energii i pozytywnych fluidów rzadko się spotyka Strasznie żałuję, że uciekłam wcześniej ale Julką miała chyba kiepski dzień. W domu okazało sie, że ma spuchniętą stopę, wygląda na ugryzienie. Oby nie kleszcza...

Do jak najszybszego spotkania

Co kupiłaś?
Agania 22:10, 19 maj 2019

Iwonuś dziękuję za wspaniałą wycieczkę....jesteś super jak zawsze
można na Ciebie liczyć, podróż z Tobą to ogromna przyjemność i z dziewczynami też, szybko nam zleciał czas w drodze
i w jedną i w drugą stronę
Buziak

Iwonka 06:36, 21 maj 2019

Dziękuję wszystkim ogrodowiskowym kompanom za fantastyczną niedzielę w Wojsławicach Historyczne arboretum urzeka bogactwem kwiecia a majowa moc azalii i różaneczników jeszcze bardziej podkreśliła magię tego miejsca. Warto tutaj powrócić o innych porach roku, najlepiej w tygodniu bo w niedzielę tłumy, do których i my nieco się przyczyniliśmy
Naszym przewodnikiem był Wacław, prawdziwy pasjonat Wojsławic, dla którego nawet złamana noga nie była przeszkodą Dziękuję!!!

kasiek napisał(a)
Wacławie - jeszcze raz - wielkie dzięki

Pogoda była świetna, żar lal się z nieba a zakątek ze starcem zobowiązywał, aby na chwilkę przysiąść

sylwia_slomczewska napisał(a)

a niektórzy odpoczywają

Wróciłam z rododendronami królewskimi i kilkoma chciejstwami Dereń pagodowy, dereń skrętolistny, dawidia chińska, magnolia parasolowata... Chciejstw wiele, teraz pora na weryfikację pragnień

Iwonka 06:49, 21 maj 2019

effka napisał(a)
Iwonko!!!! Strasznie się cieszę, że się w końcu spotkałyśmy. Świetnie mi się z Tobą rozmawiało Tyle energii i pozytywnych fluidów rzadko się spotyka Strasznie żałuję, że uciekłam wcześniej ale Julką miała chyba kiepski dzień. W domu okazało się, że ma spuchniętą stopę, wygląda na ugryzienie. Oby nie kleszcza...

Do jak najszybszego spotkania

Co kupiłaś?

Kochana ściskam raz jeszcze, "kliknęło" między nami od razu Jesteś niesamowicie otwartą i pogodną dziewczyną, miałam wrażenie, że znamy się od dawna...Fantastycznie, że udało nam się spotkać w tym pięknym miejscu Twoja rodzinka też mega pozytywna. Mam nadzieję, że stopa Julci już w porządku... dzielna dziewczynka!!!
Kupiłam rodki królewskie, królową Bonę i Sobieskiego oraz Brigitte do towarzystwa Misz masz epok, ale kolorystyczne dopasowanie chyba jest
Wróciłyśmy koło godziny 20 stej, na szczęście deszczowa nawałnica, która przeszła podczas mojej nieobecności nie poczyniła większych szkód w ogrodzie. Roślinki nieco "przeczołgane" pod ciężarem wody, ale bez dziur po gradzie.
Do następnego Effcia Mam nadzieję, że wkrótce
Iwonka 06:52, 21 maj 2019

Agania napisał(a)
Iwonuś dziękuję za wspaniałą wycieczkę....jesteś super jak zawsze
można na Ciebie liczyć, podróż z Tobą to ogromna przyjemność i z dziewczynami też, szybko nam zleciał czas w drodze
i w jedną i w drugą stronę
Buziak

I ode mnie ogromny buziak za towarzystwo Podróż z tak wrażliwą i ciepłą dziewczyną jaka jesteś to sama przyjemność! Do następnego kochana Konwalii ci jeszcze ukopię Zaraziłaś mnie dereniami i dawidią Dumam nad miejscem dla nich
eVka 10:47, 21 maj 2019

Iwonka napisał(a)

Kochana ściskam raz jeszcze, "kliknęło" między nami od razu Jesteś niesamowicie otwartą i pogodną dziewczyną, miałam wrażenie, że znamy się od dawna...Fantastycznie, że udało nam się spotkać w tym pięknym miejscu Twoja rodzinka też mega pozytywna. Mam nadzieję, że stopa Julci już w porządku... dzielna dziewczynka!!!
Kupiłam rodki królewskie, królową Bonę i Sobieskiego oraz Brigitte do towarzystwa Misz masz epok, ale kolorystyczne dopasowanie chyba jest
Wróciłyśmy koło godziny 20 stej, na szczęście deszczowa nawałnica, która przeszła podczas mojej nieobecności nie poczyniła większych szkód w ogrodzie. Roślinki nieco "przeczołgane" pod ciężarem wody, ale bez dziur po gradzie.
Do następnego Effcia Mam nadzieję, że wkrótce

To prawda, kliknęło od razu Szukam kogoś z O. patrzę a tu trzy piękne damy idą i m.in. Ty, od razu poznałam rozwiany włos
Rodki piękne i bardzo wytrzymałe na słońce i mróz. Ja w końcu bez zakupów, nie licząc miskanta ML ale odbiłam sobie wczoraj i kupiłam rodka Cherry Kiss (cudna wiśniowa głęboka czerwień) zainspirowana odmianą Europa 93 (widziałam w Wojsławicach), której niestety nigdzie nie ma.
Oby do szybkiego!

Krakus 12:19, 21 maj 2019

wow...fajne spotkanie..a i zakupy widze udane..dereń pagodowy jak sobie wygoglowałem to rzeczywiście fajny rarytas...pokażesz zakupy? czy dopiero jak posadzisz...
Iwonka 20:09, 21 maj 2019

Krakus napisał(a)
wow...fajne spotkanie..a i zakupy widze udane..dereń pagodowy jak sobie wygoglowałem to rzeczywiście fajny rarytas...pokażesz zakupy? czy dopiero jak posadzisz...

Spotkanie jak zawsze wesołe Derenia już wypatrzyłam. Trochę drogi, ale przynajmniej będzie go widać z daleka.
Zakupy pokazuję bo nie wiem, kiedy wsadzę Półmetrowe dołki od ponad tygodnia pełne wody... Ziemia totalnie nie nadaje się do współpracy, glina jest jak plastelina. Kopałam konwalie dla Aganii i z małą kępą nie mogłam sobie poradzić. Do piątku ma tak padać. Ze skrajności w skrajność... Tak jak i moje rodkowe zakupy - totalny misz masz epokowy: Królowa Bona, Jan III Sobieski i Brigitte. Na szczęście wyglądem pasują Z Great Star jeszcze chwilkę się wstrzymałam, żeby młode pędy nie połamały się w przesyłce.
Iwonka 20:18, 21 maj 2019

Agania, dla Ciebie moja azalia Powiem ci, że żadna z wąchanych w Wojsławicach nie pachniała tak intensywnie jak ta Będę się chwalić, a co
Chociaż biedulka mocno ucierpiała po ostatnich ulewach, nadal pachnie i czaruje wyglądem To jedyny pomarańcz, który mam w ogrodzie. Gdyby wokół niej było więcej miejsca, dosadziłabym brązowe turzyce, które fajnie uspokoiłyby intensywność tego kwiecia.