Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Podwórkowa rehabilitacja 20:32, 24 cze 2018

Do góry
Wodne lilie przecudnej urody. Co jedna, to piękniejsza. Podziwiam w zachwycie.
Przedziwny Ogród 20:30, 24 cze 2018

Do góry
Śliczne
Ale ci już lilie kwitną
Działeczka Asi :) 17:12, 24 cze 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Wlasnie tak myslalam ze to ascot u mnie od tego roku tez kwitna ale nie bylam pewna czy to to sliczna jest lilie tez piekne

Działeczka Asi :) 14:44, 24 cze 2018

Do góry
Wlasnie tak myslalam ze to ascot u mnie od tego roku tez kwitna ale nie bylam pewna czy to to sliczna jest lilie tez piekne
Migawki z ogródka 09:06, 24 cze 2018

Do góry
tulucy napisał(a)
Po czwartkowej wichurze mam tylko śmieci i połamane lilie na froncie, przed wejściem do domu. Ścięłam do wazonu.
Nie popadało za dużo, ani wtedy, ani w piątek. Wczoraj odrobinę, na tyle, że bluza mi przemokła. Dziś rano znowu dość intensywnie, ale krótko, ciągle za krótko.

Jakiś wandal połamał wczoraj gminne drzewka na ulicy, szedł i łamał słupki i pnie... Na naszym kawałku 3, dalej jeszcze kilka... Co mu to przeszkadzało???? Chodnik ma po drugiej stronie ulicy, to nie, szedł jezdnią i niszczył...

jak by nie wystarczylo ze natura niszczy to jeszcze wandale musza, co za ludzie

mi tez wskakuje czasami cos do koszyka jak jade po zupelnie inne rzeczy
Migawki z ogródka 08:29, 24 cze 2018

Do góry
Po czwartkowej wichurze mam tylko śmieci i połamane lilie na froncie, przed wejściem do domu. Ścięłam do wazonu.
Nie popadało za dużo, ani wtedy, ani w piątek. Wczoraj odrobinę, na tyle, że bluza mi przemokła. Dziś rano znowu dość intensywnie, ale krótko, ciągle za krótko.

Jakiś wandal połamał wczoraj gminne drzewka na ulicy, szedł i łamał słupki i pnie... Na naszym kawałku 3, dalej jeszcze kilka... Co mu to przeszkadzało???? Chodnik ma po drugiej stronie ulicy, to nie, szedł jezdnią i niszczył...
Działeczka Asi :) 07:07, 24 cze 2018

Do góry
asiak napisał(a)
Moje lilie

piekne polaczenie co to za roza bosko to wyglada
Moja działka na Dębowym Lesie 23:28, 23 cze 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Ale masz Aniu pięknie i kolorowo nigdy nie widziałam białej lawendy, śliczna jest ochłodzilo się u Ciebie? U nas bardzo zimno i pada porządnie drugi dzień, to akurat duży plus trochę rośliny odpoczną

Paulinko, dziękuję.Lubie tak kolorowo i różne rośliny.
biała lawendę mam jedną.Nawet ładna
U mnie też się ochłodziło. Padało z przerwami.słonka raz się przebijało, popołudniu znowu trochę chmur i deszczyku było.Rośliny się ciesza.Ja dzisiaj byłam zwolniona z podlewania.

Lilie

Działeczka Asi :) 22:33, 23 cze 2018

Do góry
Moje lilie

Przedziwny Ogród 21:52, 23 cze 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
U Ciebie zawsze jest pięknie, ale najbardziej lubię ten moment gdy kwitną w Twoim ogrodzie jeżówki, lilie i gipsówki. Jest cudownie.

Dziękuję Dorotko Ty zawsze jest taka miła.... Właśnie kwitną. Musisz to zobaczyć

Przedziwny Ogród 21:45, 23 cze 2018

Do góry
U Ciebie zawsze jest pięknie, ale najbardziej lubię ten moment gdy kwitną w Twoim ogrodzie jeżówki, lilie i gipsówki. Jest cudownie.
Ogród z uśmiechem 20:57, 23 cze 2018

Do góry
tulucy napisał(a)
U mnie połamało mi lilie przed wejściem, na samym froncie... Ehhh...
Tej czerwonej mogę Ci pomóc się pozbyć, jakbyś się zdecydowała...

Z nowości wiosennych chyba padnie mi Samaritan i Minerva.

Oj, to niefajnie

Myslę, ze da sie coś z tym zrobić Zobacze jeszcze jak wyglada drugie tłoczenie ale jeśli tak samo to na pewno moze być Twoja
Ja po prostu nie lubię takiej żywej czerwieni w ogrodzie
A dlaczego Ci padną? Schną czy coś innego?
Za drzwiami do ogrodu... 20:47, 23 cze 2018

Do góry
Dzisiaj pogoda barowa, nadrobiłam. Spotkanie super, w ogrodzie dzieje się cały czas, lilie już kwitną ja azjatek nie mam, biała piękna.
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:43, 23 cze 2018

Do góry

lilie z dzisiaj

Wymarzony sielankowy ogród..... 19:55, 23 cze 2018

Do góry
Madzia a kcesz malwę i lilie to ci wykopię. Ja wczoraj plewiłam przy ognisku i nie wiem jak to się stało, ale malw miałam pełno, no i poszły na kompostownik, bo co za dużo to nie zdrowo, a one sieją się na maxa u mnie, muszę je ograniczać... ale jakbyś chciała to pisz to wykopię bo mam na tyle a lilie też...

Focię zostaw buźka
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 15:08, 23 cze 2018

Do góry
tulucy napisał(a)
Kasia pada u Cię? Bo mni niestety chmury od południa omijają ... A widzę, że deszczowe ładne...

Moje frontowe lilie połamane, te przed samym wejściem

Niestety
Tez widzę jak się przesuwają na południu...
Wieje wtedy mocno ale juz nie tak jak wczoraj
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 15:00, 23 cze 2018

Do góry
Kasia pada u Cię? Bo mni niestety chmury od południa omijają ... A widzę, że deszczowe ładne...

Moje frontowe lilie połamane, te przed samym wejściem
Ogród z uśmiechem 14:56, 23 cze 2018

Do góry
U mnie połamało mi lilie przed wejściem, na samym froncie... Ehhh...
Tej czerwonej mogę Ci pomóc się pozbyć, jakbyś się zdecydowała...

Z nowości wiosennych chyba padnie mi Samaritan i Minerva.
Słoneczny Ogród 13:23, 23 cze 2018

Do góry
Kwitną lilie, głównie białe, bo ich mam najwięcej.

Za drzwiami do ogrodu... 13:00, 23 cze 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

No i szybko zadziałaś,poszukałaś i nowe jeżówki mamy
Ja może jeszcze zastanawiałaby się.Co dwie to jednak nie jedna.
Posadziłaś już swoje ??
Moje w doniczce stoją.Wczoraj przymiarki robiłam.a teraz mokro po deszczu,,,jeszcze grzebać mi się nie chce.Ale kawę wypiję, posiedzę na ogrodowym siły zbiorę i pójdę do ogrodu.
Jak tam twoje jeżówki nowe po bliższym obejrzeniu,Mają paczki ??
Lilie masz piękne
Tajga zachwyca.Cudny clemek.
róże twoje też sprawiają dużo radości i dla ciebie i tutaj w wirtualnym oglądaniu

Aniu, jeżówka jedna z pięciu zapączkowana, ale myślę że reszta też zakwitnie tylko później bo wypuszczają grubszą łodyżkę
Jeszcze nie sadziłam,robię na razie strzyżenie tawułek ,niektórych berberysów i niby niwakowych tujek oraz bukszpanów . Wczoraj podlałam też niektóre rośliny preparatem a siarczanem magnezu i florowitem i popryskałam helatem żelaza bo mają jakieś jasne liście z ciemniejszym ożyłkowaniem.U mnie w podłożu margiel czy jakaś kreda i podobno wapno utrudnia roslinom pobieranie niektórych składników. Zobaczymy czy i kiedy coś pomoże ,mam tak robić co 10dni do skutku... U nas właśnie teraz lunęło i nie wiem co dalej z ogrodowymi pracami...?tyle zaplanowałam... no chciaż może trawka się zazieleni
Z różyczek bardzo się cieszę, ale meszki też się cieszą...i muszę ciagle pryskać
Rozchodniczek od Ciebie zdobi wiszącą doniczkę-róg

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies