Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 18:36, 11 lut 2017

Do góry
Danusiu, dziękuję za odwiedziny! Dobrze, że już się znów znalazłaś na forum, a, że u mnie to tym bardziej się cieszę.
Ogrodowo, to ja dopiero z szafy nasiona wyciągnęłam i organizuję kasę na nowe chciejstwa.
A tak to codziennie spacery psie, i oglądanie parapetow. Śnieg u mnie odszedł, bo i mało go było. A teraz gruda i zmarzlina, w ogrodzie nie wiem jak jest, poczekam na plusową aurę.

Widzę u Ciebie rozgardiasz na rabatach, ale powoli zrobisz. No i trzymam kciuki za Twoje zdrowie, cmok, cmok!
Zostawię Tobie kwiatka na dobry humor! Czy ja je Tobie wysyłałam?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:25, 11 lut 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

śliczna dziewczynka, oczy jak pomalowane, rzęsy podwinięte, oprawa oczu jakby kreski miała pociągnięte eyelinerem.
Jest tak delikatna, że Kreska do nie nie pasuje, tylko Kreseczka .
Jednym słowem
Ś L I C Z N O T A

p.s.
ona ma na uszkach pasemka!!! No szokkk
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 18:13, 11 lut 2017

Do góry
mirkaka napisał(a)
Pomęczę Cię jeszcze trochę. Dlaczego akurat ziemia bukowa? Piszą że lubią wapienną, mało zasobną. Dobrze im robi dodanie w doły skał wapiennych. Ale to tylko literatura. Nie mam doświadczenia a mam wielką ochotę na takie cudo, chyba właśnie jako coś ciekawego, eksperyment. Boję się że też będę grzebać, doglądać, i nie dam mu spokoju. Piszesz że nie lubi tego. Napisz jeszcze jak zaczęło się Twoje zainteresowaniem tymi roślinkami Bardzo jestem ciekawa

Witaj w klubie grzebiących Najpierw oglądałam obuwiki w zaprzyjaźnionych ogrodach, słuchałam, a potem szukałam informacji. Jestem otwarta na eksperymenty, zaryzykowałam kiedyś z Cardiocrinum, udało się, dlaczego nie obuwiki? Tak to się zaczęło, i jak do sukcesu z powojnikami jakoś mi nie po drodze, tak z obuwikami, jak najbardziej
Ziemia bukowa może zawierać korzystną dla storczyków mikoryzę.

Wygrzebane kłącze ma kilkanaście pędów liściowych, a pokazany wcześniej, kwitnący storczyk miał trzy pędy. Przyrósł, z jakichś jednak powodów nie wyszedł wiosną.

Zaryzykuj, jak udaje Ci się reanimacja domowych storczyków (dla mnie nieosiągalna sprawa, w doniczkach na parapecie w domu nie udaje mi się nic!!!), to z Cypripedium powinnaś sobie dać radę

Wilcza Góra 18:06, 11 lut 2017

Do góry
...miałam pokazać, jak się miewa adwentowa wioseczka,
tym razem w moim zimowym anturażu w przedpokoju ... oby do wiosny ...

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:00, 11 lut 2017
Do góry
Danusiu jak będziesz miała chwilkę, to zobacz czy mogłoby tak być przed domem z frontu, strona północna, słońce latem tylko wcześnie rano i po południu po 16-tej

Wilcza Góra 17:58, 11 lut 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
Może i ładne zimowe widoki ale ja czekam na twoja wiosnę
Pokaz Juz w końcu tegoroczne krokusy, tulipany...

hhhmmmm ... w lutym krokusy, tulipany ... ciężko ...
pokażę jak już wyłaziły 2 tyg temu, zanim je śnieg przykrył...

Ogrodowe szaleństwo ... 17:52, 11 lut 2017

Do góry

to mamy:
1 pęcherznica
2 hortensja ogrodowa
3 hortensja krzewiasta annabelle

Mam żurawki (ok. 7 sztuk różnych, w różnych kolorach) gdzie je mogę posadzić?
Ogród wśród pól i wiatrów 17:21, 11 lut 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Kiedy ja będę miała takie hortensje i taką ilość.Pod płotem też może posadzę kilka, cisów, zagrodzę betonowy płot.

Hortensje szybko rosną. Ja kupowałam maleńkie sadzonki po kilka złotych, a w drugim roku już były naprawdę duże. No i też mam cis pod płotem - raz, bo go lubię,, a dwa - żeby zasłonić betonową podmurówkę pod płotem.

A w ramach pożegnania z zimą dzisiejsze trawy poranne przed ścięciem
Działka wkoło Lubczyka :) 17:21, 11 lut 2017

Do góry
A ja już nie wytrzymałam i posiałam werbenę, petunie i proso
Wszystkiego po trochu 17:18, 11 lut 2017

Do góry
Siedzę a raczej spaceruję po Twoim ogrodzie całe popołudnie. Oglądam róże z 2015r od str.40 i te z 2016. Nie mogę wyjść z zachwytu. Miałam już nic nie dokupywać, ale jak tu się powstrzymać. Taras obsadzony różami masz obłędny. Już kombinuję co wyrzucić i gdzie zmieścić jeszcze kilka róż.
Tą chyba kupię i połączę z clematisem Błękitny Anioł.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:15, 11 lut 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Cudowności !!!!!!!!
Tak się w Kreskę wpatrzyłam
aż patelnie przypaliłam
Wszystkiego po trochu 17:11, 11 lut 2017
Do góry
mirkaka napisał(a)
Takie dzisiaj znalazłam osobniki wiosenne w moim ogrodzie

I pomyśleć,że samica musi dźwigać samca na swoim grzbiecie...

My w tamtym roku mieliśmy zieloną żabę w kropki (jak się okazało to była ropucha zielona).Urządziła sobie prywatne SPA w jednym z poidełek.Kilka wieczorów z rzędu w nim siedziała
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:10, 11 lut 2017

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:10, 11 lut 2017

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:09, 11 lut 2017

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:08, 11 lut 2017

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:04, 11 lut 2017

Do góry
Kreska już jest

Jechaliśmy strasznie długo. Z Mielca ją mamy, ze schroniska. Byłam pod wrażeniem ludzi, którzy tam dbają o pieski. Dziś sobota a więc wielu wolontariuszy, każdy piesek wyprowadzony, a Kreska od razu polizała Witka

Podziękowania dla Pana Marka i jego kolegi, widać, że kochają wszystkie psy i bardzo o nie dbają

Poszliśmy na spacer przed wyjazdem. Ona taka ruchliwa i choć mała, to ciągnęła jak wilk Będzie z niej pociecha, poznała już wszystkich sąsiadów, a Kasia z Leonkiem była w odwiedzinach.

To będzie wspaniała towarzyszka w ogrodzie, już to widzę. Wesoła, nie bojąca, i przyjazna. Zaszczekała na psy za płotem

Ponieważ latała jak perszing to nie mogłam nawet dobrego zdjęcia zrobić, ale zdjęcie pamiątkowe ze schroniska będzie opublikowane na stronie schroniska na FB. Podlinkuję jak się ukaże.

Kreska na pierwszym spacerze w Komorowie

Ukojenie 17:03, 11 lut 2017

Do góry
Nowalijka napisał(a)
No właśnie, relacjonuj co wysiewasz

Wszystko juz napisalam: pelargonia, petunia, cynia, gazania, lobelia i stipa

----
Kolejne sloneczne:

Czekam na wiosne
Wszystkiego po trochu 17:02, 11 lut 2017
Do góry
mirkaka napisał(a)
No to ciąg dalszy, rabata przy tarasie

Piękne połączenie róży z powojnikiem.Czy mylę się co do powojnika? Śliczna ta rabata.
Jednak róże to królowe,kapryśne ale królowe kwiatów
Zastanawiam się ile masz róż
Czy z tyłu to pompa abisynka?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies