Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

W Kruklandii 08:09, 22 wrz 2015

Do góry
Ku pamięci

Hosta Twilight, Whirlwind, Bright Lights, Touch of Class, Blue Ivory....
Jarzmianka biała lub jasny róż.
Zawilce Honorine Jobert lub Whirlwind
Rozplenica Medium Boy
Rozchodnik okazały...jasny kwiat
Azalie różowe
Wiśnia Royal Burgundy lub śliwa Nigra
Wiśnia Umbraculifera

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 21:57, 21 wrz 2015

Do góry
Rozplenica Fireworks podobnie jak Rubrum nie zimuje.
Ponoć można ją przezimmować w chłodnym pomieszczeniu ale nie próbowałam.
Moją Rubrum w zeszłym roku zważył pierwszy przymrozek.
Teraz mam 3 sztuki Fireworks i planuję zebrać nasiona.
Może uda mi się w przyszłym roku ją wyhodować.

Wrzosy,jeśli ich nie przesuszysz w donicach, możesz w grudniu nawet do gruntu posadzić.
Ja właśnie tak uzupełniam braki i robie nowe wrzosowisko.

Bylinowa rabata, bardzo ładna .
Ogród Cioci cz. 3 21:53, 21 wrz 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Vanilki i rozplenica moudry

Zapisałam...już wiem co posadzę zamiast host obok swojej Vanilki....ino nie krzycz, bo będę kopiować
Ogród Cioci cz. 3 21:42, 21 wrz 2015

Do góry
JulkAd napisał(a)

Śliczne zestawienie, czy to Vanilki Gosiu? A trawka obok to?

Pozdrówka

Vanilki i rozplenica moudry
Chaos oswajany 21:37, 21 wrz 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
jak roslinki urosną bedzie slicznie

co tam jest oprocz pastelek ?

Dziękuję, nie mogę się doczekać Choć i teraz jestem zachwycona. W końcu COŚ mam

Żurawki Black Beauty i Root Beer, turzyca Prairie Fire (przed różami), rozplenica Little Bunny (m.in. przed wyimaginowanymi kulkami na pniu) i ML plus jedna kula bukszpanowa, ale będzie więcej

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 19:58, 21 wrz 2015

Do góry
Super przeróbka rabaty, wygląda jakby od początku taka była. Roślinki dorodne nic nie straciły na urodzie po przesadzeniu. Klimat hortensjowo-rozchodnikowy jak u mnie ale masz dorodne rozplenica,na które ja u siebie jeszcze muszę poczekać

Mniamuśne owoce narobiły mi ochoty
Co z tym ogródeczkiem począć 16:31, 21 wrz 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
A takie coś

Tylko czy jak skarpetki to kulki tez ?
Nie będzie za duzo ?....za ciasno ?

Ewcia a może zrobić skarpety z trawek? Po przeciwnej stronie po lewej jest rozplenica a po prawej co to za trawka?
I do tego kulki rozsypane?
Jestem w polu 09:13, 21 wrz 2015

Do góry
Agatek napisał(a)

A może taka rozplenica jak u Przemka, jednoroczna jest, ale ma śliczne te źdźbła
teraz na jesień jakieś astry, morcinki i rzeczywiście jeżówki

Rozplenica będzie na pewno po bokach i to ta wieloletnia. Przed hortensjami potrzebuję bylin, które mi ich nie zasłonią, a jedynie uzupełnią kolorystycznie. Hortensja Bobo ma to do siebie, że nie rośnie wysoka ( do 1m wysokości). To nie może być coś czerwonego, czy bordowego, bo tam jest wysypana kora i nie będzie takiej roślinki widać. I taki oto powstał problem
Jestem w polu 08:43, 21 wrz 2015

Do góry
Warmia napisał(a)

Na pewno brakuje tam koloru, ale chyba nie czerwony, bo właśnie wywaliłam z tamtąd
czerwoną różę. Myślałm o różowych, albo fioletowych bylinach. Podoba mi się pomysł z jeżówkami przy rozplenicy. Zostaje mi jeszcze miejsce pod hortensjami, no i prawa strona. Tam chyba wyląduje rozplenica (mój M nalega - chyba się zakochał w tej trawie, bo ciągle nad nią pieje ) Nic to mam zimę na przemyślenie tej rabaty. Na razie zostaje tak jak jest. W tym tygodniu dokończymy drugą część tej rabaty. Dzisiaj niestety nie zdążyliśmy.

Fajne przemyślenia. Gdybyś poszła w różowy mogłabyś dodać trochę purpury. Ja w przyszłym roku chcę posadzić Lysimachia atropurpurea. Nie wiem jak to zwać po naszemu Może to też coś dla Ciebie?

Jestem w polu 08:12, 21 wrz 2015

Do góry
Warmia napisał(a)

Na pewno brakuje tam koloru, ale chyba nie czerwony, bo właśnie wywaliłam z tamtąd
czerwoną różę. Myślałm o różowych, albo fioletowych bylinach. Podoba mi się pomysł z jeżówkami przy rozplenicy. Zostaje mi jeszcze miejsce pod hortensjami, no i prawa strona. Tam chyba wyląduje rozplenica (mój M nalega - chyba się zakochał w tej trawie, bo ciągle nad nią pieje ) Nic to mam zimę na przemyślenie tej rabaty. Na razie zostaje tak jak jest. W tym tygodniu dokończymy drugą część tej rabaty. Dzisiaj niestety nie zdążyliśmy.

A może taka rozplenica jak u Przemka, jednoroczna jest, ale ma śliczne te źdźbła
teraz na jesień jakieś astry, morcinki i rzeczywiście jeżówki
Mój ogród pod górkę... 23:42, 20 wrz 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

O matko! Mam nadzieję, że tylko przeglądasz obrazki, bo merytorycznych treści tam mało
Na tej rabacie jest rozplenica Hameln, miskant Variegatus, miskant Morning Light i turzyca Evergold
Zakładaj wątek i pokaż pierwsze zmiany. Nic nie motywuje tak naszych M. jak komplementy dotyczące własnego ogrodu. A jak jeszcze napiszesz, że M pomagał i wspiera, to się wciągnie

Już jestem z Wami, dobiegłam do końca. Dzięki za odpowiedź.
Kasku nie tylko oglądałam ale i czytałam wszysdtko.
Te kosmosu są piękne w tej kompozycji. Lecę spać bo jutr do pracy.
Jestem w polu 22:38, 20 wrz 2015

Do góry
Agatek napisał(a)
To nadrobiłam
ja bym pomyślała o czymś czerwonym tak jak Mirelka

Jestem w polu 22:29, 20 wrz 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Martuś jak dla mnie to jest super

Dlaczego trzmielina za niska? Ile ona ma cm?

Ja w dziurę bym dała rozplenice dla zachowania ładu i porządku
Tak jak Przemek pisze dosadzisz tam tulipany i zanim przekwitną to rozplenica już ruszy.

Marta, a może zamiast tych dwóch sztuk trzmielin jakieś czerwone berberysy dać? Mogły by być Bagatela, albo Admiration kuleczki, albo kolumnowe Rocket Orange? Tylko sztuk 3, albo więcej, bo dwie to chyba jakoś tak dziwnie.

Tuje golden globe to dorodne masz, ładne duże

Mi się podoba

A druga część rabaty krótka za schodami teraz też będzie robiona?

Cieszę się, że Ci się podoba, bo mi również. Trzmielina jest za niska, bo ma 90cm razem z doniczką i już teraz jej prawi nie widać zza rozplenicy, a jak ją wkopię to zniknie.
Jak wrócisz to koniecznie musisz do mnie wpaść i zobaczyć to osobiście i wtedy będziemy dyskutować.
Mój ogród pod górkę... 21:57, 20 wrz 2015

Do góry
Roszponka napisał(a)

Dobijam do końca i już niedługo będę na bieżąco.
Kasku piękna ta Twoja brzozòwka, napisz proszę jakie trawy masz tutaj.
Ogròd pięknota zazdroszczę Ci go.
Szkoda, że mòj już jest ale powoli go zmieniając z czego mòj M jest niezadowolony.
Oni nie lubią zmian.

O matko! Mam nadzieję, że tylko przeglądasz obrazki, bo merytorycznych treści tam mało
Na tej rabacie jest rozplenica Hameln, miskant Variegatus, miskant Morning Light i turzyca Evergold
Zakładaj wątek i pokaż pierwsze zmiany. Nic nie motywuje tak naszych M. jak komplementy dotyczące własnego ogrodu. A jak jeszcze napiszesz, że M pomagał i wspiera, to się wciągnie
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 19:47, 20 wrz 2015

Do góry
Kasik napisał(a)

Poczekaj- dopiero w tamtym roku ją wsadzałaś. Ona przyrasta bardzo szybko. Właśnie ją zmierzyłam- 155 cm. Żadna rozplenica jej nie zasłoni.

Tam w narożniku jest Phantom - mój pierwszy - powinien być większy i wyższy, ale tam jest dużo cienia i idzie wolniej. Ta rosnąca jako soliter już ją przerosła. Poczekaj- będziesz miała efekt.

Czego, jak czego ale cierpliwości chyba już się nauczyłam...poczekam, czemu nie....może ją wyżej przytnę wiosną
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 19:44, 20 wrz 2015

Do góry
JulkAd napisał(a)

Ja na swoje nie narzekam, ale jakoś nie mam jeszcze takiego spektakularnego efektu jak u Ciebie...no i ciut za wysoką rozplenicę tam mam. Przysłoniła kwiaty

Poczekaj- dopiero w tamtym roku ją wsadzałaś. Ona przyrasta bardzo szybko. Właśnie ją zmierzyłam- 155 cm. Żadna rozplenica jej nie zasłoni.

Tam w narożniku jest Phantom - mój pierwszy - powinien być większy i wyższy, ale tam jest dużo cienia i idzie wolniej. Ta rosnąca jako soliter już ją przerosła. Poczekaj- będziesz miała efekt.
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 19:32, 20 wrz 2015

Do góry
Kasik napisał(a)

Rozplenica rośnie tam drugie lato, posadziłam ją jesienią 2013 roku. Nazywa się Hameln, ale w moim sercu wyższe miejsce zajmuje rozplenica Moudry- jest piękna i szczoteczki ma bardzo ciemne. Właśnie wczoraj zakupiłam kolejne 3.

Popatrz na nią była sadzona w tamtym roku i jeszcze nie pokazała do końca całego piękna.

U mnie rozplenice NN rosną....szukam takiej, która ciut niższa jest niż ta, która u mnie przy Phantomach rośnie. U Ciebie jakie mają rozmiary obydwie?
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 19:24, 20 wrz 2015

Do góry
JulkAd napisał(a)

Niesamowite...zestawienie cudowne...u mnie całkiem inny efekt. Do tego Twoja rozplenica jakaś szalona jest...skąd ona tyle szczotek nabrała?....wiesz jaka to odmiana?

Rozplenica rośnie tam drugie lato, posadziłam ją jesienią 2013 roku. Nazywa się Hameln, ale w moim sercu wyższe miejsce zajmuje rozplenica Moudry- jest piękna i szczoteczki ma bardzo ciemne. Właśnie wczoraj zakupiłam kolejne 3.

Popatrz na nią była sadzona w tamtym roku i jeszcze nie pokazała do końca całego piękna.

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 19:00, 20 wrz 2015

Do góry
Kasik napisał(a)

Niesamowite...zestawienie cudowne...u mnie całkiem inny efekt. Do tego Twoja rozplenica jakaś szalona jest...skąd ona tyle szczotek nabrała?....wiesz jaka to odmiana?
Moja codzienność - ogród Oli 18:48, 20 wrz 2015

Do góry
Kuba napisał(a)

Olu jaka to rozplenica

Ewcia to Hameln
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies