Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zielony Chram 11:35, 17 gru 2023

Do góry
Darecka napisał(a)
Kamienie położone są na terenie starego cmentarza, który sam w sobie wygląda jak ogród:

Tuż obok znajduje się fantastyczne muzeum nawiązujące do wikińskiej historii tego miejsca, serdecznie polecam je odwiedzić, jeśli kiedykolwiek będziecie mieć możliwość. Co ciekawe, wstęp jest bezpłatny [/img]

Moglibyśmy się uczyć jak dbać o cmentarze.... a u nas kolorowe jarmarki...
Jelling kurcze chyba jeszcze raz Wikingów obejrzę.... czytasz już Cherezińską ? Jak Ci się podoba?
Sezon 2017 u Hanusi 11:17, 17 gru 2023

Do góry
Udało mi się dotrzeć do ogrodu/ przypadkowo/
Ogarnęłam tylko dojście do domku, wsadziłam do skrzyni pozostałe tulipany/ już wypuściły kiełki, Najwyższy czas był na nie.

Skubnęłam trochę zieleniny do stroików, a także noworoczną sałatę ze szklarni./fotka-aktualna/ Wylałam wodę z beczek. już był
w nich lód Obeszłam całość, Skimia tworzy pąki na wiosenny pokaz, Ostatnie róże
w zaschniętym kolorze.
Ptaki żerują na jeżówkach, i ogród jest w uśpieniu. Derenie mają pąki, szykuje się wiosenny pokaz.
Zawiozłam fusy z kawy, do kolejnej skrzynki, będą na rozsypanie wiosną pod krzewy.

I znowu muszę czekać na przypadkowy dojazd. Może w styczniu. Jak nie napada śniegu. I tyle na zakończenie roku.

Dziękuję za sezon i liczę na szybką wiosnę.

Ogród Basi i Romka 10:16, 17 gru 2023

Do góry
Z zewnątrz też jest ok, a zdjęcia i tak słabe
Mam jeszcze dużo różnych śnieżynek i serwetek ale je chyba ma inne okna powieszę

A teraz robię serwetę, taki jest początek jak skończę to zrobie zdjęcie, jak mi wyjdzie
Ogród Basi i Romka 10:05, 17 gru 2023

Do góry
A ozdoby już gotowe Tu suszą się wykrochmalone

Tu po wysuszeniu , czekają na ozdobienie bombkami

I na oknie, trochę zdjęcia słabo mi wychodziły, ale z efektu jestem bardzo zadowolona
Zielony Chram 09:58, 17 gru 2023

Do góry
Darecka napisał(a)
A propos oszczędzania, węża w kieszeni co prawda nie mamy, bo wolimy trzymać go w bardziej widocznym miejscu

wikingowie i węże....ciekawe czym nas jeszcze zaskoczysz
Super wyszła posadzka w altanie. My w bacówce układaliśmy z plastrów dębowych, ale jak nas zaczęło zalewać i topić w ogrodzie bacówka nie powstała bo czasu nie było tylko stale muł, a teraz już remont domu i plastry bez zadaszenia się niestety rozsypują
Zielony Chram 09:38, 17 gru 2023

Do góry
Darecka napisał(a)
Wszystko się wtedy człowiekowi chce ze zdwojoną siłą, na przykład zrobić Hotel Robaczewski numer dwa :

Łoł zaczynam żałować i to bardzo, że mój Em nie jest stolarzem...
Zielony Chram 09:33, 17 gru 2023

Do góry
Darecka napisał(a)
Dzień dobry bardzo! Pomyślności wszelakich moim ulubionym ogrodniczkom i ogrodnikom ślę z rana Ostatnio przerwałam odcinek w tak bezpardonowy sposób, czas tą niegodziwość naprawić Zacznijmy od małej dawki magii:
02.01.2022 za stodołą, przy brzozowym lasku, oczom naszym ukazał się taki oto obrazek (nigdy wcześniej i nigdy później, jak dotąd, tak duże stado złożone z samych rogaczy się u nas nie pojawiło, widok zapierał nam dech):

Ale mieliście farta Cudne są
Zielony Chram 06:41, 17 gru 2023

Do góry
MagdaLenka napisał(a)
Ja też już lecę z komentarzem. Miałam nadzieję, że będzie kolejny odcinek w ten weekend (nawet popcorn kupiłam).
To tak:
1. Pięknie Wam się wszystko rozrasta. Kompozycje też bardzo udane (zwłaszcza zakątek z hostami i rodgersją mnie urzeka, bo bardzo lubię cieniste miejsca).
2. Wielkie uznanie za posadzkę w altanie! Ja nie miałabym tyle cierpliwości, żeby coś takiego zrobić. Efekt jest fantastyczny. Wygląda to bardzo sielsko i idealnie wpisuje się w klimat Waszego ogrodu.
3. Stado jeleni robi wrażenie. Zwłaszcza w takiej liczbie. Widziałam coś takiego w Pieninach i wiem, że takie widoki urzekają. Człowiek od razu nabiera szczególnego uwielbienia dla natury. Zazdroszczę, że taka gratka spotkała Was tak blisko domu. Jest szansa, że to nie będzie jednorazowe spotkanie.
4. Część kwiatowa w warzywniku to strzał w 10! Skopiuję to u siebie.

MagdaLenko pięknie dziękuję, robim co możem, mam nadzieję, że odcinek był tego popcornu wart

1. Jeśli chodzi o rabatę cienistą, to jestem z niej w większości zadowolona, szczególnie z części po prawej stronie. W tym roku 2 horetnsje podmieniłam kolcosiłami, zobaczymy, jak się będą rozrastać. Część ze strony lewej jest do małego tuningu- chcę pożegnać barwinka, poprawić kształt rabaty, oddać mojej mamie tawułki i przenieść w to miejsce miodunki, a na ich miejsce dać więcej brunner, zobaczymy jak to wyjdzie w praniu

2. Układanie tej posadzki to nam się po nocach śniło, tamtego lata nie zajmowaliśmy się prawie niczym innym Może marne z nas majstry hahaha A tak na poważnie, to udało się osiągnąć dokładnie taki efekt, jak nam się marzył, z czego jesteśmy pieruńsko zadowoleni Chyba już tak mamy z tymi kamiennymi puzzlami, 2 ściany w salonie i kamienny łupkowy krąg też układaliśmy- może czas się przebranżowić?

3. Oj, tak, święte słowa, ten bijący od nich majestat i piękno zapierało nam dech. Kiedyś chodzące tu okoliczne stada były liczniejsze, zdarzało się nawet po 20-30 osobników. Teraz chodzą tylko takie małe 5, 6 osobnikowe mikro stadka. Skoro o lejeniach mowa, to w 2019 roku, przy okazji delegacji, odwiedziliśmy park jeleni w Aarhus, gdzie dawały się nawet pogłaskać za drobną łapówkę w postaci marchewki

4. Skopiuj koniecznie i się pochwal, co planujesz tam u siebie wyczarować, będę kibicować
Ogrod nad bajorkiem 23:48, 16 gru 2023

Do góry
TAR napisał(a)
jakies ptaki sfotografowalam, szkoda ze nie w masie ale przynajmniej wiadomo kto jest kto, na poczatku w karmniku sikorki urzeduja, licze na inne ptaki. pierwszy raz mam sikorki czubatki, ale nie udalo mi sie zrobic im zdjecia, sa za szybkie.

Czarnogłowka

Modraszka

Sosnówka

Bogatki

Kowalik - mam ich naprawde sporo. i wcale sie nie boja

Jak odróżnić czarnogłówkę od sosnówki?
Magary Dramaty z Rabaty 23:42, 16 gru 2023

Do góry
A lampion tarasowy, tradycyjnie, został "wypchany"

Więcej zdobień świątecznych nie planuję

Pogoda sprzyja raczej grabieniu i wycinaniu bylin, co dziś czyniliśmy, przy temperaturze plus 7 i słońcu
Słońce co prawda tylko jakieś pół godziny, no ale zawsze
Magary Dramaty z Rabaty 23:39, 16 gru 2023

Do góry
Nad kominkiem zawisła moja ulubiona, sentymentalna, z różnych względów, ozdóbka:

Magary Dramaty z Rabaty 23:38, 16 gru 2023

Do góry
Ozdoby świąteczne już na oknach (czystych )

Śliczności to dzieło mojej Sąsiadki - jak dla mnie cudne
Magary Dramaty z Rabaty 23:36, 16 gru 2023

Do góry
Magara napisał(a)
Haha, żółta ściereczka to odkrycie tysiąclecia jak dla mnie Umyłam dziś po raz kolejny okno w kuchni od środka i okno od tarasu też po raz kolejny - jakieś mikro zabrudzenia tam były więc to raczej było mycie dla zabawy - no ale - zajęło mi to jakieś 3 minuty, w tych 3 minutach zmieściłam wyjęcie żółtego z szafki i namoczenie Przez czyste okna świat jest piękniejszy

Z tej euforii zabrałam się w końcu za wianek świąteczny czyli przerabiania wielkanocnego na zimowy Euforia okienna na wenę nijak się przełożyć nie chciała, z efektu nie jestem zadowolona, ale zostanie taki, jaki się stworzył
Było/jest:

Bardzo udana przeróbka.
Magary Dramaty z Rabaty 23:32, 16 gru 2023

Do góry
Haha, żółta ściereczka to odkrycie tysiąclecia jak dla mnie Umyłam dziś po raz kolejny okno w kuchni od środka i okno od tarasu też po raz kolejny - jakieś mikro zabrudzenia tam były więc to raczej było mycie dla zabawy - no ale - zajęło mi to jakieś 3 minuty, w tych 3 minutach zmieściłam wyjęcie żółtego z szafki i namoczenie Przez czyste okna świat jest piękniejszy

Z tej euforii zabrałam się w końcu za wianek świąteczny czyli przerabiania wielkanocnego na zimowy Euforia okienna na wenę nijak się przełożyć nie chciała, z efektu nie jestem zadowolona, ale zostanie taki, jaki się stworzył
Było/jest:
Zielony Chram 23:24, 16 gru 2023

Do góry
Darecka napisał(a)

Och! Jak wbiłoby się zęby w ten torcik a jeszcze w dodatku takie dziełko sztuki kulinarnej.
A węża to zapewne na metry kupowaliście? Ile mierzy?
Ogród prawie wymarzony … 19:23, 16 gru 2023

Do góry
Jutro przyozdobię na czarno złoto

Zielony Chram 17:58, 16 gru 2023

Do góry
Darecka napisał(a)
jak dotąd, tak duże stado złożone z samych rogaczy się u nas nie pojawiło, widok zapierał nam dech):

Spotęgowana ilość testosteronu wpłynęła znacząco na ostrość fotek...
Ogród prawie wymarzony … 17:50, 16 gru 2023

Do góry
Dzieki za przepisy
Będzie tort makowy z bitą śmietaną biała czekolada i czarną porzeczką❤️
A tym czasem robi się wianek na dźwi

Zielony Chram 13:49, 16 gru 2023

Do góry
Darecka napisał(a)

Ogród zachwycająco pokazał swoją krasę w 2022r...a pewnie prawdziwy szał czeka nas w 2023r...Czekam z niecierpliwością...na dalsze odcinki...Pozdrawiam
Zielony Chram 13:45, 16 gru 2023

Do góry
Darecka napisał(a)
A propos oszczędzania, węża w kieszeni co prawda nie mamy, bo wolimy trzymać go w bardziej widocznym miejscu

"Bo kto zjadł jabłko w raju
Tu żabę musi zjeść
Ewa
Po coś ty jadła z drzewa
Zakazanego
Ewa
Mów czy tak było trzeba
Powiedz dlaczego
Ewa
Po coś ten owoc rwała
I namawiała
Ewa
Facet to nie jest skała
On święty spokój chce mieć"

Golec orkiestra
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies