Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna

Grzebiuszka ziemna

Alija 13:20, 06 mar 2024

Kordina napisał(a)

Krokusiki zawsze piękne, krokusików nigdy dość.
Alija 13:24, 06 mar 2024

Basieksp napisał(a)
A ja robię w ogrodzie na kuckach, jak ciepło to poprstu na czworakach, nic nie podkladam pod kolana, albo siedzę na pięcie pewnie te moje kolana z czasem u mnie upomną się o jakieś podkładki, ale ja napewno gubiłabym je w różnych miejscach, a Aza miałaby nowe zabawki

Ja podobnie jak Basia, w kucki, na pięcie lewej, na czworakach, na kolanach niezbyt, bo mnie bolą, schylać się też nie,
bo mi nie wolno (kręgosłup).
Oj , ciężka dola ogrodniczek.
Basieksp 13:47, 06 mar 2024

Alija napisał(a)

Ja podobnie jak Basia, w kucki, na pięcie lewej, na czworakach, na kolanach niezbyt, bo mnie bolą, schylać się też nie,
bo mi nie wolno (kręgosłup).
Oj , ciężka dola ogrodniczek.

Oj ciężka, ciężka
Kontonaogrod 14:48, 06 mar 2024

Krokusy boskie! Czosnek bym zostawiła, a jak dzielić to po kwitnieniu w fazie zamierania liści - jak ruszysz teraz to się będzie zbierał resztę sezonu, z kwitnienia nici...

pozdrawiam
Kordina 11:55, 07 mar 2024

Agnieszka_Z napisał(a)
U mnie słychać różne ptaki, mam obok las. Za to nie jestem w stanie rozpoznać za dużo.
Piękne krokusy a jakie pracowite pszczółki.

Agnieszko fajnie mieć obok las, ja kawałem muszę dojechać, za to łąk i pół u mnie dostatek za to do jeziora z15 min. Cieszę się z tego co jest

pestka56 napisał(a)
U mnie brak słońca, więc choć coś tam kwitnie, to mało bzyczków i co bardzo mnie martwi nie pojawiły się trzmiele jak dotąd.
Ptaków mam masę i w ogrodzie i naokoło, bo las o jakieś 100 m, a za płotem wielka łąka.

Kasiu, no widzisz też jesteś bogata w naturę, te dzikie bzyczki chyba dopiero będą się wybudzać, moje osobiste już latają bo mąż ma kilka uli

Basiu Aniu - nie gryzie się surowego pyłku 2 łyżeczki na wieczór (zaczęłam od 1) trzeba zalać ciepłą wodą (można i jogurtem) i dopiero rano przecedzam przez siteczko (zdarzają się jakieś odnóża, skrzydełko) dolewam ciepłej wody i jest pyszne, przynajmniej dla mnie, ale lubię różne dzikie i ziołowe smaki A trzeba namoczyć żeby zmiękczyć w pyłku coś w rodzaju pancerzyka chitynowego, inaczej przelatuje przez jelita i nie czerpiesz z niego wartości.

Elisko, Basiu, Alu - tak krokusików nigdy dość

Aniu
, już po ptakach, czosnek podzielony, dostał trochę granulek, może się jednak pożywi i odwdzięczy
Na zakończenie dyskusji o wózkach ogrodowych, odciąża wszystko, stawy kolanowe, kręgosłup, stopy, można wyłożyć materacykiem

żródło: https://pl.pinterest.com/pin/20336635809665878/

April 12:13, 07 mar 2024

Nie no, boska fotka Szkoda że u mnie niepraktyczne bo by się przydało na te bolące plecy
Alija 14:46, 07 mar 2024

Bożenko, rewelacja, Ty to zawsze czymś człowieka zaskoczysz , świetny pojazd, tylko materacyk wygodny,
koniecznie.
mrokasia 14:51, 07 mar 2024

A to jeżdżące łóżeczko to razem z operatorem sprzedają?
Gruszka_na_w... 17:47, 07 mar 2024

mrokasia napisał(a)
A to jeżdżące łóżeczko to razem z operatorem sprzedają?

Cwaniara! Chciałaby od razu 2 w 1.
W podobnej pozycji zbiera się ogórki na plantacjach.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
anpi 18:34, 07 mar 2024

Basieksp napisał(a)
A ja robię w ogrodzie na kuckach, jak ciepło to poprstu na czworakach, nic nie podkladam pod kolana, albo siedzę na pięcie pewnie te moje kolana z czasem u mnie upomną się o jakieś podkładki, ale ja napewno gubiłabym je w różnych miejscach, a Aza miałaby nowe zabawki

Ja używam piankowych nakolanników, szczególnie jak ziemia jeszcze zimna i mokra. Raczej się nie zgubią jak są cały czas na kolanach