Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dwa ogrody 17:23, 29 sty 2017

Do góry
Haniu - Anabell, nie odpowiedziałam na drugą część pytania, cukiernicy nie odnawiałam.
Bombki i jajka trochę postarzone, na pierwszej fotce jajka przed i po. Można więcej, można mniej, a tak właściwie to ani światło dziś, ani moje umiejętności fotogr. nie oddają w tej delikatnej poświaty na srebrze. Na nitkę proszę nie patrzeć, trzeba zastąpić ją łańcuszkiem.
Bogdziu, nie ma sprawy, jestem za
Nikita, dzięki Liczę te dni do wiosny za Twoim przykładem i coś tam wymyślam A żeby choć troszkę ogrodowo było, jajka dostały kwiatki

eM pewnie za chwilę usiądzie do komputera, może jeszcze zdążę do kogoś zajrzeć

Działka prawie w Borach Tucholskich 17:23, 29 sty 2017

Do góry
A ja wiem że lubisz niebieskie/srebrne iglaczki
już podpisałem

Spek
Moja bajka 17:22, 29 sty 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Budka dla rudzika lub kopciuszka inspirowana karmnikiem Sylwii

i potencjalny lokator

Fajna budka ale musisz tak powiesic żeby koty nie sięgły ale i nie za wysoko bo rudzik niżej lubi.
Ogrodowy song 17:16, 29 sty 2017

Do góry
W taki dzień,nie da się w domku wysiedziećzaliczone ponad 5 km spaceru.

Rododendronowy ogród II. 17:09, 29 sty 2017

Do góry
Nie mam nic ciekawego do wklejenia to zostawię pana kosa , wiosenny nastrój juz miał ale jak mnie zobaczył to spowazniał.

Działeczka Asi :) 17:08, 29 sty 2017

Do góry

Asiu zmiany super kula i stożek pięknie przystrzyżone, takie równiutkie po cięciu są, widać że nie boisz się używać nożyc,ale to dobrze
Uważaj na winobluszcza za tujami, tu na zdjęciu fajnie wygląda ale jak swoimi wąsami chwyci Ci młode tuje to je opanuje i "zdusi"

Ogród na piasku i z wielkim murem 17:05, 29 sty 2017

Do góry
Na drugiej stronie są:
1. trzmieliny
2. miskanty
Nie mam wielu zdjęć tej strony rabaty, głownie dominuje Miscant. Jest ona znacznie mniejsza niż ta po drugiej stronie.

Wizytówka - Ogród, mydło i powidło 16:59, 29 sty 2017

Do góry
Żylistek "Strawbery Fields", clematis "Kacper", clematis "Kaen" i "Blue Explosion"

Z Pszenicznej ... 16:48, 29 sty 2017

Do góry
AgataP napisał(a)
Tak sobie to wymyśliłam

Wydaje mi się ze widziałam u Ciebie leszczyny ale pod płotem. Tu bym nie radziła ich sadzic tym bardziej jesli ma byc ławka do siedzenia bo leszczyny uwielbiają kleszcze , ze względu na dzieci ja bym ich nie dała a poza tym jesli nie bedą opryskiwane to orzechów i tak nie bedzie a krzak wcale ładnie nie wygląda. Jestem bardzo przeciw nim.Zdjęcia przy sprężynkach śliczne.
Ogród na piasku i z wielkim murem 16:29, 29 sty 2017

Do góry
Żeby zająć się czymś pożytecznym , przejrzałam zdjęcia tych rabat, które wymagają rekonstrukcji.
W pierwszej kolejności rabata na stronie południowo-wschodniej, w pewnym sensie skarpa, przylegająca do budynku od strony ogrodu zimowego. Panuje tam nieład i wcale nie jest on artystyczny, wszystko co się przypadkowo tam znalazło musi zniknąć (z małymi wyjątkami)

Tak oto ona wyglądała latem

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 16:25, 29 sty 2017

Do góry
A na sezon 2017 z dekoracyjno technicznych rzeczy zmieni się:
Otoczenie domku dla dzieci - bedzie huśtawka i mini warzywnik

Dokończę malowanie ściany wokół lustra

Będzie jeszcze jedna latarenka w japońcu

No i zrobię kratki w kąciku wypoczynkowym
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 16:20, 29 sty 2017

Do góry
vita napisał(a)

Mam tak samo, uwielbiam mieć w ręku to, czego potrzebuję. Makówki były w jesiennym numerze Gardenii.

Kupuję w Italii, tylko tam jest dostępna za 4 euro.

Po co mi tyle kluczy? Nie wiem. Wymieniano wszystkie drzwi w dużej instytucji, poprosiłam o kilka kluczy, dostałam całe pudełko.
Podobnie było z doniczkami po 1,70. W następnym roku dokupiłam drążki, potem rafię i gips budowlany, na coś się przydadzą

Świetnie wyszły te makówki i kafelki też, jestem pod wrażeniem. Mam nadzieję że pokażesz cd serialu, czyli etap malowania. Lakieruje się potem ten gips?
Gardenię też mam, nawet jakiś numer specjalny się kiedyś trafił, dużo tam inspiracji i pięknych ogrodów, też mam zwyczaj zwożenia pism ogrodniczych.
Można sobie zapronumerować, nie ma wielkiej różnicy w cenie, właśnie sprawdziłam że numer za 5,5 euro wychodzi.
Dlaczego nikt nie chce wydawać u nas pięknego pisma ogrodniczego - na ładnym papierze, z porządnymi zdjęciami i rysunkami, w takim stylu jak wydawana jest np. Weranda Country? Królują tanie pisemka zrobione "zdjęciami czytelników", wyjątek to Gardener's World i Mój piękny ogród, ale ten ostatni jest na gorszym papierze i w mniejszym formacie niż oryginał. Tęsknię za "Ogrodami" od Prószyńskich i żałuję niewykorzystania potencjału "Zieleń to Życie".
Małe doniczki dobrze wyglądają na patykach w rabatach, nawet niekoniecznie wypchane słomą, żyjątka i tak się tam gromadzą.

Ogród Ani :) 16:01, 29 sty 2017

Do góry

Moje rozczochrańce...czyli Ambrowce
Dzielnie trzymają liście

Ogród Ani :) 16:00, 29 sty 2017

Do góry
Wszystko zaschnięte, wszytko upodlone przez zimę...

Ogród Ani :) 15:58, 29 sty 2017

Do góry
Oczar zaraz zakwitnie

Buk

Hortensje
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 15:50, 29 sty 2017

Do góry
Kiedy zima trzyma - czas na malowanie w piwnicy
To mój przyszły mini warzywniczek w donicach ze starych półek
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 15:49, 29 sty 2017

Do góry
Zima trzyma, ale robota jest Dziś były myślenice na kącikiem przy domu i nabyłam 2 kratki.. Jutro jadę po trzecią by zamknęła trójkąt i po bejcę
I jeszcze 2 donice będą potrzebne by pnącza posadzić. Co mi się tu marzy? W sumie nie mam pojęcia

I jeszcze ciągle płytki na schodach mnie czekają... Może wiosną zrobimy...
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 15:42, 29 sty 2017

Do góry
AGDULA napisał(a)
Super te budki Takie słodkie! A wystarczy na takiej wysokości? Nie trzeba ich wyżej powiesić?

Nie wiem, na razie super tu wyglądają a na tej wysokości mam podciete gałęzie. Jak będą nieprzydatne to zmienię
Gożdzikowa - wiejski ogród 15:38, 29 sty 2017

Do góry
zawitka napisał(a)
Zakupy już są będzie dużo siania ale i roboty ha ha !!!!!Ja też nasiona już mam.
kupuję dużo ,ale jak przyjdzie co do czego to połowa zostanie ...bo mi miejsca zabraknie

siać to ja lubię ale gorzej z pieleniem ha ha ha

Gożdzikowa - wiejski ogród 15:35, 29 sty 2017

Do góry
Kasiek napisał(a)

Przy malych dzieciach lepiej nie siej. Przy tesciowej...idz na calosc
Nie ma na opakowaniu tresci ostrzegajacej? ( ciekawa jestem)

Nic a nic nie napisali na opakowaniu
Masz rację poszperalam trochę i okazuje się ,że już 3 ziarenka wystarczą brrr....

dziękuję za ostrzeżenie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies