Paulina, patrzę, patrzę i może tak:
Na czerwono zaznaczyłam ławeczkę, obok drzewo. Koło drzewa można zrobić ścieżkę przez rabatę z jakichś płaskich kamieni, żeby przechodzić z przodu działki na tyły.
Idąc za ciosem przerobiłem całą rabatę w drugiej części ogrodu i to jest zlepek tego co zostało z innych miejsc.
Na początku było nawet fajnie, ale obecnie całość, a przynajmniej 60% do totalnej zmiany, przede wszystkim ta kostka ma wylecieć, ale to w swoim czasie
To teraz historia rewolucji ogrodowych, przynajmniej tych największych.
Rok 2013
Mnóstwo pomysłów, chęć prostowania rabat, 100 zmian i innych. Na szczęście obyło się na jednej zmianie i o dziwo do dzisiaj nic w tym fragmencie rabaty nie zmieniłem poza jedną wygniłą żurawką
Następnie zabrałem się za pierwszego z dwóch wielkich jałowców ale dalej nic specjalnego się nie zadziało porozsadzałem byliny i tyle. Zmiany numer 1.
A to polowanko było bogate - ja też lubię polowania. Teraz je podziel nawet po jednej cebulce wsadzaj one się bardzo dobrze mnożą .
zastanawiam się skąd mam moje - kupowałam kilka razy i z 10 cebulek jedna była maksymalnie - chyba moje były kupione z działką tylko niedawno je wreszcie zaczęłam rozsadzać
Mój M podjął dziś decyzję, że mimo okropnej pogody jedziemy po buksy, bo w tygodniu nie mamy kiedy Dziękuję Ci Kochanie, bez Ciebie by się nie udało Kopaliśmy w deszczu, ale sadziliśmy je u nas już w ulewie, nawet w pewnym momencie grad padał. Tak mokra, to nie byłam nawet jesienią, jak graby sadziłam, nawet majtki miałam ociekające wodą
- w tym roku święta są późno więc zdążą się jeszcze rozrosnąć, ponadto jest zimno i mam jeszcze prace ogrodowe i nie umyte donice
- bratki będą u mnie w tym roku długo, a potem zastąpię je jak mam nadzieję własnego chowu pelargoniami,
mamy w planie wymianę tarasu - już kolejny tydzień i schodów - więc to też waży że nie chce mi się za szybko obsadzać donic
- a! i jest jeszcze jeden powód - czekam na te późniejsze odmiany , zawsze wyrywałam już 8 marca po bratki a potem widziałam jakieś śliczne
kolejny tydzień ma być pięknie więc pewnie nie wytrzymam
Jagodnik 4 strony wstecz migawka - co tu teraz pokazywać maliny