Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 19:37, 18 mar 2017

zoja napisał(a)
Paulina - odpowiadam:
w zaokrągleniu do pełnych złotówek za 16 zł
były anabelle, limelight, grandiflora, w nazwie 'candle' i 'fraise' -te ostatnie były różowe na obrazku więc mnie nie interesowały

Dzięki za informację. Przejade się jutro i zobaczę co jest u nas. A ładnie rozkrzewione?

A Ty masz u siebie ta grandiflore? Fraise, faktycznie przebarwiaja się, ale ładne są, ładnie komponują się z rozchodnikami. A są w ogóle jakieś odmiany hortensji, które są cały czas białe, oprócz limelight?
zoja 19:40, 18 mar 2017

paulina_ns napisał(a)

Dzięki za informację. Przejade się jutro i zobaczę co jest u nas. A ładnie rozkrzewione?

A Ty masz u siebie ta grandiflore? Fraise, faktycznie przebarwiaja się, ale ładne są, ładnie komponują się z rozchodnikami. A są w ogóle jakieś odmiany hortensji, które są cały czas białe, oprócz limelight?

wg mnie ładnie rozkrzewione
tak mam grandiflore - ale przyrosła po przycięciu od sadzenia ze 150 cm, a prawie nie zdążyła zakwitnąć - późno zaczęła, było dużo pąków ale nie zdążyły przed mrozem... to co widziałam było podobne do limki
białe są chyba jeszcze anabelle
paulina_ns 19:44, 18 mar 2017

zoja napisał(a)

wg mnie ładnie rozkrzewione
tak mam grandiflore - ale przyrosła po przycięciu od sadzenia ze 150 cm, a prawie nie zdążyła zakwitnąć - późno zaczęła, było dużo pąków ale nie zdążyły przed mrozem... to co widziałam było podobne do limki
białe są chyba jeszcze anabelle

Czyli nie polecasz grandiflore? Anabelle kurcze się pokładaja, chyba limelight są takie najlepsze. Candle nie mam i w sumie nie wiem jakie są...
zoja 19:47, 18 mar 2017

nie wiem, może dopiero się adoptowała - będę ją obserwować w tym roku...
ale ja kolejnej nie kupiłam - jeszcze nie jestem do niej przekonana - ma duży plus za gabaryt - jako krzak zasłaniający będzie idealna i może kiedyś to wykorzystam
AnnaCh 20:12, 18 mar 2017

Paulina, patrzę, patrzę i może tak:

Na czerwono zaznaczyłam ławeczkę, obok drzewo. Koło drzewa można zrobić ścieżkę przez rabatę z jakichś płaskich kamieni, żeby przechodzić z przodu działki na tyły.
paulina_ns 20:18, 18 mar 2017

AnnaCh napisał(a)
Paulina, patrzę, patrzę i może tak:

Na czerwono zaznaczyłam ławeczkę, obok drzewo. Koło drzewa można zrobić ścieżkę przez rabatę z jakichś płaskich kamieni, żeby przechodzić z przodu działki na tyły.

Aniu, ale tam na samym końcu jest kojec psa, jak zrobię tak pies nie wyjdzie .
paulina_ns 20:21, 18 mar 2017

zoja napisał(a)
nie wiem, może dopiero się adoptowała - będę ją obserwować w tym roku...
ale ja kolejnej nie kupiłam - jeszcze nie jestem do niej przekonana - ma duży plus za gabaryt - jako krzak zasłaniający będzie idealna i może kiedyś to wykorzystam

Z tego co czytałam na internecie teraz, też bardzo się poklada, ale faktycznie wielki z niej potwór .
AnnaCh 20:33, 18 mar 2017

paulina_ns napisał(a)
Aniu, ale tam na samym końcu jest kojec psa, jak zrobię tak pies nie wyjdzie .
No wiem, że kojec, myślałam, że otwiera się na podjazd
paulina_ns 07:04, 19 mar 2017

AnnaCh napisał(a)
No wiem, że kojec, myślałam, że otwiera się na podjazd

Dobrze by było, ale niestety otwiera się na ogród..tak pewnie byłby problem, bo ja mam taką rozrabiare, że w tamtym roku posadziłam przed jej kojcem bratki i wszystkie zjadła ale jak nie wybaczyć takiej mordce

08:36, 19 mar 2017
He he Paulinko niczym moja i z wyglądu i z temperamentu, one już takie łobuziary
Moja nie ma kojca, cały czas na wolnym wybiegu, ozdoba ogrodu i przyjaciel rodziny nawet listonosza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies