Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 19:36, 18 mar 2017

_Martini_ napisał(a)
U siebie jeszcze nie widzę, to u Ciebie podglądam cudeńka malutkie

Złaź z huśtawki to zobaczysz

jak na razie trzeba bardzo patrzeć w dół - przez ostatnie kilka dni nie widziałam ogrodu ale jutro pójdę oglądać postęp wiosny po dzisiejszej burzy i deszczach

w ub roku już iryski kwitły a teraz jeszcze nie ma widoku
Jana 19:42, 18 mar 2017

u Ciebie wiosna jest dużo szybciej....pięknie moje kapustki rozchodnika też w tym stadium i takiej wielkości, jak to dzielić?
mira 19:43, 18 mar 2017

vita napisał(a)
Jest sobota, zaglądam z nadzieją na bratki Ciekawa jestem jakie dobierzesz do tych cudnych donic. Wiosna u Ciebie wcześniejsza, miło popatrzeć.
Wieczornik pięknie pachnie, warto go mieć. Trzy róże, nowe ? Kiedy pokażesz nam wreszcie jagodnik?

Odpuściłam bratki w tym tygodniu. Są dwa powody

- w tym roku święta są późno więc zdążą się jeszcze rozrosnąć, ponadto jest zimno i mam jeszcze prace ogrodowe i nie umyte donice

- bratki będą u mnie w tym roku długo, a potem zastąpię je jak mam nadzieję własnego chowu pelargoniami,
mamy w planie wymianę tarasu - już kolejny tydzień i schodów - więc to też waży że nie chce mi się za szybko obsadzać donic

- a! i jest jeszcze jeden powód - czekam na te późniejsze odmiany , zawsze wyrywałam już 8 marca po bratki a potem widziałam jakieś śliczne

kolejny tydzień ma być pięknie więc pewnie nie wytrzymam

Jagodnik 4 strony wstecz migawka - co tu teraz pokazywać maliny

_Martini_ 19:50, 18 mar 2017

mira napisał(a)

Złaź z huśtawki to zobaczysz

Haha Huśtawką dzisiaj tak bujał wiatr, że pewnie bym sama spadła

Z tymi późnymi bratkami masz rację. Ja się tak właśnie wyrwałam po te, które pokazujesz, ale nie było. A teraz są, jak ja już donice mam obsadzone.

edit. Gdzie ten bratek, którego przed chwilą widziałam?
mira 19:52, 18 mar 2017

tulucy napisał(a)
Wiesz Miro, upolowałam kwitnące przebiśniegi i zwykłe i pełne. U mnie, "pod nosem". Ależ się cieszę

A to polowanko było bogate - ja też lubię polowania. Teraz je podziel nawet po jednej cebulce wsadzaj one się bardzo dobrze mnożą .

zastanawiam się skąd mam moje - kupowałam kilka razy i z 10 cebulek jedna była maksymalnie - chyba moje były kupione z działką tylko niedawno je wreszcie zaczęłam rozsadzać

mira 19:55, 18 mar 2017

Justyna napisał(a)
Wieczornik damski. Właśnie. Wciąż o nim zapominam. W Zielonych Progach mają odmianę Flora Plena.
A na jakiś zdjęciach z ChFS widziała odmianę o bordowych liściach.

A ja miałam taki wieczornik co w zasadzie nie bardzo mi pachniał - czekam teraz na ten. O bordowych liściach nie widziałam. A Zielone Progi - słyszałam ale to za dalekie progi niestety.

pozdrawiam
mira 20:01, 18 mar 2017

vita napisał(a)
Wszyscy znają Zielone Progi Warto zaglądać tam co miesiąc w sezonie, zwykle jest to, czego potrzeba i zawsze coś ponad to
Miro, jak wabi się szpieg?

Szpieg leży teraz w "swoim" fotelu i wabi się Nypel.
Jak masz dobrze że w te Zielone Progi - zaglądasz.
Ja mam trasę 6 kwietnia na Wrocław i się zastanawiam gdzie zajechać - jaka szkółka choć to wcześnie - do moich szkoda mi czasu.

mira 20:06, 18 mar 2017

Jana napisał(a)
u Ciebie wiosna jest dużo szybciej....pięknie moje kapustki rozchodnika też w tym stadium i takiej wielkości, jak to dzielić?

Najlepiej wykopać i sama karpa Ci się w ręku rozluźni więc odrywaj jakie chcesz i sadź przyjmą się na pewno a jak Ci się jakaś kapustka odłamie też sadź one się bardzo łatwo przyjmują - w kolejnym tygodniu ma być już ładnie i cieplej więc już będzie można - ja na razie muszę ogarnąć jeszcze ogród i jagodnik i dopiero wtedy przyjdzie czas na radosne dzielenie -
dlatego się chcę tak spieszyć bo tez chcę podzielić tawułki a one zaraz się pokażą
mira 20:10, 18 mar 2017

_Martini_ napisał(a)

Haha Huśtawką dzisiaj tak bujał wiatr, że pewnie bym sama spadła

Z tymi późnymi bratkami masz rację. Ja się tak właśnie wyrwałam po te, które pokazujesz, ale nie było. A teraz są, jak ja już donice mam obsadzone.

edit. Gdzie ten bratek, którego przed chwilą widziałam?

hehe a zamieniłam na bardziej odpowiednią fotkę do postu

zaraz Ci wstawię

zawsze jeszcze jakąś donicę możesz wykombinować

mira 20:14, 18 mar 2017

Szukam pnączy na wysoką pergolę - chodzi mi o to żeby lekko zwisały i zasłoniły trochę przestrzeni

nie chcę chyba wisterii, milinu

mniej kolorowo, najchętniej zielono
ewentualnie wiciokrzew, powojnik botaniczny jakiś, róża ale jakaś kremowa z ładnym ulistnieniem i sama nie wiem co - nie może być za kolorowo

pozdrawiam