Nocą wyglada super,bardzo nastrojowo.Widzę,że jest jakaś półeczka z choineczkami i gwiazdki.Super.Mój M zrobił do pokoju córki taką
i jeszcze taką
Przepraszam że u Ciebie,jak obejrzysz to usuń.
Jako, że i mnie doktoryzują to dopowiem, że jeśli mieszkanie jest starsze niż 5 lat (chya) to do kosztów uzyskania przychodu możesz nie tylko wliczyć czynsze, ale także stopę amortyzacji mieszkania. Także przez n lat możesz nie placić do US podatku, który nie oszukujmy się - jest wysoki... No chyba, że masz ryczałt
Jolu, niestety o istnieniu tej formy zawierania umowy wynajmu dowiedziałam się dwa miesiące za późno. Mój błąd. Płacę podatek, ale mam zwykłą umowę na czas określony. W owej umowie zawarłam warunek, że po 1 miesięcznej zwłoce w zapłacie mogę wypowiedzieć umowę. Ponieważ ustawa stanowi inaczej, obowiązują ustalenia ustawowe. Lokator może nie płacić 4 miesiące, a ja dopiero wtedy mogę wypowiedzieć umowę. Z każdej porażki trzeba wyciągać naukę- nie da się ukryć, że obcykałam się w ustawodastwie dotyczącym wynajmu. Włosy stanęły mi dęba, że prawo może być aż tak asymetryczne w przywilejach dla stron. Skąd my bierzemy takich "uzdolnionych" w tworzeniu prawa? Agatko, mogę już po miesiącu od wysłania żądania zapłaty złożyć pozew do sądu, ale nie ukrywam, że pieniądze potrzebne są mi teraz, a nie za kilka lat. Młyny sprawiedliwości mielą dość wolno.