Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród u stóp klasztoru cz. II 23:27, 11 wrz 2016

Do góry
Wyprasza się o więcej zdjęć fantastycznego ogrofdu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:24, 11 wrz 2016

Do góry
Gdy oglądałam pomarańczowo -różową mieszkankę tulipanów w L myślałam o Tobie
Coś jeszcze, coś więcej... 23:20, 11 wrz 2016

Do góry
Cykaj zatem srylionowy fot!
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:18, 11 wrz 2016

Do góry
Będę pryskać w tym roku miedzianem jesienią. Grzyb mi zżera ogród...
Mały ogród Kasi 23:15, 11 wrz 2016

Do góry
Iwspolczuje bluszczu,,,, ja musiałam zerwać wszystko z siatki....
Moja codzienność - ogród Oli 23:12, 11 wrz 2016

Do góry
Olu ile tego oleju do wody? Litr na koewke?
Grab - Carpinus 23:07, 11 wrz 2016

Do góry
Opuchlaki robią chrakterystyczne wgryzy, takie drobne ząbki. Ślimaki wyżerają wieksze powierzchnie. Na liściach siedzi opuchlak. Jest specjalny watek, który opisuje walke z nimi
Na razie nie panikuj, mozesz zabierać wieczorem opuchlaki lub zrobic oprysk. Ale podejrzewam , ze juz jaja w ziemie złożyły wiec trzeba bedzie z nimi walczyc wiosna.
Na slimaki skuteczne są niebieskie granulki, ale slimaki poza względami estetycznymi duzych szkod grabom nie wyrządza
Ogródek Iwony II 22:57, 11 wrz 2016

Do góry
Energetyczne kolory tulipanów kupiliście. Wiosna będę podziwiać
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:52, 11 wrz 2016

Do góry
Poczytałam nowy artykuł. Masz piekny ogród, ale to wiesz
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 14:50, 11 wrz 2016

Do góry
Czyli dwie Asutinki do przesadzenia tak jak pisałam skróć tylko o 1/3 , max o 1/2 przesadź gdy będa przymrozki i zgubią liscie. Na wiosne juz nie tnij chyba ze jakies pędy przemarzną . Dolne wiotkie pedy mozesz ciachac, wazne abyś główne grube pedy nei ścięła zbyt radyklanie bo osłabisz kwitnienie za rok
Prezsadzalam w tym roku Jamesa Galway , miał baty na 2 M, ścięła o polowe i dobrze kwitł
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 12:11, 11 wrz 2016

Do góry
Batko jakie róże będziesz przeadzać?

Austinek np mocno nie tnij, przytnij długie baty (np 2 m) max o połowę a krótsze o 1/3. Roze przyciete jesienia a na dodatek przesadzane maja tendencje do wymarzanie tych pędów. Zwykle podmarzła kwałek pędu wiec zostanie ci jeszcze częśc wiosna , z ktorej odbija niwe liscie
Napisz jakie roze bedziesz przesadzac i pokaz jak teraz wygladaja, doradzimy
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:07, 11 wrz 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
PAtrzę na tą listę i wiesz co ja dziś zrobiłem? Babcię zawiozłem, by sobie kurtkę kupiła i u Alinki zdjęcia nacykałem... I tak minął wieczór i poranek, dzień szósty

Sebek ja mam tak przez cały tydzień - nic nie robię. Wbrew pozorom wcale sie nie naoracowałam, robiłam bez planu tylko to na co miałam ochotę . Dla Ciebi cyknę wrzosy ale kidy pokaze nei wiem

Teraz znikam coby nie spedzic godziny na forum
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:05, 11 wrz 2016

Do góry
butterfly napisał(a)
Dzięki za ekspresową odp. - cieszy mnie ze jesienią mogę - mniej pracy na wiosnę

A jak nisko je ogołocić - one są u mnie potwornie duże... do kolan mogę? największa ma z 2,5 m.... jak nie więcej...

Napisz u siebie jakie roze, juz lece z odpowiedzią. Austinek radyklanie nie tnij
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:05, 11 wrz 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Madżenko bardzo ładne zdjęcia. Za każdym razem podziwiam kuliste kulki. Napisz jak często tniesz trzmieliny na pniu?

Trzmieliny tnę na pewno trzy razy w sezonu, czasami cos tam w miedzyczasie odstajacego tez ciachne
Mirelko kulki troche jajowate mi wyszły ale nie che mi sie poprawiać ,po co ?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:03, 11 wrz 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Przyznam że cieszę się że róże przekwitania i znów widac zdjęcia całego Twojego ogrodu bo się stesknilam
Miłego odpoczynku

Wbrew pozorom roze nie zdominowaly mego ogrodu, to tylko skala zdjec porteretów róz umieszczanych na forum
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:03, 11 wrz 2016

Do góry
gierczusia napisał(a)

... Hahhhaaa...czy będzie kiedyś gdzieś ogrodnik , który mimo nie wiadomo jak pięknistego pgrodu nie wypowie tego zdania ???
Madzen czy będziesz zmieniać czy nie..jest pięknie
Pe..po raporcie z Twoich jednodniowych prac wpadłam w kompleksy i stwierdziłam ,żem chiba leniuszek

Ściskam

Ela my chyba mamy tak pod wpywem forum. Nigdy przed O u siebie takiej tendencji nie obserowałam. Cieszyłam sie ogrodem, owszem przesadzałam i zmienialam, ale wkoło punkt odniesienia miałam tak słaby, ze nie miałam presji na ciagle zmiany. Na forum gdzie bys nie wieszała coraz piekniejsze ogrody i kazdy che im dorównać. To zła strona forum, dobra ze nasze ogrody pięknieją obserwuje że niektore osoby bardzo to przezywają i męcza sie z tym Latem ni che mi sie nic zmieniać, ale widze taka potrzebę, po zimie gdy czekamy z utęsknieniem na wiosne z przyjmenoscią rzucę sie w wir zaplnowanych prac, ale teraz ciesz sie tym co mam. Wczoraj wieczorem w ciepłe siedziałam na tarasie , poczytałam a wieczorem piliśmy winko Po to przeciez mamy ogród a nie po to aby tyrać w nim

Obiecałam sobei jednka ograniczyc moja obecnośc na forum i cieszyc sie własnym ogrodem, wypiczywać w nim a nie wiecznie zyc w poczuciu, ze mogłoby być pieknei Rzucić prace, zapomnieć o rodzinie i znajomych , tyrać tylko I ogród będzie pokazowy.... Chyba jestem w stanie zaaakcptować aktualny stan mego ogrodu dlatego nie pytam sie co zmienic, bo zaraz było by tysiace pomysłow a ja bym sie poddała presji

Zaraz zmykam z forum aby oddać sie calosci rodzinie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:54, 11 wrz 2016

Do góry
Beatko wg mnie najlepszy moment na przesadzanie to jesień, pod koniec pażdzienika do połowy listopada. Gdy róze sa w stanie bezlistnym wykopiesz i przesadzisz oraz okopczykujesz, wiosna wtedy od pierwszych ciepłych dni sie ukorzeniają . Wiosenne przesadzanie wg mnei opóźni start takich róż ale wtedy nie ma ryzyka wymarżniecia w srogie zimy. U mnie takich zim nie ma więc przesadzam najchętniej jesienia. Teraz tez kilka orzeprowadzki mam zaplanowanych
Latem nie przesadzaj- tydzień temu wykopałam Burgundy, mimo podlewania straciła wszystkie liscie, nic z niej w tym roku juz nie bedzie, oby przezyła tę przeprowadzkę
Ogród Małej Mi - sezon 2016 11:50, 11 wrz 2016

Do góry
Wczoraj przyjrzałem się ogrodowi, wszystko kwitnie jak w środku kata. Orące noce i ciepłe dni powodują, ze nie widać jesieni. Gdyby nie panoszące się grzyby uznałabym ze jest cudownie
Pozdrawiam w ten gorący piekny dzien. Mam nadzieje ze spędzasz go nad wodą a nie przy komputerze
Coś jeszcze, coś więcej... 22:56, 10 wrz 2016

Do góry
O kolejne fajne spotkanie!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies