Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Basilikum 21:13, 11 wrz 2016

wpadlam z wizyta
czytam remontach i nie zazdroszcze ale potem to juz bedzie super

eee tam, piszesz, ze szpinak mrozony blee a mnie na kursie gotowania z kasy chorych uczyla dietetyczka, zze mrozone warzywa lepsze czesto niz swieze z zieleniaka
Iwk4 21:31, 11 wrz 2016

Aniu, chciałam wstawić więcej fotek, ale młody lapka MOJEGO
zarekwirował, bo mu się przypomniało, że do sxkoły musi cow napisać

Mirelko,czosnki miałam teraz w różach. Też udane, nawet bardzo udane połączenie.
Hortki jeszcze nie będą kwitły, jak czosnki będą. To trochę koloru będzie. A potem liście zakryją badylki.
Z grzybkami kiepsko.

Iwk4 21:33, 11 wrz 2016

Sylwia, z tym dopieszczeniem, to przesada. Jestem chwilowo zniechęcona bałaganem, który musi czekać, zamiatałam kulki styropianowe, na drugi dzień to samo, zostawiłam, aż się skończy.
Żeby nie było, że wymyślam

Do tego pryzma ziemi czeka na rozwiezienie w miejsce, gdzie teraz są deski. Będzie tam trawnik ... Już to widzę oczami wyobraźni

Na rabatach białe kulki, staram się opanować kompostownik, bo góra składowanych odpadów potężna, jak dziś mi się uda po pracy opróżnić do końca komorę i przesiać, planuję ułożyć na nową pryzmę warstwami, jak Toszka radziła. Mam jeszcze obornik, warstwy przełożę, jak w torcie
Madzenka 22:57, 11 wrz 2016

Energetyczne kolory tulipanów kupiliście. Wiosna będę podziwiać
Iwk4 07:45, 12 wrz 2016

Iza, fajnie, że wpadłaś
Ja wiem, że remonty, budowa, to etap przejściowy. Denerwuje mnie tylko rozwleczenie wszystkiego w czasie, bo finanse inaczej nie pozwalają. Na razie i tak ocieplamy tylko dwie ściany budynku. Miał być tylko szczyt przed położeniem blachy ocieplony, ale styropianu za dużo zamówiłam, więc pan zaczął kłaść na ścianie szczytowej. Zabrakło, więc domówił. To znowu zostało, zaczął kłaść na przodzie, ale tam brama do wymiany jest, powinna być przed elewacją zrobiona (wymiana była zaplanowana na przyszły rok), więc znowu problem. Na dodatek trzeba było domówić jeszcze styropianu, więc ostatecznie położone jest ocieplenie na dwóch ścianach. Dziś pan zaciągnie klejem, a my w sobotę zamówiliśmy bramę...
Tak to teraz straszy:

Brama będzie na początku października. Potem zostanie tylko położyć trochę kostki przed bramą, rozwieźć ziemi, zasiać trawę ... tylko chyba trawy już nie zdążymy posiać, będzie trzeba poczekać do wiosny na nowy sezon.
Miedzy kącikiem do siedzenia i wjazdem do garażu będzie jeszcze rabatka i tam zastanawiam się nad trawami. Zbyszek chce tam 3 szmaragdy, żeby trochę się odgrodzić, ale ja się nie zgadzam. Wczoraj zapowiedziałam, że tam będą trawy. Tylko trawy w sezonie mają różną wysokość, więc wiosną nie będzie osłony... Za to będą ładne widoki na całość
Dominika11 07:50, 12 wrz 2016

budowa, rozwleczenie w czasie, kasa - hmmmmmmmmmmmmm u mnie na porządku dziennym - ale jak piszesz to etap przejściowy

a potem będziesz mieć pięknie - już fajowo to wygląda potem ogarniesz i będzie git
siakowa 07:52, 12 wrz 2016

Iwonka czy to normalne że bergenia teraz kwitnie?
Iwk4 07:55, 12 wrz 2016

Madżenko, czerwonym Roccoco nie mogłam się oprzeć. Same mi wlazły do koszyka
Ku uciesze Zbyszka zresztą

Rok temu nie kupowałam tylu cebul, nie miałam jeszcze tylu zagospodarowanych rabat
Ale jeszcze dokupię czosnki główkowate i spasuję
Iwk4 08:03, 12 wrz 2016

Dominika11 napisał(a)
budowa, rozwleczenie w czasie, kasa - hmmmmmmmmmmmmm u mnie na porządku dziennym - ale jak piszesz to etap przejściowy

a potem będziesz mieć pięknie - już fajowo to wygląda potem ogarniesz i będzie git

Dominiczko, pocieszaj, potrzebne mi to bardzo, bo czasami mi ręce opadają. Ale skoro brama będzie jeszcze w tym roku, to znaczy, że następny etap szybciej nastąpi
asiak 08:05, 12 wrz 2016

Iwonko, ale jak później będziesz mieć pięknie Jeszcze troszkę...