Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

MirellaB 23:10, 10 wrz 2016

Madżenko bardzo ładne zdjęcia. Za każdym razem podziwiam kuliste kulki. Napisz jak często tniesz trzmieliny na pniu?
nawigatorka 07:52, 11 wrz 2016

Przyznam że cieszę się że róże przekwitania i znów widac zdjęcia całego Twojego ogrodu bo się stesknilam
Miłego odpoczynku
nawigatorka 07:52, 11 wrz 2016

Przyznam że cieszę się że róże przekwitania i znów widac zdjęcia całego Twojego ogrodu bo się stesknilam
Miłego odpoczynku
gierczusia 11:33, 11 wrz 2016

Madzenka napisał(a)

Olu połowę ogrodu bym zmieniła.....

... Hahhhaaa...czy będzie kiedyś gdzieś ogrodnik , który mimo nie wiadomo jak pięknistego pgrodu nie wypowie tego zdania ???
Madzen czy będziesz zmieniać czy nie..jest pięknie
Pe..po raporcie z Twoich jednodniowych prac wpadłam w kompleksy i stwierdziłam ,żem chiba leniuszek

Ściskam
butterfly 11:49, 11 wrz 2016

Madżen - po urlopie nie mam szans na nadrobienie, nie tylko twojego wątku ale każdego odwiedzanego an tym forum....

Ja jak zwykle z praktycznym pytaniem - kiedy najlepiej przesadzać róze? teraz, jesienią, czy wiosną? To są już ogromne krzaczory, mają 4 sezony o przerastają mnie (jedna) niemal dwukrotnie... na jaka wysokośc je przyciąć przed przesadzaniem?

To pytanie do wszystkich różomaniaczek - jestem na 1-wszej stronie i nie dotarłam jeszcze do wszystkich watków....
Madzenka 11:54, 11 wrz 2016

Beatko wg mnie najlepszy moment na przesadzanie to jesień, pod koniec pażdzienika do połowy listopada. Gdy róze sa w stanie bezlistnym wykopiesz i przesadzisz oraz okopczykujesz, wiosna wtedy od pierwszych ciepłych dni sie ukorzeniają . Wiosenne przesadzanie wg mnei opóźni start takich róż ale wtedy nie ma ryzyka wymarżniecia w srogie zimy. U mnie takich zim nie ma więc przesadzam najchętniej jesienia. Teraz tez kilka orzeprowadzki mam zaplanowanych
Latem nie przesadzaj- tydzień temu wykopałam Burgundy, mimo podlewania straciła wszystkie liscie, nic z niej w tym roku juz nie bedzie, oby przezyła tę przeprowadzkę
Madzenka 12:03, 11 wrz 2016

gierczusia napisał(a)

... Hahhhaaa...czy będzie kiedyś gdzieś ogrodnik , który mimo nie wiadomo jak pięknistego pgrodu nie wypowie tego zdania ???
Madzen czy będziesz zmieniać czy nie..jest pięknie
Pe..po raporcie z Twoich jednodniowych prac wpadłam w kompleksy i stwierdziłam ,żem chiba leniuszek

Ściskam

Ela my chyba mamy tak pod wpywem forum. Nigdy przed O u siebie takiej tendencji nie obserowałam. Cieszyłam sie ogrodem, owszem przesadzałam i zmienialam, ale wkoło punkt odniesienia miałam tak słaby, ze nie miałam presji na ciagle zmiany. Na forum gdzie bys nie wieszała coraz piekniejsze ogrody i kazdy che im dorównać. To zła strona forum, dobra ze nasze ogrody pięknieją obserwuje że niektore osoby bardzo to przezywają i męcza sie z tym Latem ni che mi sie nic zmieniać, ale widze taka potrzebę, po zimie gdy czekamy z utęsknieniem na wiosne z przyjmenoscią rzucę sie w wir zaplnowanych prac, ale teraz ciesz sie tym co mam. Wczoraj wieczorem w ciepłe siedziałam na tarasie , poczytałam a wieczorem piliśmy winko Po to przeciez mamy ogród a nie po to aby tyrać w nim

Obiecałam sobei jednka ograniczyc moja obecnośc na forum i cieszyc sie własnym ogrodem, wypiczywać w nim a nie wiecznie zyc w poczuciu, ze mogłoby być pieknei Rzucić prace, zapomnieć o rodzinie i znajomych , tyrać tylko I ogród będzie pokazowy.... Chyba jestem w stanie zaaakcptować aktualny stan mego ogrodu dlatego nie pytam sie co zmienic, bo zaraz było by tysiace pomysłow a ja bym sie poddała presji

Zaraz zmykam z forum aby oddać sie calosci rodzinie
butterfly 12:03, 11 wrz 2016

Dzięki za ekspresową odp. - cieszy mnie ze jesienią mogę - mniej pracy na wiosnę

A jak nisko je ogołocić - one są u mnie potwornie duże... do kolan mogę? największa ma z 2,5 m.... jak nie więcej...
Madzenka 12:03, 11 wrz 2016

nawigatorka napisał(a)
Miłego odpoczynku

Wbrew pozorom roze nie zdominowaly mego ogrodu, to tylko skala zdjec porteretów róz umieszczanych na forum
Madzenka 12:05, 11 wrz 2016

MirellaB napisał(a)
Madżenko bardzo ładne zdjęcia. Za każdym razem podziwiam kuliste kulki. Napisz jak często tniesz trzmieliny na pniu?

Trzmieliny tnę na pewno trzy razy w sezonu, czasami cos tam w miedzyczasie odstajacego tez ciachne
Mirelko kulki troche jajowate mi wyszły ale nie che mi sie poprawiać ,po co ?