Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Pszczelarnia 21:02, 18 cze 2018

Do góry
Bylinowe kolory

Lilie z ostróżkami albo ostróżki z liliami. Ostróżki wydają mi się być typowo angielskimi kwiatami.

Pamiętajcie o ogrodach 20:11, 18 cze 2018

Do góry
no, no,,, to dopiero wiersz,
Lilie piękne i liliowce widzę też ci zaczynają kwitnienia.
I ja lubię te rośliny, kwiaty i to bardzo
Przerwa na kawę... 19:25, 18 cze 2018

Do góry
Cud odwołany - w Markach ulewa - u mnie zero przeszło bokiem i nie zapowiadają deszczu do czwartku buuuuu...

Dla poprawy humoru trochę różyczek

Royal Jubelee i Glamorous Ruffles

Souvenir de Baden-Baden i lilie
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 12:37, 18 cze 2018

Do góry
sierotka napisał(a)

Ciąg dalszyy bieli niebawem Aniu a co Anpi Aneczka zaraziła nas hi hi

He.heee czyli w bieli się rozrkecasz.Co jeszcze planujesz ?
Hosta piękna. Przesadzilas je do cienia ?
Lilie piękne.
I róże wiadomo też.
Duża rozanke sobie zrobiłaś. Fajnie
Droga do spełnienia 11:50, 18 cze 2018

Do góry
lilie gdzieś mi wyginęły, kilka lat temu miałam fioła na ich punkcie, ale nie mogłam im znaleźć miejscówki i tak je przenosiłam z miejsca na miejsce ale pojawiły się jakieś pojedyncze niedobitki
Moja działka na Dębowym Lesie 11:04, 18 cze 2018

Do góry
BasiaLT napisał(a)

Wspaniałe są te lilie, moja mama miała ich masę i robiła z nich miksturę na ukąszenia owadów. Niestety w ogrodzie dzięki nornicom została tylko jedna sztuka.

To prawda te lilie są przecudne i pięknie też pachną.
Mam ich kilka. Na jesieni z 5 z rabaty tej gdzie pozostałe 5 kwitnie przesadzilam bliżej tarasy. Aby czuć bliżej i częściej ich zapach.
Ale te przesadzone w tym roku bez kwiatostanu.
Trudno na drugi rok zakwitną.
Dobrze że wszystkich nie przesadzialam.Ale mam wielką chęć na jesieni jeszcze resztę przesadzić. I dac w rabate pod taras.A tam kupię inne,drzewiaste.
Droga do spełnienia 10:49, 18 cze 2018

Do góry
O liliiowce, lilie, jezowki ,róże i Hortki
wszystko pięknie co rośnie i pięknie się prezentuje.
Lubię ten piękny letni czas z liliami w ogrodzie
Moja działka na Dębowym Lesie 08:16, 18 cze 2018

Do góry
Lilia Candidum - Św. Antoniego .Inni nazywają św.józefa.
cuudnie pachnie

Wspaniałe są te lilie, moja mama miała ich masę i robiła z nich miksturę na ukąszenia owadów. Niestety w ogrodzie dzięki nornicom została tylko jedna sztuka.
Gożdzikowa - wiejski ogród 15:32, 16 cze 2018

Do góry
MirellaB napisał(a)
Basiu u mnie też sucho. Padało tydzień temu pierwszy raz od ponad trzech miesięcy.
lilie masz piękne, a u mnie jakoś kiepsko rosną, gliniasta gleba pewnie im nie pasuje.
Powojnik cudo

Powojnik udał się , tak jak u Ciebie ogrodówki są niesamowite..U mnie ledwo zyją ...a lilie rosna dobrze ale tylko azjatyckie bo inne to tak sobie

Zobaczymy czy mme Julia ,też tak się postara jak spiryt..na pierwszy sezon nie jest żle muszę jej nóżki na zimę ogacić

Gożdzikowa - wiejski ogród 13:43, 16 cze 2018

Do góry
Basiu u mnie też sucho. Padało tydzień temu pierwszy raz od ponad trzech miesięcy.
lilie masz piękne, a u mnie jakoś kiepsko rosną, gliniasta gleba pewnie im nie pasuje.
Powojnik cudo
Gożdzikowa - wiejski ogród 13:40, 16 cze 2018

Do góry
basia3012 napisał(a)
Dziękuję Basiu za odwiedziny w moim ogrodzie. Pochodziłam i ja po Twoim. Powojniki masz cudne. Doczytałam się, że podlewasz je tylko w czasie suszy. Z kolei piszą, że one lubią wciąż mieć wilgotno ale nie za mokro. Powiedz mi Basiu jak wyczuć w te upały, że już trzeba podlać? Ja w upały podlewałam ten na południowej ścianie domu co dzień. Nie wiem czy dobrze bo jeden pęd mi padł. Ale przy murze i od południa no i dużo tych liści i kwiatów to myślałam, że trzeba co dzień. Lilie też Basiu masz piękne. Nie mówiąc już o tej najpiękniejszej, malutkiej na dwóch nóżkach. Ile ma lat? Ja mam wnusia Jasia. Właśnie w maju skończył 4 latka.
I jeszcze pytanie o te powojniki. Czy obornik, którym obkładasz im nóżki to kładziesz taki już przekompostowany, suchy bez silnego zapachu czy świeży? Będę wdzięczna za rady.
Dobrej nocy Basiu. Pozdrawiam serdecznie.

witaj Basiu

moja wnusia ma 2,5 roku...mam też czterolatkę

Basiu mój powojnik ma zasypane nogi obornikiem końskim takim zebranym z pastwiska ,i obornik przysypałam trocinami sosnowymi...i chyba mu to pasuje ..wiosna dostał jeszcze potas i fosfor i dziś dostje właśnie trzeci raz wodę od wiosny...kładę węża i woda leci sobie malutkim strumieniem tak z pól godzinki pod korzeń

fotka z przed chwili

od zewnętrznej strony

od ogrodu...i tak jest na 6m...posadzone dwa powojniki w 3m odległości

Gożdzikowa - wiejski ogród 13:25, 16 cze 2018

Do góry
MariaJ napisał(a)

Dawno nie byłam u ciebie. Powojniki masz cudne szczególnie ten w sukience w różowe kropeczki.

Lilia różowa z dziećmi rewelacja. U mnie jeszcze nie kwitną późne odmiany.

Podlewasz ogród nie widać suszy.

Pozdrawiam Maria J

Witaj Mario
lilie azjatyckie już zaczynają ..fotki u góry

zaczynają też liliowce

ogród podlewam dziś ,to jest 3 raz od wiosny..susza jest i to bardzo

Gożdzikowa - wiejski ogród 13:17, 16 cze 2018

Do góry
dziękuję za odwiedzinki..
.u mnie bardzo sucho i upalnie
trawa już prawie wyschła ,rabatki dziś podlewam

zaczynają lilie

Tajemniczy Ogród 01:32, 16 cze 2018

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Dobrze, lecimy z tym pięknym piątkiem. Róże doszły. Jutro sadzimy Chodzę i przymierzam. Chłopaki w bazie nad rzeczką, najstarszy na turnieju piłkarskim, można zdjęcia cyknąć i kawkę popołudniową wypić gorącą
To cyknęłam
Lilie św. Antoniego grzecznie wzięły i zakwitły w dniu imienin Antka

Potworek doniczkowy

I moja ulubiona ławeczka, zaraz siadam na niej na kawę, czekoladowe babeczki upiekłam, co tam linia na wakacje

U nas mówimy św. Józefa
fajna ławeczka i stoliczek
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:37, 15 cze 2018

Do góry
popcorn napisał(a)
ale Ci rośnie wszystko i zurawki juz! Jakoś wcześnie w tym roku!

O jeżówki Ci chodzi chyba, wcześnie bardzo, nie wiem co będzie latem kwitło, bo monardy, słoneczniczki szorstkie, rudbekie, lilie i sadźce też już kwitną i odętki...... na lato chyba tylko dalie zostaną , mieczyki i róże.
Tajemniczy Ogród 17:13, 15 cze 2018

Do góry
Dobrze, lecimy z tym pięknym piątkiem. Róże doszły. Jutro sadzimy Chodzę i przymierzam. Chłopaki w bazie nad rzeczką, najstarszy na turnieju piłkarskim, można zdjęcia cyknąć i kawkę popołudniową wypić gorącą
To cyknęłam
Lilie św. Antoniego grzecznie wzięły i zakwitły w dniu imienin Antka

Potworek doniczkowy

I moja ulubiona ławeczka, zaraz siadam na niej na kawę, czekoladowe babeczki upiekłam, co tam linia na wakacje
Lilie - Lilium 15:44, 15 cze 2018

Do góry
Witam Wszystkich bardzo serdecznie ☺
Jestem tu nowa.
Znalazłam to forum szukając odpowiedzi na pytanie : dlaczego z lilii różowej i żółtej w tym roku mam pomarańczowe? Czy zrobiłam coś źle? Lilie zimowały w gruncie. Mam je 3 lata (chyba). Tylko raz zmieniłam miejsce, aby były bardziej widoczne
Cebulki kupił mój mąż w sam je posadził, chcąc zrobić mi niespodziankę. Nie wiem jakie to odmiany.
Bardzo proszę o pomoc w rozwiązywaniu mojego problemu...
Droga do spełnienia 10:21, 15 cze 2018

Do góry
kerii napisał(a)
Ależ Ci pięknie stipa bujnęła i przetacznik już kwitnie. U mnie jeszcze w pąkach.

Pysznogłówki od Ciebie wyrosły zwłaszcza jedna na razie nie wiem która bo kolorów jeszcze nie widać. Lilie też będą kwitły

ciesze się
u mnie te co miały być różowe bedą chyba czerwone fak
Gożdzikowa - wiejski ogród 00:15, 15 cze 2018

Do góry
Dziękuję Basiu za odwiedziny w moim ogrodzie. Pochodziłam i ja po Twoim. Powojniki masz cudne. Doczytałam się, że podlewasz je tylko w czasie suszy. Z kolei piszą, że one lubią wciąż mieć wilgotno ale nie za mokro. Powiedz mi Basiu jak wyczuć w te upały, że już trzeba podlać? Ja w upały podlewałam ten na południowej ścianie domu co dzień. Nie wiem czy dobrze bo jeden pęd mi padł. Ale przy murze i od południa no i dużo tych liści i kwiatów to myślałam, że trzeba co dzień. Lilie też Basiu masz piękne. Nie mówiąc już o tej najpiękniejszej, malutkiej na dwóch nóżkach. Ile ma lat? Ja mam wnusia Jasia. Właśnie w maju skończył 4 latka.
I jeszcze pytanie o te powojniki. Czy obornik, którym obkładasz im nóżki to kładziesz taki już przekompostowany, suchy bez silnego zapachu czy świeży? Będę wdzięczna za rady.
Dobrej nocy Basiu. Pozdrawiam serdecznie.
Pszczelarnia 22:59, 14 cze 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)

U Ciebie takie dorodne lilie a u mnie, mimo dobrej ziemi, te same(chyba) tylko po kilka kwiatów będą miały. Jak o nie dbasz?

Gnojówka z pokrzyw. Dostały też trochę popiołu z ogniska na wiosnę. Zgniotłam im własnoręcznie poskrzypki i jej larwy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies