Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Inspiracje rabat t szalwia 11:20, 25 kwi 2018

Do góry
Piękna ta szałwia a jaka to odmiana?
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 10:51, 25 kwi 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Posadzilam ją obok innej róży, z którą pięknie się komponują tj. mariatheresia. Ale tuz obok mam różowe rozchodniki, na które w sumie nie mam pomysłu- ja dużo roślin miałam posadzone ot tak bez specjalnej wizji na całość, bo np dostałam rośliny od mamy i chciałam poupychać gdziekolwiek.

Ale cudnie u Ewik wyglądają z zurawkami kwitnacymi na różowo i chyba jarzmiankami.

Co do jeżówek-takie super białe to nie wiem, które są z pełnych. Ja u siebie mam meringue, ale one chyba byly lekko kremowe w części centralnej. Muszę poszukać fotki.

Virgin sa fajne, tak jak Ania pisze

W sumie to w sąsiedztwie baronesse mam hortke Vanilla fraise i jeżówke do niej wg mnie stworzoną kolorystycznie, czyli cherry fluff kto wie jak będą razem wyglądać

Też posadziłam z mariatheresia Trochę boje się tej róży, bo czytałam różne opinie
Teraz szukam dodatków
Żurawek nie chcę, bynajmniej na chwilę obecną Jarzmianki spoko Jeżówki i szałwia ... coś wykombinuję
Typografia ogrodu 15:18, 24 kwi 2018

Do góry
Agi2006 napisał(a)

Asia u mnie w wątku ostatnie strony to własnie kamień i problem z murkiem a w zasadzie tym ca ma być obok. A tak w ogóle to jestem w szoku bo kolor u Ciebie w ogrodzie się pojawił! Szafirki i bordowe tulipany....
niebieksi ester od zawsze: szałwia, lawenda a tulipany uznaje za czarne muszę murek zobaczyc
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 08:31, 24 kwi 2018

Do góry
Szałwia faktycznie tłuściutka Moja w niedzielę mniejsza była. Mam nadzieję, że już w tym roku zgra kwitnienie z różami
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 07:55, 24 kwi 2018

Do góry
Szybkie migawki przed burzą. Na tyły dojechał piach i pierwsza partia ziemi.

Widoczki na wykuszowej. Świdośliwa pięknie obsypała się kwiatkami.
Czyściec i szałwia tłuścieją.
Grabowa...graby wystartowały mega szybko. Sesleria Skalna ma się super. Niestety Sapporo jakieś takie niemrawe-całe dwa zakwitną.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:04, 23 kwi 2018

Do góry
ren133 napisał(a)

Angelika Szałwię przesadzam na tą nową rabatę ... będzie teraz jeszcze bardziej w centrum uwagi i na większej powierzchni (część szałwiii nawet podzielę) no i ... do niej miałam dzielić i przesadzać również AM ale ona tak słabo wygląda o tej porze, jeszcze straszy, dużo suchego ma ... dlatego dumam nad seslerią jesienną Edytka ją tak chwali ... sama mam w przechowalniku kilka sztuk, z których mogłabym zrobić ze 12 sztuk ... Doradzisz co wybrać?

A ja zawsze wzdycham do tej rabatki - boskie połączenie... szałwia i AM...
Czytam, że już podzielona sesleria i myślę, że to dobra decyzja jak am straszy...

Moje evergoldy w szałwii to dopiero kiszka jest, nieciekawe po tej zimie... najgorsze, że czaję się czy już ją ogarnąć... pamiętam, że w zeszłym roku w kwietniu działałam i majowy przymrozek znów im zaszkodził.... swoje już czyściłaś?

No i oczywiście nowy chodniczek i rabatę przyszłam pochwalić będzie miód-malina
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:41, 22 kwi 2018

Do góry
Lubczyk mam wieloletni. Szałwia też zimuje w gruncie. Bardzo mocno sie rozrasta, wie posadziłam ją teraz w zadołowanych donicach.

Skrzynie są skręcane śrubami.

Mam tu też miejsce na dwa kompostowniki, składzik doniczek i przechowywanie roślin.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:03, 22 kwi 2018

Do góry
effka napisał(a)
Trzcinniki Overdamm są mega i szybko odbijają wiosną

Szałwia omszona i beatlesy, no i trzcinniki:

Czosnki już spore.

Nawet nie znałam takiego pasiastego trzcinnika, a taki śliczny.
Masz może fotki z lata tej rabaty?
Mirkowy ogród (początki) 21:29, 22 kwi 2018

Do góry
Kocimiętka
Rudbekia Scherry Brandy.

Szałwia

Jeżówka biała
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:23, 22 kwi 2018

Do góry
siakowa napisał(a)
Ja mam seslerie jesienna z szałwia fioletowa i jest to Cuuuudne zestawoenie

U mnie ma być z szałwią różową
Ogród Botaniczny w Krakowie 20:52, 22 kwi 2018

Do góry
Bratków nie brakowało

tulipany ninimalistycznie

ta szałwia wpadła mi w oko

Małymi kroczkami do celu... 13:36, 22 kwi 2018

Do góry
Brzoza youngii i doorenbos

Róże, stipa, biała szałwia

Z ogródka na wsi 22:28, 21 kwi 2018

Do góry
Hej, hej
Aj jakoś tak wyszło, że mnie ostatnio nie było...jakaś chandra czy co...Nie wiem...na nic nie ma czasu, nic się przez to nie chce A co za tym idzie...wszystko utknęło w martym punkcie...można powiedzieć ze dosłownie bo nawet szałwia z albamar skapitulowała...tak więc nic nie idzie...

Aurelia, sprawdziany jak zawsze...żadna nowość

Elu, ogród jakoś żyje...ostatnio trochę po swojemu, trochę zaprzyjaźnia się z babcią...z jednej strony zastanawiam się nad tym na co mi ogród bylinowy...on pochłania tyle czasu i nerwów, ale z drugiej, jak tu oprzeć się kwitnącym cudeńką. Elu ja zalogowany jestem cały czas...kiedy wpadam to już inna sprawa

Haniu, egzaminy gimnazjalne już za mną, a do maturki jeszcze dwa lata...także luz...choć nie ukrywam jak pomyślę sobie o tej drugiej to już mnie skręca w brzuchu...

Basiu, nawet nie walczyłem o te tulipany...poddałem się...od razu wyrzuciłem

Elu, sądzisz że to cisza przed burzą? nic podobnego...
Ogród w remoncie 15:34, 21 kwi 2018

Do góry
Mam ochotę na tę kocimiętkę. Wiem ,że ma moment ,że nieciekawie wygląda ale szybko odbija po ścięciu. Mam jej dużo. Dalej pod hortkami będzie szałwia wiec jak kocimiętka przekwitnie będzie czas na nią. Chyba spróbuję tym bardziej,że uwielbiam niebieski
Ogród na piasku i z wielkim murem 15:26, 21 kwi 2018

Do góry
Alicja169 napisał(a)

w pobliżu rosła szałwia omszona, może to ona tak się rozsiała?
\

niestety szałwii też nie przypomina.. szukaj dalej a jakiej wielkości ten listek?
Ogród na piasku i z wielkim murem 14:47, 21 kwi 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

nieee, werbeny w ogóle mi to nie przypomina ale pomysłu nie mam co to...

w pobliżu rosła szałwia omszona, może to ona tak się rozsiała?
\
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 10:13, 21 kwi 2018

Do góry
Nowalijka napisał(a)
Ewa, dawno nie odwiedzałam Cię. Przyznam, że o.stro działasz. Nowe rabaty, nowe rośliny...
Jak wystrzeliła u Ciebie szałwia omszona, u mnie jeszcze mizerota...

Cześć, fajnie że zaglądnęłaś do mnie. Szałwia rzeczywiście daje radę, jedną mi wypadła o muszę dokupić tą samą odmianę tj. Violet Queen a w moim sklepie internetowym już ich nie ma.
Nowe rabaty w sumie dwie, w tym jedna częściowo zaczęta w zeszłym roku.

Pozdrawiam o życzę udanego ogrodowo weekendu.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:10, 20 kwi 2018

Do góry
Ewa, dawno nie odwiedzałam Cię. Przyznam, że ostro działasz. Nowe rabaty, nowe rośliny...
Jak wystrzeliła u Ciebie szałwia omszona, u mnie jeszcze mizerota...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:59, 20 kwi 2018

Do góry
Ja mam seslerie jesienna z szałwia fioletowa i jest to Cuuuudne zestawoenie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:10, 20 kwi 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Reniu, a szałwia i AM to czemu eksmitujesz? Takie piękne u Ciebie są

Angelika Szałwię przesadzam na tą nową rabatę ... będzie teraz jeszcze bardziej w centrum uwagi i na większej powierzchni (część szałwiii nawet podzielę) no i ... do niej miałam dzielić i przesadzać również AM ale ona tak słabo wygląda o tej porze, jeszcze straszy, dużo suchego ma ... dlatego dumam nad seslerią jesienną Edytka ją tak chwali ... sama mam w przechowalniku kilka sztuk, z których mogłabym zrobić ze 12 sztuk ... Doradzisz co wybrać?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies