Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Bogusława 12:19, 07 gru 2016

Do góry
Wiosna za 3 miesiące, głowa do góry

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 11:39, 07 gru 2016

Do góry
AniMa napisał(a)
Stroik zrobiony ładnych kilka lat temu, dostał nową warstwę śniegu i brokatowego połysku

Ładniutki
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 11:23, 07 gru 2016

Do góry
Kochane, pytanie ogrodowe.... Czy to normalny kolor thuj (szmaragdy)???Nie wiem czy przez światło będzie dobrze widać o co mi chodzi??? Ale na oko z lekka zbrązowiały...

nadmieniam, że daniki też podobne...

Szmaragdowy Zakątek 11:01, 07 gru 2016

Do góry
Dla tych którzy jeszcze nie widzieli polecam niesamowite muzeum znajdujące się kilka metrów pod rynkiem krakowskim ….. całkiem niedawno odkryte, dopiero od kilku lat udostępnione dla zachwycających.
Muzeum jest naprawdę unikatowe w skali światowej ze względu na swoją lokalizacje jak i sposób przedstawienia historii oraz eksponatów….prawdziwe cudo techniki XXI wieku, zrobione naprawdę na wysokim poziomie. Za parę złotych (dokładnie 19 zł) można podziwiać i poczuć klimat starego Krakowa. Pierwszy raz widziałam muzeum w takim wydaniu…nie wyobrażałam nawet sobie, że można z dawnych traktów i starych murów (czytaj: sterty kamieni i bruku) zrobić taka atrakcję. Rewelacyjne połączenie historii z nowoczesnością….interaktywne ekspozycje, multimedialna wystawy, nawet elektroniczne atrakcje dla najmłodszych… naprawdę górna półka.

widok na Kościół Mariacki z podziemi krakowskiego rynku

Rozbawił mnie poczet królów polskich wiszący na jednej ze ścian…niby tylko kopie znanych rycin i grafik …jednak każdy z królów widząc zbliżającą się wycieczkę (wzbudzając zaskoczenie i radość wszystkich) niespodziewanie przesyłał uśmiech lub „puszczał oczko” do zwiedzających. Kazimierz III Wielki też ukradkiem spoglądał ma wesołe turystki z Łodzi i...się uśmiechnął…
Szmaragdowy Zakątek 10:57, 07 gru 2016

Do góry
Kraków cudny…pięknie udekorowane ulice, choinka na Rynku Głównym, kiermasze Bożonarodzeniowe – w Krakowie zdecydowanie można poczuć już magię świąt.

Setki zmotoryzowanych Mikołajów…zamiast sań z reniferami …lśniące Harley,e, BMW i Hondy

Stragany na kiermaszu świątecznym…
…ozdoby choinkowe i bombki można było kupować prawie na kilogramy….

te ze słodyczami mijałam szerokim łukiem, bo od samego patrzenia przybywało kilogramów….

a to stragan z ceramiką „Bolesławiec” – ulubione "skorupy" niektórych ogrodniczek…dziewczyny ta fotka specjalnie dla Was. Wszystko było cudne, mieli nawet bombki do zawieszenia na choinkę….oj wydałoby się tutaj całą wypłatę….

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 10:55, 07 gru 2016

Do góry
AniMa napisał(a)
Reszty na razie nie zaprezentuję, bo jak ogarnęłam to na zdjęcia było za późno....ale...
pierniczki z przepisu Asi Nawigatorki gotowe i chyba się udały:
przed:

i po:

teraz strojenie...i znowu wyższa szkoła jazdy

I to jest konkret miły.
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 10:46, 07 gru 2016

Do góry
Zrobiłam taki wianek co sądzicie?

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 10:42, 07 gru 2016

Do góry
malkul napisał(a)
ślicznei ten kącik wyszedł

działasz z ozdobami juz coś?

dzięki Gosia
wiesz co coś tam ozobiłam ale muszę przyznać, że mam problem z wypracowaniem własnego stylu za dużo mi się podoba i sto razy powtórze, ze to jest właśnie dla mnie mistrzostwo jakie prezentujecie kobiety u siebie

a jakieś pierwsze przymiarki mam i czarne bombki w pudełkach na choinke

i szukam (tudzież próbują sama z betonu zrobić) czarne osłonki na gwiazdy betlejemskie
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 09:54, 07 gru 2016

Do góry
Reszty na razie nie zaprezentuję, bo jak ogarnęłam to na zdjęcia było za późno....ale...
pierniczki z przepisu Asi Nawigatorki gotowe i chyba się udały:
przed:

i po:

teraz strojenie...i znowu wyższa szkoła jazdy
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 09:51, 07 gru 2016

Do góry
Stroik zrobiony ładnych kilka lat temu, dostał nową warstwę śniegu i brokatowego połysku
i jeszcze taki świeży malutki nad tv:

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 09:47, 07 gru 2016

Do góry

Jakaś krzywa tu wyszła...co potwierdza wcześniejsze tezę...
U mnie choinka w bieli i w srebrze...
Działka prawie w Borach Tucholskich 08:54, 07 gru 2016

Do góry

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 08:45, 07 gru 2016

Do góry
Okazuje się, że wczorajszy dzień dobrze wykorzystałam: ciepło i słonecznie. Bo dziś chyba tylko słonecznie może być. Szron na trawie i wskaźnik na zerze.Ale to na wysokości, przy gruncie pewnie i poniżej jest ze 2 stopnie.

MIłego dnia!

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:51, 07 gru 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Padłam wczoraj, przesyłam niemal cały wieczór. okna daly mi w kość. Dekoracji jeszcz eżadnych nie ma wiec nie ma co fotografowac
Bombki sfotografowane telefonem....

Piękne!!!!
Ja i tak Madzen podziwiam Cię z tymi oknami-generalnie zazdroszczę takich przeszkleń-tylko w porze mycia mniej
Ogródek Iwony II 07:43, 07 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasiu, cottony nie.
Szydełkowe bombki. Troszkę muszę zrobić, by był efekt

Piękne!!To tym bardziej podziwiam, bo to zegarmistrzowska robota.Masz rację-w masie będzie szaleństwo.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 07:35, 07 gru 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Moja córcia jest w trakcie robienia szopki ... jak dla mnie dzieło jest skończone a ta uparla się, że jeszcze będzie malować postaci ... ja sie pytam poco? przecież to najprawdziwszy minimalizm pięknie jest!!! a ona, ze nikt z oceniających nie doceni minimalizmu ... i co Wy na to?

Reniu cudna szopka-mogłabym taką mieć-jest taka prosta w swojej wymowie, a jednocześnie-mówi wszystko!Genialnie!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:50, 07 gru 2016

Do góry
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:48, 07 gru 2016

Do góry
Hola hola do odpicowaniu okien to mi jeszcze kilka dni zostało i skakanie po drabinie.... Całe pietro wewnętrznej czesci ogrodu zimowego czeka....

Ale jak nie dam rady po prostu żaluzji nie będe podnosić tylko odsłaniać

Hippeastrum daja czadu!

Musiałam im już doniczke wymienic bo była nieproporcjonalnie mała do kwiatów...chyba przydałoby sie to jeszcze raz zrobić, ale juz ich nie ruszam... Kolejne na świeta czekaja w przechowalni
Znowu na wsi 23:36, 06 gru 2016

Do góry

Dopiero teraz Jolu wypatrzyłam ciekawie podwyższone rabaty.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies