Na młodziutką trawkę kompost może być za ciężki, przygniecie ją, a jak będziesz przegrabiać, to możesz powyrywać młodziutkie siewki.
Na wiosnę lepiej odczekać aż trawka zacznie rosnąć i dać nawozy mineralne dla zasilenia azotem (np. saletra wapniowa, która się szybko rozpuszcza, a potem nawóz wieloskładnikowy dla trawników. Jak trawnik zgęstnieje i wzmocni się, wtedy dopiero stosuj kompost. Jest dobry ale wiosną w przyszłym roku.
Dolomit odkwasza glebę, a czy Twoją glebę badałaś że jest za kwaśna? Inne dobre działania dolomitu też są ważne i można go stosować.
Odkopuję się dziś z zaległości...i witam miłych Gości...
Dziękuję Danusiu....bardzo mi miło.... i dzięki za odwiedzinki
Odwzajemniam życzenia i pozdrawiam....
Tak też myślałam, boję się, że będzie przy nim więcej roboty, a lat nam nie ubywa...
Ale za to jaki efekt! Cis niestety poza zasięgiem
Dziękuję za odpowiedź!
Na pewno, widzę teraz w zbliżeniu, że nie to, co typowałam. Dlatego ważne jest do rozpoznania wklejać jak najwięcej zdjęć. Tutaj widać, że listki gromadzą wodę, są mięsiste.
Mam szczęście, po herbacie mogę spokojnie podziwiać widoki
Czego nie można powiedzieć po Waligórze, Irenka zafundowała mu 5 kilometrów biegów wokół jeziora. Ależ ma kondycję Ale co tam, ja sobie przynajmniej pomyślę spokojnie, jak by tu zmieścić do walizki te wszystkie kwiatki, które kupiła Danusia