Orzechy, pestki dyni i słonecznik uwielbiam
Niestety są bardzo kaloryczne...
Ja chcę wrócić do sportu, bo byłam dotleniona i radosna
Do tego miałam mniej balastu i nic mnie nie bolało.
Kasiu w drzwi jeszcze wchodzę
Ja dobrze wyglądam w 38-40 rozmiarze i dobrze się wtedy czuję. Teraz trochę "spuchłam". Muszę się z tym rozprawić przed wakacjami
Tańczyć uwielbiam
Aż mi się zachciało...
Tęsknię to spania przy otwartym oknie i słuchana koncertów cykad albo żab...marzenie
Wschody i zachody są cudowne ...moich sąsiadów już nie dziwi jak zimą biegam na łąkę w szlafroku, a latem w koszuli nocnej żeby uwiecznić chwile
O tym jak długo trwa okres gorączkowych prac w jesiennym ogrodzie decyduje aura i my sami.
Za to bez względu na uroki zimowej aury cieszymy się zdobieniem ogrodu w świąteczne akcenciki
Oczywiście radość z posiadania ogrodu to nie wszystko, bo przecież miłośników roślin cieszy grzebanie w ziemi i ciągła pielęgnacja ogrodu.
Początki były bardzo podobne jak u wielu. W naszym przypadku wszystko działo się wolno zgodnie z założeniem więc proces budowy trwał a ja mogłam eksperymentować na boku, sadzić co tylko skąd zdobyłam.
Było to już prawie 18 lat temu. Na moje szczęście - zapalonej ogrodniczki i dumnej posiadaczki ziemi wówczas w moim zasięgu szkółek takich jak dziś nie było a te co były oferowały iglaki.
Wszystko zaczęło się jesienią u nas i tak myślę że ta pora roku jest wyjątkowa nie tylko poprzez urok ciepłych barw i chrupiących jabłek a także fakt że jest jakby początkiem wiosny tyle, że natura dała nam jeszcze zimę na odpoczynek. Odpoczynek ogrodników bo życie pod ziemią tętni
Nic nie uszczykiwalam taka jej uroda. Ma 4 m szerokosci i tyle samo wzrostu. Jeszcze mam dwie takie podobne ale mniejsze. Najladniej wygladaja wiosna przyrosty jak swieczki na choinke.
To sosna czarna mam ich wiele, ale tylko ta ma taka urode, i te mniejsze.
Przy sadzeniu jak wyciagnelam z donicy, to korzen byl pokryty jakby wata. Prawdopodobnie była szczepiona mikoryza.