Takie są te dziury na rabatki, bardzo bym chciała mieć w nich coś ładnego reprezentacyjnego bo to front domu a mam ciągły mątlik w głowie, sprawa o tyle trudna że mało słonka bo latem dopiero po 17
A tak wygląda miejsce na rabatkę przy tarasie - jest od stony zachodniej, myślałam o tym aby posadzić na niej te same rośliny co na frontowych.
Tutaj z kolei taras, jest centralnie na południe, bardzo by mi zależało na uzyskaniu cienia -dlatego jak Danusia radziła w rogach -głownie od zachodu wysokie drzewa- tylko jakie? i czym je podsadzić żeby było ładnie (przy okazji osłonie się od sąsiada)
a przed tarasem chciałam najbliżej niego pas hortensji,najdalej pas lawendy, a w środek kulki bukszpanów. Doradżcie co razem z bukszpanem - czy tez lawendę? i czy to wogóle ma sens czy lepiej coś zupełnie inaczej i nie tak jak uplanowałam.
I jeszcze jedna prośba o ewentualne korekty i rady, Przed domem jest podwórko z kostki które kończy się taką linią:
chciałam poprowadzić tu alejkę z dzrew na pniu z okrągłą koroną (klony - czy coś innego? i znowu nie wiem co razem z tymi drzewami... przy samym wejściu do bramki pomiędzy ogrodzeniem które wyznaczaja tuje a kostka powstanie trójkąt - jak by go można zagodpodarować?