Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Milka 13:21, 03 lut 2017

Nikita napisał(a)
Doniesienia meteo
temperatura -3 stopnie, średnio-duże opady śniegu i zanosi się, że trochę jeszcze posypie, bo niebo całe zachmurzone; wiatru raczej brak, słoneczka (niestety) także brak

Przysłowie na dziś…
Jeśli luty śnieżny, mroźny, spodziewaj się wczesnej wiosny.

Do wiosny….

No nic lepszego nie mogłam dziś przeczytać
Nikita 12:55, 05 lut 2017

Margerytka40 – moje plany urlopowe trochę się pomieszały…chciałam wziąć pod koniec marca kilka dni wolnego i skoczyć do Holandii, ale okazało się, że muszę jednak zostać. W ramach rekompensaty będzie weekend w Trójmieście w gronie przyjaciół. Ale za to na początku maja to już na pewno biorę wolne i ostro działam w ogródku.

pestka56 – ja często zaglądam w prognozę długoterminową INTERII…mają dość duże prawdopodobieństwo sprawdzalności. Dla Łodzi zapowiadają podobna pogodę jak u ciebie. U nas najzimniej ma być we wtorek (07.02.) nad ranem ok. – 8 stopni i środę (08.02.) ok. -11 stopni , a potem kolejne dni już coraz cieplejsze.
https://pogoda.interia.pl/prognoza-dlugoterminowa-lodz,cId,19059
https://pogoda.interia.pl/prognoza-szczegolowa-lodz,cId,19059

Milka – Irenko pozytywne wiadomości cieszą !!! Buziaki przesyłam.
Nikita 12:58, 05 lut 2017

Aby wypełnić czas oczekiwania, aż stopnieją śniegi, przyjdzie wiosna i obudzi się przyroda ….zagadka.
Chyba nie będzie zbyt trudna….chociaż przy dwóch szczegółach trzeba intensywniej rzucić okiem/wzrokiem…zapraszam.
Zaczynamy więc… znajdź 10 różnic…miłej zabawy.

Bogdzia 16:21, 05 lut 2017

Nikita napisał(a)
Aby wypełnić czas oczekiwania, aż stopnieją śniegi, przyjdzie wiosna i obudzi się przyroda ….zagadka.
Chyba nie będzie zbyt trudna….chociaż przy dwóch szczegółach trzeba intensywniej rzucić okiem/wzrokiem…zapraszam.
Zaczynamy więc… znajdź 10 różnic…miłej zabawy.

Brak okularów uniemożliwia mi tą zabawę ale zauwazyłam różnicę w ilosci kwiatków.
pestka56 20:25, 05 lut 2017

Ilość kwiatów i chyba bukszpanik cięłaś
AnnaCh 23:13, 05 lut 2017

Znalazłam
Margerytka40 23:18, 05 lut 2017

Ja nawet nie będę próbować, coś ostatnio wzrok mi szwankuje i muszę chyba do okulisty
malgorzata_s... 18:49, 06 lut 2017

Buziaki zostawiam po nieobecności Różnic kilka odszukałam
Nikita 07:05, 07 lut 2017

Bagdzia - brak okularów...noooo, jesteś usprawiedliwiona. Ale masz rację, kilka kwiatuszków brak, o kilka kwiatuszków jest za dużo...i coś jeszcze.

pestka56 - Kasiu, jesteś na dobrej drodze, szukaj dalej!

AnnaCh - znalazłaś wszystkie? Wszystkie 10 szczegółów ?!! Zuch dziewczynka! Za kilka dni wrzucę rozwiązanie.

Margerytka40 - musisz zakupić sobie twarzowe okulary. Ja ostatnio sobie własnie takie zafundowałam...biorąc pod uwagę fakt, że pracodawca dokładał mi kilka stówek a kolejne parę "groszy" sponsorował salon optyczny to nawet nie zły interes zrobiłam.

małgorzata_s... - Brawo, jak się ma dobre oczka to i szczegóły się znajdzie.
Buziaki przesyłam

Milka 14:05, 07 lut 2017

Więcej kwiatków i różne kolorki