Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Działeczka Asi :) 22:27, 13 kwi 2019
Do góry
Asia ile ma twoja magnolia gwieździsta? Chodzi mi o jej wiek
Czy taką dużą kupiłaś czy tak szybko rośnie?
Ogród Cioci cz. 3 22:05, 13 kwi 2019

Do góry
Jak posprzątane, ja nigdy nie będę miała takiego porządeczku. Magnolia pewnie by się jakaś malutka zmieściła tylko po co na siłę.

Miłkowo - sezon 2016-2022 21:26, 13 kwi 2019

Do góry
Magnolia nieziemska
Ogród w remoncie 20:32, 13 kwi 2019

Do góry
asiak napisał(a)
Bardzo podoba mi się malutka, ale pięknie zapączkowana magnolia

Mnie też się ona podoba mimo, że malutka. To w tej chwili moje oczko w głowie
Miłkowo - sezon 2016-2022 20:20, 13 kwi 2019

Do góry
Kindzia napisał(a)

Drzewiaste wcześniej, u mnie też pączki, nawet już spore...ale bylinowa??? Skandal

Tak, pytałam, wprawdzie nie tu Już musztarda po obiedzie, miejscówka zajęta...
Też pilnuję gałęzie od dołu, na bieżąco wyłamuję. Nie popełnię tego błędu co z żółtkiem. W tym roku muszę ją ograniczyć, ale tu już bez maści ogrodniczej się nie obędzie

Magnolia nie znosi wyłamywania, musisz chirurgiczne cięcie robić, czyste.
. Nigdy żadnej maści nie stosowałam, raczej chyba chodzi o termin i sztukę cięcia.
Po radykalnym, odbija tulipanowiec, czyli, umiem ciąć
Ogród z uśmiechem 19:57, 13 kwi 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Lennei ma Janeczka z Symetryczno-lirycznego, Justyna z Mój zielony świat - chyba nie widziałam nigdy różu na jej zdjęciach

popatrz tu stare fotki z pąkami Lennei

Dzięki, patrzyłam u niej na zdjęcia. Coś mi się zdaje, że metka sobie, magnolia sobie
Szkoda by było, bo chciałam tę białą.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:53, 13 kwi 2019

Do góry
Magnolia faktycznie ładnie przetrzymała, u mnie w takim stanie jest Alexandrina , trochę ja podmroziło ale poniewaz często kwitnie to mi nie jest tak żal jak Laury.
Rododendronowy ogród II. 12:47, 13 kwi 2019

Do góry
Margarete napisał(a)
Czytam że jednak twoja "Syberia" i w tym roku pokazała pazurki....u mnie odpukać było zimnisko ale magnolia dała radę. Susan jest późniejsza więc jeszcze mniej zaawansowana w kwitnieniu, może dlatego. Poza tym ja ją mam w takim załamaniu-kątku budynku pod oknem kuchennym i jest porządnie osłonięta - może to też ją uchroniło
Piruette pod lasem jeszcze nie pokazała nawet koloru kwiatów więc i mróz jej nie straszny. Za to krawędzie liści w stokrotkami posadzonych w donicach wyraźnie zważone przez przymrozki.
Ale u ciebie zawsze tego chłodu więcej niż u mnie choć to przecież niedaleko jest. Szkoda Laury. Cóż -może za rok nas zachwyci.

Fotki ptaków z pierwiosnkami cudne
Proszę o więcej !

U Ciebie zawsze cieplej.Moja Syberia denerwujaca, gdybym była młodsza zaczęłabym od początku.Poszukaj ptaszka na tych zdjeciach

Rododendronowy ogród II. 11:28, 13 kwi 2019

Do góry
Czytam że jednak twoja "Syberia" i w tym roku pokazała pazurki....u mnie odpukać było zimnisko ale magnolia dała radę. Susan jest późniejsza więc jeszcze mniej zaawansowana w kwitnieniu, może dlatego. Poza tym ja ją mam w takim załamaniu-kątku budynku pod oknem kuchennym i jest porządnie osłonięta - może to też ją uchroniło
Piruette pod lasem jeszcze nie pokazała nawet koloru kwiatów więc i mróz jej nie straszny. Za to krawędzie liści w stokrotkami posadzonych w donicach wyraźnie zważone przez przymrozki.
Ale u ciebie zawsze tego chłodu więcej niż u mnie choć to przecież niedaleko jest. Szkoda Laury. Cóż -może za rok nas zachwyci.

Fotki ptaków z pierwiosnkami cudne
Proszę o więcej !
Ogród z uśmiechem 09:17, 13 kwi 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
U mnie zimno i śnieg pada. Taki drobniutki, od rszu topniejący ale pada. Z ogrodu nici. Właściwie wolałabym by padał deszcz bo ducho u mnie a z tego śnieżku to wiele wilgoci nie będzie. Może jutro będzie lepiej.

O magnolii nie umiem nic powiedzieć. Rozumiem, że obawiasz się pomyłki?

Tak jakoś mi się zaczyna wydawać, że ta magnolia to nie Lennei Alba. Kupiłam jesienią u Sz.
Szkoda by było

Przez ten śniego-deszcz nawet ptaki nie latają, to ja też,
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 07:20, 13 kwi 2019

Do góry
Odgrzebałam się - Ta daaaam
Od razu mówię, że nie mam nic na swoje usprawiedliwienie. Choć tak naprawdę tamten rok był dla ogrodu bardzo trudny i nie było co w nim pokazywać. Susza totalna pomimo częściowego nawodnienia. Przez okres letni zakaz podlewania ogrodów- tylko w godzinach nocnych istniała taka szansa. Dzisiaj odbija się to czkawką. Magnolia Piruetka nie kwitnie, rośliny mizerne. Nawet bukietówki to mocno odczuły. Cebulowe w trakcie zimy stały się chyba pokarmem dla głodnych norniczek, a azalie też pąków mają jak na lekarstwo. Rozchodniki, które rozdawałam wszystkim bo rosły u mnie w tempie zastraszającym maja tendencje kurczenia się . Pracy na ten sezon ogrom, ale o tym później - nie chce sama się wystraszyć jak o tym napiszę .

W życiu osobistym już lepiej - Wnusia rośnie i uszczęśliwia wszystkich każdego dnia, a kolejne dwa Wnusiątka w drodze.
We wrześniu mieliśmy uroczystość zaślubin Syna . W życiu nie myślałam, że będę się tak stresować (Cytrynówka- to dobry patent na wieczór przed)

Pozdrawiam wszystkich
Ogród w remoncie 07:10, 13 kwi 2019

Do góry
Bardzo podoba mi się malutka, ale pięknie zapączkowana magnolia
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:42, 12 kwi 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Oj to bardzo się cieszę, bo w pierwszym odruchu nie byłam przekonana do tej dekoracji. Wczoraj byłam u Ciebie w wątku, ale tak po cichutku. Zaraz się poprawię.

No popraw się popraw
Ja te też zaglądam często ale nie zostawiam śladu
Magnolia przepiękna
Ogrodowe kreacje 21:39, 12 kwi 2019

Do góry
Piękna wiosna i nie widać remontów za bardzo

Ja mam w sumie 5 magnolii szkoda tylko, że prawie wszystkie fioletowe i różowe ala były kupowane dość dawno przez rodziców w tedy nie było takiego wyboru jak teraz choć i tak wyjątkiem jest żółta.
No w każdym razie żałuję, że tylko tyle i że nie wpadł nikt na pomysł, żeby je posadzić zamiast tuj był by teraz super żywopłot z nich. Jedynym mankamentem tak według mnie to jest ich płytki system korzeniowy, trzeba rośliny w sąsiedztwie sadzić z przemyśleniem bo potem jak się magnolia rozrośnie to jest problem z kopaniem bo wszędzie te korzenie.

Moja bajka 21:07, 12 kwi 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)

Ależ te deski pięknie wyglądają!
magnolia czaruje

To szopa sąsiadów za płotem
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:49, 12 kwi 2019

Do góry
Podobają mi się gniazdka, są takie delikatne i subtelne Magnolia wymiata, króluje teraz.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:37, 12 kwi 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

chyba najmocniej pachnąca magnolia u nas

Ale już cudnie tam masz.
Ogródek Ewy 20:24, 12 kwi 2019

Do góry
marba napisał(a)
Pięknie kwitnie Ci ta magnolia. Oby tylko zimne noce jej nie zaszkodziły.

Basiu, to Magnolia która przemarzła wieeeeele lat temu. Już przestałam liczyć na to że zobaczę jak kwitnie a tu proszę....W tym roku zechciała pokazać swoje kwiaty, tylko dwa, ale cieszą bardzo. Mam nadzieję że w przyszłym roku będzie ich więcej.
To ten drugi.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:16, 12 kwi 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

No nie mów blu opal nie niebieska ale oszuści
Wiem jak czekałaś na pierwsze kwiaty.

No i po co mi ta magnolia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies