Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Po nitce do kłębka ;)

Po nitce do kłębka ;)

malinia 21:54, 30 kwi 2019

mrokasia napisał(a)
Deszczu zazdroszczę, u mnie trochę wczoraj pokropiło i tyle.
Mój migdałek póki co ok, ale raczej nie mam nadziei, że go ominie, choruje mi co roku. Przyjdzie na niego pora.
Zakupy fajne, ta jabłonka bardzo ładna, trzymam kciuki by złamanie się zabliźniło.

Też bym chciala aby jednak ta część się zabliznila bo szkoda jej ;( z racji że nie mam w domu tej specjalnej taśmy do szczepienia ani nic podobnego mąż zrobił klejenie taśma izolacyjna hehee i podwiazalismy aby ciezar gałązki jej nie obciazal. Profesjonalna amatorszczyzna ;D
Jutro to by moglo nie padać już bo chce sadzić
Kim 21:55, 30 kwi 2019

A ja jestem aktualnie na głodzie zakupowym;(;(
Jak już pisałam muszę pozmieniać potem będę kupować
Omijam szkółki szerokim łukiem żeby nie kusiło a dziś byłam w B i wołała do mnie magnolia soulangeana "weź mnie" i musiałam odmówić,to był ból
A Ty masz miejsce to sadz
Tylko jeszcze sponsor by się przydał
malinia 22:03, 30 kwi 2019

Kim napisał(a)
A ja jestem aktualnie na głodzie zakupowym;(;(
Jak już pisałam muszę pozmieniać potem będę kupować
Omijam szkółki szerokim łukiem żeby nie kusiło a dziś byłam w B i wołała do mnie magnolia soulangeana "weź mnie" i musiałam odmówić,to był ból
A Ty masz miejsce to sadz
Tylko jeszcze sponsor by się przydał

Dziś mąż sponsorował ;D hihi
Ja też staralam się omijać długo.... Ale teraz pora zająć się tarasem już bo łyso strasznie.
Ale powoli powoli i się zrobi
Nowa12 23:04, 30 kwi 2019

A wiesz, że jak byłam u Koniora to też ten płaczący modrzew mi się rzucił w oczy.
Przepiękny był. Wiem, że śmieci na zimę i tylko to mnie powstrzymało ale on jest naprawdę śliczny. Nie dziwię się, że kupiłaś.
A propos ułamanych czy pękniętych gałązek to nieraz je łączyłam jakąś taśmą albo sznurkiem sizalowym i to się bez problemu zrastało.
Ostatnio sobie inny zonk zrobiłam bo kupowałam 2 lata temu azalię, która była przez szkółkę podwiązana do patyczka i zapomniałam o tym. Teraz patrzę a tu drut wżarł się już do połowy głównego pędu. Ale ściągnęłam i myślę, że się zrośnie .
malinia 06:02, 01 maj 2019

Nowa12 napisał(a)
A wiesz, że jak byłam u Koniora to też ten płaczący modrzew mi się rzucił w oczy.
Przepiękny był. Wiem, że śmieci na zimę i tylko to mnie powstrzymało ale on jest naprawdę śliczny. Nie dziwię się, że kupiłaś.
A propos ułamanych czy pękniętych gałązek to nieraz je łączyłam jakąś taśmą albo sznurkiem sizalowym i to się bez problemu zrastało.
Ostatnio sobie inny zonk zrobiłam bo kupowałam 2 lata temu azalię, która była przez szkółkę podwiązana do patyczka i zapomniałam o tym. Teraz patrzę a tu drut wżarł się już do połowy głównego pędu. Ale ściągnęłam i myślę, że się zrośnie .

jest tak piękny że mogę po nim sprzątać hehhehe więc wziełam dwa poza tym w tych kompozycjach które mi się podobają zawsze on jest i dodaje takiego uroku

co do wdartych rzeczy w pędy to często tak się dzieje z drzewami że wrastają w płot etc. natura jednak ma niesamowitą moc i mam nadzieję że i ona mi tu pomoże i zaleczy zranioną gałązkę
Kasia_CS 06:40, 01 maj 2019

Wow, ale zakupy piękne!
malinia 06:58, 01 maj 2019

Kasia_CS napisał(a)
Wow, ale zakupy piękne!

najwyższy czas zająć się powoli tarasem
dobrze że poczekałam bo dopiero teraz z perspektywy czasu widzę że musi być sporo akcentów zimozielonych aby to wyglądało cały rok a nie tylko wiosną czy jesienią chociaż jeśli chodzi o wiosnę to też zbyt dużo powiedziane bo jak się wytnie trawy itd to jest nazwijmy rzeczy po imieniu ŁYSO.
sarenka 08:30, 01 maj 2019

Zakupy super! Jabłonka s google ma śliczne kwiatki
Deszczu u nas brak
To na pniu szczepione to cis, tak?
malinia 08:36, 01 maj 2019

sarenka napisał(a)
Zakupy super! Jabłonka s google ma śliczne kwiatki
Deszczu u nas brak
To na pniu szczepione to cis, tak?

Jablonka też ma owoce jesienią rajskie jabłka
Na pniu to modrzewie.
sarenka 08:41, 01 maj 2019

malinia napisał(a)

Jablonka też ma owoce jesienią rajskie jabłka
Na pniu to modrzewie.
widziałam gdzieś takie rajskie jabłonki, ale nie szczepione. U nas posadzone póki co drzewka owocowe, narazie dwie sztuki, resztę mąż posadził u mamy.
Kurczę, noga jestem, nie umiem rozróżnić cisa od modrzewia....hahaha