Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Ogrodowy song 00:20, 05 paź 2015

Do góry
Pani Danusia ładny projekt zrobiła podoba mi sie bo zniknie ten zwirek
Ogród w Klein Kottorz 23:09, 04 paź 2015

Do góry
Aga dziękuję Ci bardzo za projekt, niestety brzoza odpada ponieważ w obrębie tego trójkąta jest zarurowany rów i nie mogę sadzić wysokich drzew.
Mój pomysł jest podobny, w głębi trójkąta posadziłam buka pospolitego purpurea pendula, są też hortensje bukietowe, wkrótce będą miskanty i żurawki.Nad śliwami wiśniowymi się zastanowię, ale myślę, że one teraz nie będą pasować do buka.
Typografia ogrodu 21:18, 04 paź 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

I material na kolejny projekt

Co królowo betonowa znów kombinujesz??

Mnie się marzy stolik nocny - kawowy z takich pieńków co to można wykorzystać też jako siedzisko

Nowego początki 01:13, 04 paź 2015

Do góry
Ładnie się zaczyna robić u Was w ogrodzie. Suprer ogród będzie, bo to szefowej projekt. Będę zaglądać do Ciebie.
Malutki pod lasem 21:50, 03 paź 2015

Do góry
L00zak napisał(a)
Aniu bardzo ładna ta wiata, zresztą wiesz, że drewno uwielbiam

Ja też lubię i nieskromnie powiem, że i mi się podoba A projekt mój

Dominika11 napisał(a)
no wiata super

Cieszę się, że się podoba

Anusia napisał(a)
Wiata ładnie wyszła, dobrze, że dobraliście kolor impregnatu pod kolor okien, bardzo ładnie będzie wyglądało.

Anusia, wiata jest przyklejona do domu, więc musiał być kolor dobrany do okien i podbitki Kiedyś tam będą jeszcze drewniane balustrady na balkonie, takie "X" jak ma Michał
Typografia ogrodu 16:56, 03 paź 2015

Do góry
p

I material na kolejny projekt
Mój jest ten kawałek ogrodu 22:55, 02 paź 2015

Do góry
Dziś wypracowałam wstępny plan na nową rabatę. Mój pierwszy w życiu "projekt"
Tytułem wyjaśnienia:
zielone to graby (5 sztuk). Jeszcze rozważam, czy posadzić je w równych odstępach czy tak jak na obrazku. Za opcją obrazkową przemawia to, że są już posadzone inne drzewa (brzozy, katalpa), co prawda w pewnej odległości od planowanej rabaty, ale nie chcę, żeby się pokrywały ze sobą z grabami.
Krzaczki "kwitnące" to hortensje. Na pewno część z nich to będą Polar Bear. Za trzema grabami miskanty, przed lawenda. Ewentualnie z jakimiś kulkami zielonymi. Przed hortensjami różności, np. hosty, żurawki, ale przede wszystkim trawy

Dużo zależy od tegorocznej zimy. Jeśli się okaże, że carexy, miskanty nie dają sobie u mnie rady, to będą czymś zastąpione. Ale mam nadzieję, że te, które mam, przeżyją.
Pogubiłam się po drodze... 22:21, 02 paź 2015

Do góry
Ale tu wesoło! Emkom to pewnie uszy juz popuchły

Amelio, nie myślałam wcale o oświetleniu w ogrodzie, ale niedawno dostała projekt gratis i może coś z tego będzie w przyszłości.
Buziole
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 20:57, 02 paź 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Anka powiem swoje zdanie jak zwykle - jak masz proste rabaty to falistych nie wprowadzaj. Myślę, że to nie będzie fajnie wyglądało.
Dom masz nowoczesny, więc lepiej pasują proste

Jest to wyzwanie pewnie nie dla jednego zajmującego się projektowaniem ogrodu, żeby to połączyć.

Takie połączenie prostych i falistych znam ogrodu Przemka "Ogród mały, ale pojemny" - bardzo fajnie to zrobił, ale na zasadzie tył fale, przód proste.

Dobrze przemyśl

Mirella wiesz, że Twoje rady są dla mnie cenne. To będzie trudny projekt i trudna decyzja. Zajrzę do Przemka. Może coś mi się rozświetli w tej makówce Dzięki kochanieńka
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 20:54, 02 paź 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Właśnie chodziło mi o coś takiego jak narysowała Gosia (Mysza)
Ale Twój projekt też jest ładny Tak łagodniej niż na pierwszym rysunku

Tutaj się postarałam W przyszłym roku zrobię raczej jak zaplanowałam. Zimą jeszcze raz wszystko sobie rozrysuję. Jedynie wchodzi w grę zadzior czyli Twój i Gosi projekt
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 20:47, 02 paź 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Ania, a mi się podoba Twój projekt
Może dlatego, że ja też mam pomieszane proste z falami. Jakoś mi do Twojego domku z drewnianym tarasem nie pasują całkiem proste linie.

Projekt nie jest zły ale każda opinia jest dla mnie cenna. Cieszę się, że Ci się podaoba
U Agi - czyli słońce i piach 19:36, 02 paź 2015

Do góry
ag_zie napisał(a)
Ten też jeszcze kwitnie - nie wiem co to ale fajnie wygląda

A to nie jest nachyłek Agnieszko
Pracowita z Ciebie dziewczyna. Przy dwójce małych dzieci, choroby, niewykończony dom i zakładanie ogrodu i dajesz radę.
Truskawki fajną niespodziankę sprawiły, dzieciaczki mają świeże witaminki jesienią.
Z chorób też powoli wyrosną, najgorszy okres kiedy zaczynają chodzić do przedszkola i zarażają się od innych w grupie.
A z ogrodem się nie spiesz. Tak jak pisze Waldek, najważniejsze to przygotować glębę, a później pójdzie jak z płatka. Zima na spokojnie zrób sobie projekt całości, a od wiosny siej trawę i powoli po jednej rabatce obsadzaj. Roślinkami mogę Cię wesprzeć.
Pozdrawiam
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 12:46, 02 paź 2015

Do góry
Właśnie chodziło mi o coś takiego jak narysowała Gosia (Mysza)
Ale Twój projekt też jest ładny Tak łagodniej niż na pierwszym rysunku
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 08:31, 02 paź 2015

Do góry
Ania, a mi się podoba Twój projekt
Może dlatego, że ja też mam pomieszane proste z falami. Jakoś mi do Twojego domku z drewnianym tarasem nie pasują całkiem proste linie.
I znowu od początku... 22:16, 01 paź 2015

Do góry
eluniak napisał(a)
No to wstępy projekt skarpy wykonany. Czekam na propozycje oraz na wszelką krytykę . Skarpa jest od strony wschodniej

Nawet w okularach nie mogę rozczytać upraszam się o wiekszę napisy
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 21:36, 01 paź 2015

Do góry
Mój cały projekt wygląda tak, tutaj język jest bardziej złagodzony.
Kwiatowe królestwo Eli 12:35, 30 wrz 2015

Do góry
Pierwszą robatkę zaplanowałam albo przynajmniej tak mi się wydaje. Będę wdzięczna za wszelkie uwagi. Niestety talentu nie mam do rysowania więc projekt jaki jest każdy widzi

Kawałek gdzie z tyłu jest thuja Aurescens (cięta w ekran), przed nią róża Chopin, połączona z ciemnróżowymi jeżówkami i podsadzona berberysem Red Dream podpowiedziała mi Danusia - za co bardzo dziękuję

W tym roku posadziłam kawałek z Gracillimusami, Limelightami i Frosted curls (oczywiście inspiracja Ogrodowiskowa. Nie wiem tylko czy cała reszta będzie pasować. Projektowana jest rabata przed lasem dlatego starałam się dobierać rośliny, które nie zasłonią mi widoku.
I znowu od początku... 11:28, 30 wrz 2015

Do góry
No to wstępy projekt skarpy wykonany. Czekam na propozycje oraz na wszelką krytykę . Skarpa jest od strony wschodniej

Ogród w budowie - nieustającej 20:42, 29 wrz 2015

Do góry
Gabriela napisał(a)

Teraz królują astry, rok temu zrobiłam zestawienie odmian na białym talerzu.

[

no wlasnie, projekt zastawy gotowy tylko musisz teraz gdzies sprzedac do produkcji
I znowu od początku... 15:41, 29 wrz 2015

Do góry
No właśnie dlatego teraz się nie śpieszę niedługo postaram się zrobić wstępny projekt
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies