Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:14, 05 kwi 2018

Do góry
Fajne fotki
U mnie jedna szałwia jeszcze śpi, a druga rusza
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 20:57, 05 kwi 2018

Do góry
. Naogladałam się
Stipę przycina. HAnia przycieła, czyli można. Szałwia ślicznie puszcza życie w obieg. Moja albo padła, albo jest yhm.... opóźniona w rozwoju
Nowlalijki cud miód i..... NIE MA SIANA!
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 20:53, 05 kwi 2018

Do góry
Nowalijki Szałwia, czosnek i kapustki

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 16:17, 05 kwi 2018

Do góry
tak wygląda moja szałwia trochę się o nią obawiam

a wiosennych zawilców i jarzmianek nic jeszcze nie widać....jak szałwia wyglądają...
a w zeszłym roku już o tej porze szalały tak..

Droga do spełnienia 11:14, 04 kwi 2018

Do góry
Wczoraj wyczyściłam jedną dużą rabatę, ale wiatr tak wiał że musiałam skończyć bo wydawało się że głowa mi odpadnie

dzisiaj jak zdążę zetnę wszystkie trawska itp i może uprzątnę małą rabate na przodzie w której bez przerwy grasuje złośliwe łaciate "COŚ" czyli mój pies

roślinki pomału wychodzą, największe są liliowce i pysznogłówki, no i kocimiętka , seslerie się zebrały szałwia marnie przez to zimno
jeden z trzcinników avalanche chyba do wywalenia i chyba wsadzę tam trzcinnika KF o ile nie będzie za ciasno mus popatrzeć z przymrużonym okiem
bo chyba okno przesłoni..hmmm
zobaczym

wiecie jakie zaciemnienie mam wczoraj przez 2 godziny myślałam jak się nazywa roślina którą mam przesadzić...czizzzzzz po 2 godzinach się poddałam bo nie mogłam sobie przypomnieć że to cholerna runianaka !!!!
Małymi kroczkami do celu... 13:43, 02 kwi 2018

Do góry
Dziewczyny mam do Was pytanie, wiem,że jeszcze Święta i nie odpowiednia pora na planowanie, ale chcę po świętach dokończyć rozpoczętą cześć rabaty i szukam natchnienia zamówiłam róże munstead Wood chce ją połączyć z róża Princess Anne i potrzebuje dać coś przed nie i zastanawiam się co? Waham się między lawenda, szałwia, przetacznikiem, kocimietka, a niskimi trawkami np ice dance? we wcześniejszej części jest szpaler hortek phantom, przed nimi posadziłam brązowe trawki i pasuje mi coś co będzie pasowało do tych brązowych trawek no i róż jak myślicie?
Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 15:22, 29 mar 2018

Do góry
dzika_roza napisał(a)
czy Stipa i Szałwia pink Field to będzie fajne połączenie?

idealne
Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 15:01, 29 mar 2018

Do góry
czy Stipa i Szałwia pink Field to będzie fajne połączenie?
Mirkowy ogród (początki) 09:45, 28 mar 2018

Do góry
chelll napisał(a)

Mirko, super. Mi nie wzeszła małpa nawet jedna. Nasiona wyrzucone Klapa. Mi tak rośnie szałwia. Zastanawiam się, co zrobiłam źle?
Odpisałam u ciebie
Mirkowy ogród (początki) 23:47, 27 mar 2018

Do góry
Mirka napisał(a)
Foto dla Eli( Chelll)
Jeżówka od ciebie już taka.

Mirko, super. Mi nie wzeszła małpa nawet jedna. Nasiona wyrzucone Klapa. Mi tak rośnie szałwia. Zastanawiam się, co zrobiłam źle?
Zielona przestrzeń 12:26, 27 mar 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
O Kochana! Jakie miłe spotkanie mieliście Widzę Gochę, znamy się osobiście, reszty dziewczyn, niestety, nie zmam Zresztą zazdroszczę Wam tej bliskości rewelacyjnych szkółek różanych i nie tylko. Jeżówki z Waszego terenu też u mnie rosną

Ciekawa jestem bardzo tej perovski. Na zdjęciu wygląda przepięknie, jak szałwia od Finki.

Perowskia rosnie dokoła drzewek w szkólce w moim miescie u gościa wyglada przepieknie
Zielona przestrzeń 12:03, 27 mar 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
O Kochana! Jakie miłe spotkanie mieliście Widzę Gochę, znamy się osobiście, reszty dziewczyn, niestety, nie zmam Zresztą zazdroszczę Wam tej bliskości rewelacyjnych szkółek różanych i nie tylko. Jeżówki z Waszego terenu też u mnie rosną

Ciekawa jestem bardzo tej perovski. Na zdjęciu wygląda przepięknie, jak szałwia od Finki.

Kasiu, ja do tej pory nie mogę ochłonąć po tak wspaniałym spotkaniu

Jadąc na targi nie znałam osobiście żadnej z dziewczyn Dlatego tym bardziej cieszę się, że mogłam je poznać

Perovskia piękna jest Mam nadzieję, że nasionka wzejdą

Dziękuję, że zajrzałaś i pozdrawiam
Zielona przestrzeń 11:28, 27 mar 2018

Do góry

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:14, 26 mar 2018

Do góry
Anabell napisał(a)

To tej wiosny poszalałaś z zasiewami

Ja mam jutro zasiać w szklarni lobelię, aminek i szałwię omączoną, co rok szałwia mi po kiełkowaniu wylega.
i drugą porcję rozplenicy Purple Mayesty na zapas.
Cynie i astry jeszcze poczekają na cieplejsze dni.
Po świętach biorę się za podział dali.
Jutro też plan dalej ciąć cisowy żywopłot.

Miro! słoneczka i ciepełka wiosennego życzę

Haniu sieję bo lubię choć wysiać to małe piku, zabawa zaczyna się przy pikownaiu.
Lobelię mam już popikowaną, sprawdziła się w ub roku i będzie w moim wysiewowym menu jako pewnik. Szałwię chyba trzeba po kiełkowaniu dac do niższej temperatury.

Sprawdziło się słoneczko - wczoraj było cudnie opalałam nos
dzięki

pozdrawiam

Mój ogródek 12:01, 25 mar 2018

Do góry
Szałwię chciałam dać tutaj na kółeczko.
Mam tam posadzoną 3szt rozplenicy Little Bunny, rozmnożę ją i pomiędzy nią wlaśnie trafi szałwia
[/img]
Blaski i cienie nowego życia 16:33, 24 mar 2018

Do góry
Lobelia sklepowa

Szałwia trójbarwna od sąsiadki-miałam zamówioną fioletową

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:51, 23 mar 2018

Do góry
mira napisał(a)

.Co nowego? jutro pikuję kleome i lobelię.

To tej wiosny poszalałaś z zasiewami

Ja mam jutro zasiać w szklarni lobelię, aminek i szałwię omączoną, co rok szałwia mi po kiełkowaniu wylega.
i drugą porcję rozplenicy Purple Mayesty na zapas.
Cynie i astry jeszcze poczekają na cieplejsze dni.
Po świętach biorę się za podział dali.
Jutro też plan dalej ciąć cisowy żywopłot.

Miro! słoneczka i ciepełka wiosennego życzę
Zakładanie "zaczarowanego ogrodu" 10:35, 23 mar 2018

Do góry
Dziękuję za wskazówki, a może topiary w kształcie kulek na pniu z roślin zimozielonych np tuje albo cis a pod nimi np szałwia omszona- pod płotem a wzdłuż ściany trawa wysoka?
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 21:22, 22 mar 2018

Do góry
Elka napisał(a)
Jeśli już o skarpie mowa to ja myślałam o stipie i w niej "utopione" jakieś byliny typu szałwia jezowki... Z drugiej strony czytałam że stipa bardzo się rozsiewa. Co myślicie? Nadaje się na takie obsadzenia? Gosiu mnie też zależy na efekcie jak najbardziej zbliżonym do naturalnego. Wydaje mi się że plamami będzie lepiej.
Stipe bardzo lubię, niestety u mnie jako trawa jednoroczna - nie wytrzymywała zimy.
Oj chciałabym, aby się sama rozsiewała
Ania z Zielonego Wzgórza 20:20, 22 mar 2018

Do góry
W zeszłym tygodniu synek mi złożył szklarenkę.

Po 2 dniach wzeszły mi aksamitki i cynia skabiozowa. Po 11 szałwia błyszcząca, a dzisiaj zauważyłam pierwszą truskawkę
Wczoraj były kolejne siewy por, kalarepa, seler, drzewo storczykowe, paulownia omszana, bazylia, aksamitka żółta i kremowa.
Dzisiaj posiał synek rzeżuchę
Zawitała do mnie wiosna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies