. Naogladałam się
Stipę przycina. HAnia przycieła, czyli można. Szałwia ślicznie puszcza życie w obieg. Moja albo padła, albo jest yhm.... opóźniona w rozwoju
Nowlalijki cud miód i..... NIE MA SIANA!
Wczoraj wyczyściłam jedną dużą rabatę, ale wiatr tak wiał że musiałam skończyć bo wydawało się że głowa mi odpadnie
dzisiaj jak zdążę zetnę wszystkie trawska itp i może uprzątnę małą rabate na przodzie w której bez przerwy grasuje złośliwe łaciate "COŚ" czyli mój pies
roślinki pomału wychodzą, największe są liliowce i pysznogłówki, no i kocimiętka , seslerie się zebrały szałwia marnie przez to zimno
jeden z trzcinników avalanche chyba do wywalenia i chyba wsadzę tam trzcinnika KF o ile nie będzie za ciasno mus popatrzeć z przymrużonym okiem
bo chyba okno przesłoni..hmmm
zobaczym
wiecie jakie zaciemnienie mam wczoraj przez 2 godziny myślałam jak się nazywa roślina którą mam przesadzić...czizzzzzz po 2 godzinach się poddałam bo nie mogłam sobie przypomnieć że to cholerna runianaka !!!!
Dziewczyny mam do Was pytanie, wiem,że jeszcze Święta i nie odpowiednia pora na planowanie, ale chcę po świętach dokończyć rozpoczętą cześć rabaty i szukam natchnienia zamówiłam róże munstead Wood chce ją połączyć z róża Princess Anne i potrzebuje dać coś przed nie i zastanawiam się co? Waham się między lawenda, szałwia, przetacznikiem, kocimietka, a niskimi trawkami np ice dance? we wcześniejszej części jest szpaler hortek phantom, przed nimi posadziłam brązowe trawki i pasuje mi coś co będzie pasowało do tych brązowych trawek no i róż jak myślicie?
O Kochana! Jakie miłe spotkanie mieliście Widzę Gochę, znamy się osobiście, reszty dziewczyn, niestety, nie zmam Zresztą zazdroszczę Wam tej bliskości rewelacyjnych szkółek różanych i nie tylko. Jeżówki z Waszego terenu też u mnie rosną
Ciekawa jestem bardzo tej perovski. Na zdjęciu wygląda przepięknie, jak szałwia od Finki.
Haniu sieję bo lubię choć wysiać to małe piku, zabawa zaczyna się przy pikownaiu.
Lobelię mam już popikowaną, sprawdziła się w ub roku i będzie w moim wysiewowym menu jako pewnik. Szałwię chyba trzeba po kiełkowaniu dac do niższej temperatury.
Sprawdziło się słoneczko - wczoraj było cudnie opalałam nos
dzięki
Ja mam jutro zasiać w szklarni lobelię, aminek i szałwię omączoną, co rok szałwia mi po kiełkowaniu wylega.
i drugą porcję rozplenicy Purple Mayesty na zapas.
Cynie i astry jeszcze poczekają na cieplejsze dni.
Po świętach biorę się za podział dali.
Jutro też plan dalej ciąć cisowy żywopłot.
Dziękuję za wskazówki, a może topiary w kształcie kulek na pniu z roślin zimozielonych np tuje albo cis a pod nimi np szałwia omszona- pod płotem a wzdłuż ściany trawa wysoka?
W zeszłym tygodniu synek mi złożył szklarenkę.
Po 2 dniach wzeszły mi aksamitki i cynia skabiozowa. Po 11 szałwia błyszcząca, a dzisiaj zauważyłam pierwszą truskawkę
Wczoraj były kolejne siewy por, kalarepa, seler, drzewo storczykowe, paulownia omszana, bazylia, aksamitka żółta i kremowa.
Dzisiaj posiał synek rzeżuchę
Zawitała do mnie wiosna