Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

kasja83 11:18, 14 maj 2018

siakowa napisał(a)
Ale. Sie bedzie dzialo!!!!! Piekny teren!!!!

Piękny to on będzie dopiero Czekam aż trawa zacznie coś łebki wychylać-i teraz mam nadzieję, że burza nie zmyła mi nasion...
kasja83 11:18, 14 maj 2018

_Martini_ napisał(a)
Zaglądam, nie wiem co tu się dzieje, ale się dzieje, więc jest super

Coś tam się dzieje
kasja83 11:30, 14 maj 2018

Kindzia napisał(a)
Szałwia się utrzymuje w takiej zwartej kupce cały sezon Masz przecież z tego samego źródła Spoko
Dzisiaj u mnie sadzenie, jestem zachwycona tą szałwią...mam jej coś koło 60 sztuk. To już sporo się zrobiło

Źródło pewne...to wiadomo. Bardziej zastanawiam się czy to gatunek,czy pogoda zeszłoroczna-bo w zeszłym roku bardzo rozkładała mi się na boki.Zobaczę jak w tym roku będzie-narazie zapowiada się zacnie!
kasja83 11:32, 14 maj 2018

jolanka napisał(a)
Współczuję wysiłku w rozłożeniu tej ziemi. Rozumiem, bo do mnie cały czas wywroty tylko dowoziły. Kiedy robiliśmy trawnik to nie daliśmy rady sami tylko wynajęliśmy spychacz ale pod rabaty to sami: taczka, szpadel, grabie, taczka, szpadel, grabie.... Piasek w jedną stronę na drogę, ziemia z drugą ... do dołka po piachu
Kto ma takie oko do niwelowania terenu/

Dziś mamy w planach jeszcze w rogu działki trochę podziałać-bo dojechała ziemia. Równanie zrobione jest bardzo na oko-deszcz ujawnia mniejsze zagłębienia-ale i tak jestem zadowolona.
Makusia 15:52, 14 maj 2018

No pokażesz te działania? Bo pismo obrazkowe bardzo do mnie przemawia
AgataP 19:44, 14 maj 2018

No ja też poczekam na te łebki trawy
Dobrze, że za Tobą już to rozsypywanie - nigdy więcej już bym się nie pisała i na hałdy ziemi i na kliniec na podwórku uff aż się poczułam wypompowana
nicol21 15:59, 16 maj 2018

Brawo Ty i brawo M!!
deszcz to wie kiedy się nie trzeba zjawić, nie?!
coś działacie czy czekacie na weekend?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
kasja83 13:28, 21 maj 2018

Makusia napisał(a)
No pokażesz te działania? Bo pismo obrazkowe bardzo do mnie przemawia

Narazie średnio jest co...a nawet nie mam ochoty się frustrować. Wbił mi się na świżutko wyrównaną ziemię podły kret...ryje aż miło. Pół działki jest w kopcach-to nawet nie jest jakieś spacerowe rycie-tylko jakby się nażarł jakiegoś extazy.Porażka.
kasja83 13:29, 21 maj 2018

AgataP napisał(a)
No ja też poczekam na te łebki trawy
Dobrze, że za Tobą już to rozsypywanie - nigdy więcej już bym się nie pisała i na hałdy ziemi i na kliniec na podwórku uff aż się poczułam wypompowana

Popadało ostatnio-także trawa zaczyna się delikatnie zielenić-gdyby nie kreci najeźdzca byłaby pełnia szczęścia.
kasja83 13:30, 21 maj 2018

nicol21 napisał(a)
Brawo Ty i brawo M!!
deszcz to wie kiedy się nie trzeba zjawić, nie?!
coś działacie czy czekacie na weekend?

Nie działam nic aktualnie-czekam na obrzeża.
No może opryski porobiłam-Topsinem fukłam bukszpany i Chwastoxem trawnik z przodu domu-bo mlecz wysiał się masakrycznie.