Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

frezja 18:19, 12 maj 2018

paulina_ns napisał(a)

Ewka miało nie być przesadzania w tym roku, a wychodzi jak zawsze chociaż tyle,że roślin nie muszę kupować, tylko przekładam w inne miejsce też masz tak rozchodniki ściśnięte? Kurcze nie wiem, czy je tak zostawić zlane, czy porozdzielać...
U mnie też ciągłe roszady Rozchodnikowo - hortensjowa wygląda tak
frezja 18:19, 12 maj 2018

Kopuły niesamowite
paulina_ns 21:22, 12 maj 2018

MirellaB napisał(a)
Paulinka no ja nie mogę. Patrzę na moją jedną rabatę i myślę sobie, że jest za zielono. Wchodzę do Ciebie na wątek i czytam, że u Ciebie taki sam dylemat. Który to już raz mamy te same myśli

To teraz napiszę co Tobie radzę. Rozchodniki bym zostawiła w szpalerze tak jak masz, bo jak wysadzisz to będziesz kombinowwała co między nimi posadzić i pewnie posadzisz rozplenice, bo to sprawdzone zestawienie.
Zostaw te rozchodniki, a przed nimi posadź np. żurawki w każdym innym kolorze niż z zielonymi liśćmi. Wybór żurawek jest ogromny.

Id masz ładne w porównaniu do moich. Gdybym ja takie miała to bym ich nie ruszała i uważała, że ładnie rosną

Mirelka nie tylko mamy te same myśli, ale i podobny gust ogrodowy no i nie raz narzekamy na te same rośliny No powiem Ci szczerze, że jakoś mi ulżyło jak usunęłam z tamtąd ice dance, pomysł z żurawkami wydaje mi się świetny, myślę,że bordowe ładnie by się wkomponowały w całość i dodały, by chociaż trochę koloru w tym miejscu dzięki Mirelka

A co do ID one teraz wyglądu nabrały, jak im wyobcinałam końcówki, rozdzieliłam je, głównie chodziło mi o to,że one w ogóle nie rosły, przez 3 lata są takich samych rozmiarów, czyli ok 15 cm
paulina_ns 21:32, 12 maj 2018

jolanka napisał(a)
Paulina, ja bym do tych róż i hortensji posadziła szałwię i jeżówki

Jolu jeżówki już tam są posadzone pomiędzy hortensje. Dzisiaj tak przez cały dzień myślałam o tym miejscu i stwierdziłam,że faktycznie nie ma co kombinować i posadzę tam jak radzisz szałwię. Ładnie ona u mnie rośnie, długo kwitnie z różami ładnie się komponuje, czego chcieć więcej chciałam coś nowego w ogrodzie, ale pokombinuje najwyżej w innym miejscu
paulina_ns 21:36, 12 maj 2018

MirellaB napisał(a)
A może werbena patagońska by Ci pasowała do róż i hortek. Jesienią sama się wysieje i będziesz miała nowe siewki.
Ja kupiłam jedną do ponownego wysiania. Walczyłam z nią i pieliłam jak chwast, ale po roku stwierdziłam, że jednak mogłam zostawić

Werbenę kiedyś dostałam od Joli, posadziłam ją właśnie za rozchodnikami, niestety się nie wysiała, albo stawiam na to,że ją wypieliłam tam pomiędzy hortkami są jeżówki, przy różach mam stipę, potrzebuję tylko dać coś przed róże. Coś co będzie pasowało i do róż i do sąsiedztwa ice dance,myślę,że tak jak pisała Jola szałwia będzie najlepsza.
paulina_ns 21:41, 12 maj 2018

frezja napisał(a)
U mnie też ciągłe roszady Rozchodnikowo - hortensjowa wygląda tak

Ewka co masz między rozchodnikami? Ale Twoje to już giganty kurcze wszystko mi cieniuje posadzona tam hakuro, ale strasznie szkoda mi jej wywalać tak ładnie rośnie, jedyne co mogę zrobić to ją mocno przyciąć tylko kiedy? Można teraz?
paulina_ns 21:49, 12 maj 2018

Dzisiaj miałam dzień całkowitego lenistwa prawie cały dzień przeleźałam na tarasie tworząc w głowie nowe pomysły znalazłam jedno miejsce, gdzie mogę jeszcze upchać rośliny, jedyny problem jest taki,że rośnie tam brzoza przez myśl przechodziły mi hosty ( nie mam u siebie ani jednej), a może kolejne róże, ale czy one dadzą radę pod brzozą? Obserwowałam do której godziny jest tam słońce, zegarek pokazał godzinę 15, więc można powiedzieć,że to jedyne miejsce w ogrodzie, gdzie jest jakiś półcień nie ma tam szału, rabata byłaby pomiędzy furtką, a blaszanym garażem no, ale najważniejsze nowe miejsce na rośliny jest

Przeniosłam poidełko dla ptaków w inne miejsce no i dzisiaj pierwszy raz zauważyłam jak ptak z niego pije, a już myślałam,że to pieniądze wyrzucone w błoto szybki był za nim zrobiłam mu zdjęcie okazało się,że już go na nim nie ma

Magleska 21:53, 12 maj 2018

hihi ....wymyślona kolejna robota czyli albo robimy ,a jak nie robimy ,to wymyślamy ,co jeszcze zrobić
buziaki wieczorne
MirellaB 21:55, 12 maj 2018

paulina_ns napisał(a)

Mirelka nie tylko mamy te same myśli, ale i podobny gust ogrodowy no i nie raz narzekamy na te same rośliny No powiem Ci szczerze, że jakoś mi ulżyło jak usunęłam z tamtąd ice dance, pomysł z żurawkami wydaje mi się świetny, myślę,że bordowe ładnie by się wkomponowały w całość i dodały, by chociaż trochę koloru w tym miejscu dzięki Mirelka

A co do ID one teraz wyglądu nabrały, jak im wyobcinałam końcówki, rozdzieliłam je, głównie chodziło mi o to,że one w ogóle nie rosły, przez 3 lata są takich samych rozmiarów, czyli ok 15 cm

Paulinka ja mam właśnie bordowe żurawki i żurawki odmiany zipper dla przełamania tej całkowitej zieleni. Myślę, że żurawki to dobry pomysł. Trochę się ich bałam, bo niby przyciągają opuchlaki. U mnie póki co opuchlaków nie ma, a może są, ale ich nie widzę. W każdym razie szkód w roślinach zjedzenia przez opuchlaki nie mam
MirellaB 21:57, 12 maj 2018

paulina_ns napisał(a)

Werbenę kiedyś dostałam od Joli, posadziłam ją właśnie za rozchodnikami, niestety się nie wysiała, albo stawiam na to,że ją wypieliłam tam pomiędzy hortkami są jeżówki, przy różach mam stipę, potrzebuję tylko dać coś przed róże. Coś co będzie pasowało i do róż i do sąsiedztwa ice dance,myślę,że tak jak pisała Jola szałwia będzie najlepsza.

Pewnie siewki werbeny wypieliłaś.
Szałwia będzie pasowała. Wczoraj w szkółce widziałam dużo nowych odmian, ale ja jestem wierna Deep Blue.
Przetaczniki też by dobrze wyglądały