Jeżówki Ci świecą!
Polecam bergenie od Ani, pięknie się przyjmują, prawie wody nie potrzebują i mimo jesieni są dalej zielone i jędrne Mam jeszcze sercowate z obi ale one już zaczeły zasychać (jaka cena taka jakość).
Mi tez sobota dzisiaj wypada z działań ogrodowych.
Buziaki
swidosliwy powoli zmieniają kolor. na ostatnim zdjęciu widać jak małe są jeszcze wiosenne liście - po prawej (zrzucam to na karb przesadzania bo to kopane drzewa) a jak duże są na pędach które wyrosły już w sezonie - po lewej.
To prawda, szkoda nawet bardzo
Ale cóż pory roku się zmieniają.I najgorsze to później zimno i szrzyzna
Ale póki co cieszmy się letnią pogodą i kolorami.
Cudnie dzisiaj jest już 22 stopnie!!
tuja whipcord - ja nazywam ją dredzik
No, TO to sie nazywa tuja! Nie takie bździnki jak moje. A te świerki chętnie bym widziała u siebie. Pięknie okazy. Ładnie Ci wyszło i jestem bardzo ciekawa co dalej będzie, znaczy się przed dereniami i tujami
Miłej soboty Jolu
Kocham edenkę jednak w tym roku bardzo chorowita u mnie
Twoja nacieszę oczy Miód uwielbiam każdy wiedziałam,że jest spadziowy,ale nie wiedziałam w jaki sposób powstaje. Macham sobotnio
Witaj Admente Rozchodnika nie mam kiedy podzielić ale może trzeba się czasowo zorganizować i podzielić.Nastepny weekend nie pracuję tak wiec plan jest.Co do rozmnażania rozchodnika to z odciętej gałązki masz jedną sadzonkę a jak oberwiesz listki to nawet 6-10sadzonek.Na każdą z nich trzeba czekać aby się rozrosła dwa sezony w trzecim to już mozna znów dzielić.U mnie tak jest nie wiem jak inni to robią.Lepiej ukorzenić z listka bo masz wiecej sadzonek.Aczkolwiek dłużej na nie czekamy.
Sadzonki robione z listka 2015
Wiosna 2016 wyglądały już tak
A tak we wrzesniu
Miłego weekendu dla wszystkich po Napoleonce Smacznego