Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anulajda w raju

Anulajda w raju

anulajda 18:57, 20 lis 2016

anulajda 19:20, 20 lis 2016

A to moje wczorajsze wypociny w ogrodzie tzn kwadraty z różami w trawniku jeszcze jeden taki kwadrat muszę zrobić plus grube obwódki z bukszpanów i będzie git

AngelikaX 19:59, 20 lis 2016

Piękna jesień u Ciebie, buczek jaki liściasty jeszcze u mnie dawno goły

Serby masz też mega okazałe
AngelikaX 20:03, 20 lis 2016

AnnaCh napisał(a)
Ania a używasz dursbanu? Chciałam uniknąć chemii, ale chyba się nie da, normalnie jak zdzieram darń, czy coś kopię, to tych pędraków mam coraz więcej, muszę chyba wytoczyć ciężkie działa, daje to coś? I chcę sąsiadce powiedzieć, żeby u siebie też wypryskała. Już mi korzenie trzech tujek danica zjadły, o stipach w jednym miejscu nie powiem nawet...

Aniu - ja używam - pierwszy raz jak ogród przewracaliśmy do góry nogami i zrywaliśmy darń - mieliśmy wyżarte w korzeniach tunele, pełno larw - co się dało wyzbieraliśmy resztę laliśmy dursbanem.

Teraz profilaktycznie raz w roku przed majem (tak z 2-3 sezony żeby wytępić wszystkie).
anulajda 20:11, 20 lis 2016

AngelikaX napisał(a)
Piękna jesień u Ciebie, buczek jaki liściasty jeszcze u mnie dawno goły

Serby masz też mega okazałe

Dziękuję buczek Rohan Weeping całą zimę aż do wiosny trzyma dzielnie liście a Pendula w tym miejscu jakoś jeszcze wyjątkowo nie chce się poddać bo w innych miejscach już mam golasy
anulajda 21:27, 20 lis 2016

AngelikaX napisał(a)

Aniu - ja używam - pierwszy raz jak ogród przewracaliśmy do góry nogami i zrywaliśmy darń - mieliśmy wyżarte w korzeniach tunele, pełno larw - co się dało wyzbieraliśmy resztę laliśmy dursbanem.

Teraz profilaktycznie raz w roku przed majem (tak z 2-3 sezony żeby wytępić wszystkie).

Jak będziesz kupować nowe rośliny do ogrodu to uważaj.

Ja na szczęście nie mam "jeszcze" larw albo nie zauważyłam ich jeszcze u siebie... ale na początku mojej przygody kiedy sadziłam dużo nowych roślin z różnych szkółek lałam dużo chemi zwłaszcza Confidor,Mospilan po roślinach i do gleby bo wszystko co sadziłam zaczynało mi chorować i miałam w pewnym momencie dość... potem raz do roku pod koniec kwitnięcia Amanogawy(to taki mój wyznacznik ) koło maja pryskałam cały ogród chemią i tak robię co roku ,może przez to załatwiam przy okazji inne dziadostwa i nie pozwalam im na dalszy rozwój.
AngelikaX 13:33, 21 lis 2016

Pomyślę o tym, dzięki
Widać, że Twoim roślinom nie szkodzi - załatwia co ma załatwić
beata_m 19:10, 21 lis 2016

anulajda napisał(a)
A to moje wczorajsze wypociny w ogrodzie tzn kwadraty z różami w trawniku jeszcze jeden taki kwadrat muszę zrobić plus grube obwódki z bukszpanów i będzie git

Ania no właśnie rzuciły mi się w oczy kwadraty! A wydawało mi się, że ich wcześniej nie widziałam!!!! Różane!!!??? będzie bardziej niż git!!!!!!! ja rozpieszczam rośliny w pierwszy rok po posadzeniu potem jak mówisz liczę, że poradzą sobie same a cisy bomba! Ja już jeden szpalerek mam, na wiosnę będę chciała posadzić na tyłach
ziele 20:02, 22 lis 2016

Świetny pomysł. W ogóle to masz wspaniałe pomysł na swój ogród i konsekwentnie go realizujesz. Powodzenia.
Adela 21:31, 22 lis 2016

Aniu, staniesz się różaną ekspertką Już chyba pobiłaś rekord różany tu na forum
Czy powieliłaś odmiany, czy zakupiłaś zupełnie nowe?
Jak przeglądałam Twój wątek, to zapisałam sobie nazwy tych, które spodobały mi się najbardziej i które chciałabym mieć u siebie. Bo to dzięki Tobie powstanie u mnie rabata różana.
Zanim kupię, to poproszę o konsultację. Pozdrówka