Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:41, 28 sie 2012

Do góry
Safoya napisał(a)
Sebek łapiesz piękne światło na zdjęciach Tutaj też widzę duży postęp.

No cóż - czeba się rozwijać
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:39, 28 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Fioletowe to heliotrop, a białe drobne to wilczomlecz Diamond Frost. Aha i jeszcze jedno - zmienił aparat

Rzecznicy
Ten wilczomlecz jest jednoroczny...?

Niestety tak Ale sadzonka niedużo kosztuje - między 2 a 4 złote.
Zimozielony ogród przy białym domu 22:39, 28 sie 2012

Do góry
No no - fajne te zdjęcia
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:37, 28 sie 2012

Do góry
Sebek łapiesz piękne światło na zdjęciach Tutaj też widzę duży postęp.
Zimozielony ogród przy białym domu 22:37, 28 sie 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)

Dzisiaj Mati wziął moją lustrzankę do ręki Po pracy będą jego zdjęcia a potem kilka moich.
Ciekawa jestem, jak wypadnie debiut młodego fotografa. Pa, lecę po kulkę z cisa i wybrać inne -jeszcze większe świerki.

Noooo to ciekawa jestem co z tych zdjęć wyjdzie

..jak ja bym tak chciała poczuć tą emocję kupowania takich ilości roślin I wcale nie chodzi o to, że miały by byc dla mnie Moge sobię wyobrazić ta rozkosz patrzenia na zapełnione wózki w szkółkach

Gosia - byłem z Danusią na jednych zakupach dla klienta i powiem Ci, że lepszej atrakcji ogrodnik mieć nie może!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:29, 28 sie 2012

Do góry
Ewuś - no właśnie nie wiem - właściwie byłyby to tylko 3 rodzaje roślin - do wrzosy i wrzośce prawie identyczne.

Skoro mowa o wrzosach dziś kupiłem sobie dwa....szaleństwo Wybrałem w pośpiechu dwa "identyczne" Dobrze, że przynajmniej kolor ten sam
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 20:23, 28 sie 2012

Do góry
Witaj Dajano, jak tylko mogę, zaglądam. Wróciłam znad morza, a tam więcej mnie wyrzucało z internetu niż mogłam poczytać. Widzę, że ogród rośnie. Potrzeba trochę cierpliwości, roślinki muszą się ukorzeniać i klimatyzować. Nie martw się pierwszym wyglądem róż, one się zmieniają. podlewaj roztworem z pokrzywy i czekaj. Kocimiętkę też mam pod różami, jak Sebek, i kotów raczej nie przyciąga.Posadziłam ją do odstraszania komarów. Pod garażem przy nowych różach, które na początku marnie wyglądały, posadziłam niskie aksamitki białe z nadzieją, że wyciągną z ziemi ewentualne nicienie po rosnących tam wcześniej marcinkach. Teraz są ładne. O mojej hortensji Lime Light szepnę Ci, że mam ją dopiero drugi sezon, i nie mogę zaprzeczyć, że jestem z niej dumna, rośnie i kwitnie pięknie. Zobaczysz swoją za rok i będzie tak samo pięknie.
O Kajtku wspomnę, że był z nami nad morzem i miał wiele wrażeń, i chyba wciąż nam za to okazuje wdzięczność. Podałam u siebie link do jego przygody wakacyjnej. Buziaczki Dajanko.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:11, 28 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Listków hakone nie wycinaj jak nie są złamane - niech leżą

Co do przesadzania traw - cytat z artykułu

Najlepszą porą dzielenia jest wiosna, zanim zaczną wypuszczać listki, choć niektóre mogą być rozmnażane jesienią, ale nie później niż na miesiąc przed zamarznięciem gruntu. Najlepiej poczekać na pochmurny dzień, aby korzenie nie wyschły.

Żurawkom nie wiem co zrób...Najlepiej oberwać najbrzydsze liści i liczyć na to, że te nowe już będą normalne....

No nic, trudno, chyba czekam z miskantami do wiosny... Są olbrzymie, a nie wiadomo jaka będzie zima - szkoda by było je stracić.
A żurawki lime to już są po dwukrotnym obrywaniu listków - jedne jakoś żyją (może ze 3 sztuki) a reszta biduje. Nic im już chyba nie poradzę - najwyżej wiosną wywalę...

Zobaczysz wiosną żurawki, jak nie będą rosły tzn. że nie to miejsce dla nich i nie wyrzucaj, ale daj komuś kto ma więcej cienia Podobno bordowe są najwytrzymalsze na słońce A może berberysy miniaturowe???? Ja nie jestem tu ekspertem, ale mam wiele różnych przemyśleń bo u mnie południowa strona i latem jest patelnia. Pozdr.
Nerium - oleander 18:06, 28 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
A to mój

Śliczny kolorek
Nigdy nie mów nigdy 10:45, 28 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Widzę Cię !

Limki śliczne - w przyszłym roku będą już giganty

Mam nadzieję, że zobaczymy się u Kapiasów i miałam się przypomnieć o rogownicy Zresztą będę Cię męczyć o nią w następnym tygodniu
Ciekawe ile urosną
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:30, 28 sie 2012

Do góry
Właśnie to odkrywam

Czyli nie zostaniesz rzeczniczką?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:29, 28 sie 2012

Do góry
Pewnie Tulko chodzi Ci o ten zakątek?

Gardenarium napisał(a)
Widoki z góry

Rósł tu miskant gracillimus, ale niestety tej zimy wymarzł i zamiast niego pojawił się z tyłu ekran z cisa.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:21, 28 sie 2012

Do góry
Oj tam oj tam

Ja myślałem, że się od razu spytasz za ile?
Zimozielony ogród przy białym domu 09:14, 28 sie 2012

Do góry
Boska ta ściana - i jak pasuje do reszty domu!

Cytryniec chiński (Schisandra chinensis) 09:08, 28 sie 2012

Do góry
Zobacz tutaj, bo jest o nim mała dyskusja

https://www.ogrodowisko.pl/watek/715-eksperyment-ogrodowy-beaty?page=13
Zielony galimatias 09:05, 28 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Będzie na pewno jedno wielkie łaaaał!

Może nawet założysz wątek w naszych ogrodach?

A dlaczego "może"...?... czyżbym wyczuła nutkę niedowierzania?...

A skąd! Jak możesz pisać takie okropieństwa
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 09:04, 28 sie 2012

Do góry
Wszystkiego najlepszego - zdrówka, szczęścia i szybkiej realizacji ogrodu marzeń

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:59, 28 sie 2012

Do góry
Jak miło, że komuś się jeszcze chce zaglądać kilka(naście?) stron wcześniej
Wszystko się zgadza - może chcesz zostać Aga kolejną rzeczniczką?
Zielony galimatias 07:59, 28 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Będzie na pewno jedno wielkie łaaaał!

Może nawet założysz wątek w naszych ogrodach?

A dlaczego "może"...?... czyżbym wyczuła nutkę niedowierzania?...

Ewus to jak bedzie brzmiala nazwa watku w "naszych ogrodach" ???????????
juz sie nie moge doczekac!!!!!
buziaki!!!!!
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 07:44, 28 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)
Dwie Anie.. ja sie też narażę...... ugryzienie się w język dotyczy dwóch stron.... dwie Panie poniosło.... jedna zaczęła, druga nie była dłużna... i po co rozdmuchiwać.... zły dzień Pań... i psuć atmosferę....

A Wy jeszcze podgrzewacie atmosferę.... jestem stuknięta, upubliczniam się na forum...... i nie pójdę się leczyć... .

Aniu, chylę czoła - myslę, że powiedziałaś wszystko co powinno być powiedziane i na pewno będzie to mój ostatni wpis na ten temat. Przepraszam jesli kogoś z Was uraziłam i nie mialam zamiaru rozdmuchiwać i podgrzewać atmosfery, nadal jestem zdania, że czasem jednak lepiej zanim napiszemy przykre słowa po prostu policzyć do 10, a może odpowiedzieć na PW...

Co do upubliczniania - no to ja powinnam być na oddziale zamkniętym! na forum blablam o wszystkim, prowadzę bloga...no ekshibicjonistka

Sebek napisał(a)

Ja też właściwie w kółko u siebie nawijam o czymś innym niż o ogrodzie, ale chyba to jest ten fenomen ogrodowiska, że można tu pogadać o wszystkim i o niczym
Czy moje wpisy na forum się wszystkim podobają - oczywiście, że nie. Ale czy przez to przestanę się udzielać - nigdy w życiu!

I tu Sebek chyba powiedzial to, co ja chciałabym a nie umialam!

dziewczyny kochane, to może rozejm, pokój, szczęscie, miłosierdzie....

Agato, Aniu nigdzie się nie wybierajcie, ja pokochalam to forum właśnie za to, że moglam przyjść i wyżalić się, albo poplotkować w miłym gronie, za to że się spotykamy, poznajemy...
a granice? Myslę, że każdy z nas powinien postawić swoje własne, osobiste...

Przesyłam pozdrowienia z samego rana - niech ten nowy dzien będzie nowym rozdziałem!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies