Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

noemi 10:00, 28 sie 2012

Wieloszka napisał(a)

sprawdzałam na stronie internetowej są po 16zł duże a mniejsze po 9,50 .... te duże są dużo większe od tych z ZC po 18,50 ....tylko nie mogę się dodzwonić , żeby umówić się na odbiór osobisty ....
będziesz chciała tam ze mną podjechać?

Pewnie! A kiedy planujesz?

.... w tygodniu po pracy.... najlepiej jakoś do soboty , bo koniecznie chce skończyć kulę .....tam posadzić te trawki i wysypać całość żwirkiem.... .... jak tam byłam kiedyś , to właśnie po 16tej ....
Pszczelarnia 10:05, 28 sie 2012

Wieloszko, jaka to jest ta wiśnia u Madżenki? Bo znowu nie pamiętam. Na pewno nie prunus cistena. Madżenki chyba nie ma, pytam Ciebie, bo na pewno wiesz.
Mam nadzieję, że te szczepione nie przemarzają w punkcie szczepienia tak łatwo?
Pozdrawiam,
E.
Wieloszka 10:50, 28 sie 2012

Pszczółko u Marzenki to wiśnie Pissardi. Nie przemarzają.
Madzenka 18:55, 28 sie 2012

noemi napisał(a)

co do konwalnika .... miałam w zeszłym sezonie i mi wymarzł.... ale znów się nakręciłam , że chcę go mieć .... jutro zatelefonuję do ogrodu kroton.... miał ładne na początku sezonu ,jak ma jeszcze to podjadę i wybiorę ładne sztuki ... kupię większe....bo on chyba wolno rośnie , dam Ci znać .... .....

co do limki... moje też mają pączki.... może tak mają .... Finka przypomni , jak wróci z wystawy ....

Madziu, myślałam że konwalnik u nas zimuje No trudno, przetestujemy... Gdyby mieli w krotonie duże sztuki to jestem chętna - potrzebuję 7. W ZC widziałam ładne, ale nie bardzo duże za 18,50!

sprawdzałam na stronie internetowej są po 16zł duże a mniejsze po 9,50 .... te duże są dużo większe od tych z ZC po 18,50 ....tylko nie mogę się dodzwonić , żeby umówić się na odbiór osobisty ....
będziesz chciała tam ze mną podjechać?

Jedź w ciemno, pracują do 17:00 ja się do nich przez dwa dni nie mogłam dodzwnić jak odbierałam hortensje dla GabiK....
Madzenka 18:56, 28 sie 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Wieloszko, jaka to jest ta wiśnia u Madżenki? Bo znowu nie pamiętam. Na pewno nie prunus cistena. Madżenki chyba nie ma, pytam Ciebie, bo na pewno wiesz.
Mam nadzieję, że te szczepione nie przemarzają w punkcie szczepienia tak łatwo?
Pozdrawiam,
E.

Pszczółko przeca jestem
Te bordowe to pissardi nie przemarzają, te młode sadzone jesienią, mroźne wiatry im nie zaszkodziły
Madzenka 18:57, 28 sie 2012

Aga o Botaniku już wiele pochlebnych opini słyszłam.
Kula bukszpanowa na nóżce szt 2 plizzzzzzzz!!!!

Mi jedna żurawka bordowa nagle zaczęła zdychać......
Urszulla 19:11, 28 sie 2012

Wieloszka napisał(a)

Listków hakone nie wycinaj jak nie są złamane - niech leżą

Co do przesadzania traw - cytat z artykułu

Najlepszą porą dzielenia jest wiosna, zanim zaczną wypuszczać listki, choć niektóre mogą być rozmnażane jesienią, ale nie później niż na miesiąc przed zamarznięciem gruntu. Najlepiej poczekać na pochmurny dzień, aby korzenie nie wyschły.

Żurawkom nie wiem co zrób...Najlepiej oberwać najbrzydsze liści i liczyć na to, że te nowe już będą normalne....

No nic, trudno, chyba czekam z miskantami do wiosny... Są olbrzymie, a nie wiadomo jaka będzie zima - szkoda by było je stracić.
A żurawki lime to już są po dwukrotnym obrywaniu listków - jedne jakoś żyją (może ze 3 sztuki) a reszta biduje. Nic im już chyba nie poradzę - najwyżej wiosną wywalę...

Zobaczysz wiosną żurawki, jak nie będą rosły tzn. że nie to miejsce dla nich i nie wyrzucaj, ale daj komuś kto ma więcej cienia Podobno bordowe są najwytrzymalsze na słońce A może berberysy miniaturowe???? Ja nie jestem tu ekspertem, ale mam wiele różnych przemyśleń bo u mnie południowa strona i latem jest patelnia. Pozdr.
Wieloszka 21:15, 28 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Aga o Botaniku już wiele pochlebnych opini słyszłam.
Kula bukszpanowa na nóżce szt 2 plizzzzzzzz!!!!

Mi jedna żurawka bordowa nagle zaczęła zdychać......

Marzenko z tymi kulami bukszpanowymi jest mały problem - są cięte z większych krzaczków, a nie formowane od maleńkości... I dlatego same kule są duże ale rzadkie, i ciężko trafić na egzemplarz z prostą nóżką... I co robić? Jeśli chcesz, to pojadę jutro kupić Ci 2szt. tylko musisz powiedzieć, na czym zależy Ci bardziej - ładniejszej kulce, czy prostszej nóżce, bo idealnej na pewno nie będzie... No i 2 takich samych sztuk też raczej nie... Stoją tam takie uformowane już jakiś czas, to może nikt nie wykupi do Twojego powrotu i sama wybierzesz? Albo wiem! Zrobię im zdjęcia komórką, wyślę Ci i zdecydujesz
Wieloszka 21:17, 28 sie 2012

Urszulla napisał(a)

Zobaczysz wiosną żurawki, jak nie będą rosły tzn. że nie to miejsce dla nich i nie wyrzucaj, ale daj komuś kto ma więcej cienia Podobno bordowe są najwytrzymalsze na słońce A może berberysy miniaturowe???? Ja nie jestem tu ekspertem, ale mam wiele różnych przemyśleń bo u mnie południowa strona i latem jest patelnia. Pozdr.

Urszulla - tutaj niewielu jest prawdziwych ekspertów, większość z nas dzieli się własnymi doświadczeniami i przemyśleniami ogrodowymi - każda uwaga jest cenna, każdy pomysł godny rozważenia Dlatego dziękuję
JulkAd 21:27, 28 sie 2012

Agnieszko cały czas podglądam nie zawsze się odzywam, ale serdecznie pozdrawiam