Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Moje miejsce na Ziemi czyli ogrodowe początki 19:45, 17 gru 2013

Do góry
Trzeba wynająć jakiś sprzęt i przeorać chwasty, wyrównać i zasiać trawę, będzie koszona i będzie czysto i ładnie póki co
Kret, krety - sposoby na kreta 18:06, 17 gru 2013

Do góry
Ja mam nawadnianie, a kret też sobie buszował. U mnie się nie sprawdziło
Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 15:55, 17 gru 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tobie na razie w tej fazie, to nie inspiracje są potrzebne ale fachowe porady, jak się dopiero zabrać za planowanie i różne poważne prace, skoro masz puste pole

Polecam cykl pod nazwą "jak zaprojektować i założyć ogród" - od tego zacznij, spisuj sobie w punktach, a inspiracje popatrzysz w momencie projektowania.

Czytaj po kolei 1-5

https://www.ogrodowisko.pl/szukaj?utf8=%E2%9C%93&q=jak+zaprojektowa%C4%87

Jeśli nie dasz sobie rady - służę zawodową pomocą na stronie http://www.gardenarium.pl/

Witam Panią i dziekuje za fachową poradę.
Artukuły bardzo ciekawe i pouczające. Napewno z nich będe jeszcze często korzystać.
Pani patrzy na wszystko z innej perspektywy i to jest super że możemy z jednej stronny podglądać fachowców i mistrzów, a z drugiej, że możemy sie tyle dowiedzieć z pierwszej ręki.

Mam nadzieję na dłuższą wspólpracę z portalem i liczę, że znajdę tu wiele porad.

A tymczasm czy mogłabym zagać pytanie, czy przy planowaniu troszke wiekszej działki lepiej jest podzielić ja na mniejsze kawałki przy planach szczegółowych, czy zajmować sie cały czas całością, bo z tym mam wciąż problem.
Całosci jakoś nie udaje mi sie wciąż ogarną, to może lepiej jeśli będę skupiała sie na mniejszych częściach (oczywiście po wstępnym ustaleniu jakie funkcje będzie spełniała każda z części planowanej)?

Pozdrawiam serdecznie
Ogródek Agam 13:47, 17 gru 2013

Do góry
Prawidłowe podejście, ja też kosiłam w grudniu.

Sąsiadów nie zauważaj
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:34, 17 gru 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
I chrobotka i czekoladę, taki słodko-ostry Chrupiący. Smaczny w każdym razie, ale las było czuć w smaku

Ślinka mi leci .... Nie dość ,że walory widokowe to jeszcze smakowe ..

Dzięki za insprację deserową
Ogród w skali mikro :) 08:31, 17 gru 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Krokus jest bardzo ważny, skoro pierwszy w życiu, Nie zmarnuj go

Witam Szefową ... A czy ja mogę go jakoś.. Nooo nie wiem.. " szczególnie potraktować "????

A może go wsadzę w jaka ramkę na pamiątkę ... Bo wiosną już ich ne będzie ..
Ogród w skali mikro :) 08:28, 17 gru 2013

Do góry
Krokus jest bardzo ważny, skoro pierwszy w życiu, Nie zmarnuj go
Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 08:25, 17 gru 2013

Do góry
Tobie na razie w tej fazie, to nie inspiracje są potrzebne ale fachowe porady, jak się dopiero zabrać za planowanie i różne poważne prace, skoro masz puste pole

Polecam cykl pod nazwą "jak zaprojektować i założyć ogród" - od tego zacznij, spisuj sobie w punktach, a inspiracje popatrzysz w momencie projektowania.

Czytaj po kolei 1-5

https://www.ogrodowisko.pl/szukaj?utf8=%E2%9C%93&q=jak+zaprojektowa%C4%87

Jeśli nie dasz sobie rady - służę zawodową pomocą na stronie http://www.gardenarium.pl/
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 07:45, 17 gru 2013

Do góry
Irenko, ranny ptaszku, biegnij Pomoc jest potrzebna.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:39, 16 gru 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Będę miała tylko choinkę i kwiaty cięte lub w doniczkach, nowy wianek może w holu na ścianie, bo ten jest całoroczny. Nie lubię stroików. Z lampkami w tym roku nie szaleję, muszę przyoszczędzić na prądzie na zmiany frontowe Szykują się, mam pomysła.

...Danuś, zastanawiam się nad tymi kwiatami ciętymi na święta...jakie polecasz na tą specjalną okazję?...jakoś za stoikami tez nie przepadam ale ładne świeczniki do dekoracji już mam już mam...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:38, 16 gru 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Będę miała tylko choinkę i kwiaty cięte lub w doniczkach, nowy wianek może w holu na ścianie, bo ten jest całoroczny. Nie lubię stroików. Z lampkami w tym roku nie szaleję, muszę przyoszczędzić na prądzie na zmiany frontowe Szykują się, mam pomysła.

Kochana, to już i mnie pomogłaś, będę zgapiać zwłaszcza żywe, cięte kwiaty

Wow, ależ mnie zaintrygowałaś, co tez znowu wymyśliłaś, jak nic ta forma zimy sprzyja ci, ciagle czymś nowym zaskakujesz
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:34, 16 gru 2013

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:32, 16 gru 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
W porównaniu z Wami, u mnie Witek coś się zaniedbał z wieszaniem lampek. Poganiam i poganiam i efektu nie ma Zygmunt się spisał O Tobie nie wspomnę, bo każdy widzi

Danuś,pochwała od ciebie, to nobilitacja dzięki wielkie
Mojemu Zygmusiowi grożę, że ulubionego jedzonka nie ugotuję, więc jak z ta marchewką działam
Uff, przeczyta i dostanie mi się
Czekam na twoje dekoracje w środku, bo u siebie też nic jeszcze nie mam, poza stroikiem i chyba zrobię coś dziwacznego, pomysł sie rodzi w bólu
Kret, krety - sposoby na kreta 10:31, 16 gru 2013

Do góry
Nie są to pewne sposoby, ale niektórzy podają że rącznik, łoboda.
Najpewniejsze jest złapanie kreta i wywiezienie go daleko w pola.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:27, 16 gru 2013

Do góry
W porównaniu z Wami, u mnie Witek coś się zaniedbał z wieszaniem lampek. Poganiam i poganiam i efektu nie ma Zygmunt się spisał O Tobie nie wspomnę, bo każdy widzi
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:17, 16 gru 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Irenko, donice są tak wyraziste, że nic im nie potrzeba poza lampkami a nawet nic.

Danusiu, ty zawsze masz rację
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 08:09, 16 gru 2013

Do góry
Czerwień niesamowita, aksamitna z nutką zieleni
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 07:48, 16 gru 2013

Do góry
Pokaż koniecznie tą czerwień z zielenią, wszystko co masz
Kostka granitowa 07:45, 16 gru 2013

Do góry
Co do dzieci to nie wiem, ale to kamie n przecież jest, naturalny materiał, nie kaleczy, ale równy idealnie nie jest. U mnie jak patrzę, to gdyby dzieci biegały, a nieraz biegają na bosaka dzieci sąsiadki, to nic im się nie stało.

Jak kostka u mnie wygląda możesz zobaczyć na zdjęciach.
Przesadzanie różaneczników 07:42, 16 gru 2013

Do góry
Gdy zapewnisz im lepsze miejsce, lepszą ziemię i będą miały wilgotno - na pewno lepiej im będzie, co pokażą.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies